Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Rok Plestenjak

Četrtek,
15. 12. 2016,
19.20

Osveženo pred

7 let, 4 mesece

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3,40

3

Natisni članek

Nogometna zveza Slovenije Aleksander Čeferin Radenko Mijatović Matjaž Nemec

Četrtek, 15. 12. 2016, 19.20

7 let, 4 mesece

Volitve za predsednika NZS

Novi predsednik NZS Radenko Mijatović: Hvala za zaupanje

Rok Plestenjak

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3,40

3

Radenko Mijatović Matjaž Nemec volitve NZS | Foto Žiga Zupan/Sportida

Foto: Žiga Zupan/Sportida

19:49

Kaj je povedal predsednik?

19:29

Portret novega predsednika

18:55

Novi podpredsedniki so ...

18:07

Konec glasovanja

17:49

Začetek glasovanja

17:38

Nagovor Mijatovića

17:30

Nagovor Nemca

17:10

Skupščina je sklepčna

17:06

Četrti predsednik bo ...

  • 19:53

    Še nekaj misli novega predsednika Radenka Mijatovića o tematiki, ki je v zadnjih dneh prisotna v vseh številnih državah.

    O morebitni regionalni ligi na območju nekdanje Jugoslavije ... ''Stanje v okolju in na terenu je delikatno. Niso še dozoreli pogoji, da bi se pogovarjali o taki regionalni ligi kot je v košarki ali pa v hokeju. Nogomet je specifičen šport. Že domači derbiji med Olimpijo in Mariborom prinašajo kopico težav, na Hrvaškem to vidimo na tekmah med Hajdukom in Dinamom, na derbijih med Crveno zvezdo in Partizanom je enako. Zelo težko in neodgovorno je govoriti, da bo regionalna liga za člane v kratkem zaživela, bomo pa usmerjali aktivnosti v tej smeri."

     

  • 19:49

    Kaj je povedal predsednik?

    Kaj je povedal novi predsednik Radenko Mijatović po izvolitvi? 

    O sodniškem lobiju ... ''To je krilatica, ki se uporablja, kadar želi nekdo govoriti o čem slabem. Raven sojenja v Sloveniji je na zavidljivo visoki ravni. To je posledica dobrega in kontinuiranega dela. Slovensko prvenstvo je eno najbolj regularnih v tem delu Evrope, trije Slovenci sodijo tekme ligo prvakov. Govorice o sodniškem lobiju vnašajo tisti, ki nogometu ne želijo dobro"

    O zmanjšanem ugledu NZS, posledici burnega predvolilnega boja ... ''Ljudje, ki imajo radi nogomet, so znali iz vsega v kampanji izluščiti, kaj je prav, kaj pa ne. V tem trenutku je videti, da je škoda velika. Mogoče res ni taka ... Potrebno se je pogovarjati in iskati sodelovanje na vseh ravneh. Takrat se bo del tega izničil."

    Radenko Mijatović volitve | Foto: Bobo Foto: Bobo

  • 19:29

    Portret novega predsednika

    Kdo je sploh novi predsednik NZS Radenko Mijatović? Preverite v njegovem portretu.

    Radenko Mijatovic - vroce | Foto: Vid Ponikvar Foto: Vid Ponikvar

  • 19:22

    Znan je novi predsednik NZS. To je postal Radenko Mijatović, ki je prejel 23 glasov. Protikandidat Matjaž Nemec jih je prejel sedem. ''Iskreno se vam zahvaljujem za izkazano zaupanje programu, ki temelji na strategiji NZS do leta 2020. S tem ste izkazali dosedanje delo zveze, ki jo je vodil zdajšnji predsednik Uefe," je dejal naslednik Čeferina.

    Protikandidatu Nemcu se je zahvalil za hrabro držo in poudaril, da želi v prihodnje z njim sodelovati.

  • 19:17

    Drama na Brdu pri Kranju. Kdo bo četrti podpredsednik? Bojan Prašnikar in Stanko Glažar sta v drugem krogu volitev prejela identično število glasov. Oba po 15! Volilna skupščina se je znašla pred nenačrtovano težavo.

    O nezasedenem mestu podpredsednika se bo tako odločalo na naslednji skupščini NZS. Trije podpredsedniki so znani, četrto bo dopolnjeno prihodnje leto.

  • 19:00

    Podpredsedniki torej prihajajo iz MNZ Murska Sobota (Kacijan), MNZ Maribor (Jarc) in MNZ Ljubljana (Zavrl). Jarc in Zavrl ostajata podpredsednika, saj sta sodelovala tudi s prejšnjim predsednikom NZS Aleksandrom Čeferinom. Kacijan je leta 2015 izgubil na podpredsedniških volitvah, tokrat pa je prepričal delegate.

    Prašnikar je predstavnik trenerske organizacije, Glažar pa predsednik MNZ Ptuj.

  • 18:55

    Novi podpredsedniki so ...

    Volilna komisija je ugotovila, da je bilo oddanih 30 glasovnic. Vse so veljavne. Novi podpredsedniki NZS so Danilo Kacijan (19), Milan Jarc (19) in Franci Zavrl (16 glasov). Četrti še ni znan.

    NZS | Foto: Vid Ponikvar Foto: Vid Ponikvar

    Zaradi izrednega primera pri izbiri novih podpredsednikov, bo opravljen še drugi krog volitev med Bojanom Prašnikarjem in Stankom Glažarjem. Oba sta prejela 14 glasov in si razdelila četrto mesto. Franc Kopatin je prejel manj glasov in izpadel iz boja. Tako bo 30 delegatov ponovno stopilo pred volilno skrinjico.

    Novi predsednik bo razglašen šele po opravljenih dodatnih volitvah za četrtega podpredsednika.

  • 18:33

    Prišlo je do manjše zamude, tako da bodo rezultati volitev predstavljeni javnosti nekoliko pozneje od pričakovanega. Najverjetneje že kmalu, čez nekaj minut.

     

  • 18:07

    Konec glasovanja

    Glasovanje se je končalo. Rezultati naj bi bili znani čez 20 minut!

  • 18:06

    Delegati se na volilni skupščini odločajo tudi o šestih kandidatih za podpredsedniška mesta. Za štiri podpredsednike kandidirajo Bojan Prašnikar, Franc Kopatin, Milan Jarc, Stanko Glažar, Danilo Kacijan in Franci Zavrl.

  • 18:03

  • 17:49

    Začetek glasovanja

  • 17:44

    Še nekaj misli iz nagovorov kandidatov za predsednika NZS:

    ''Želel bi več sodelovanja, kot smo mu bili priča v tem predvolilnem obdobju. V času kampanje smo naredili veliko škodo nogometu. Popraviti jo je treba s sodelovanjem. Vse aktivnosti moramo usmeriti v popravljanje te škode. Želim si več spoštovanja in dostojanstva.  Voditi NZS je čast. Gre za neplačano, vendar častno funkcijo. Moramo živeti vrednote, vredne predsednika NZS.'' – Radenko Mijatović

    Srečko Katanec | Foto: Vid Ponikvar Foto: Vid Ponikvar

    Oba kandidata komaj čakata leto 2017, ki lahko Sloveniji v nogometnem smislu prinesel ogromno.

    ''Vsako stvar si je treba izboriti. Kdor misli, da mu je kaj dano, se moti. Želim, da bo to pravi praznik nogometa. Da se skupaj odločimo za tisto, kar je najboljše. Za prihodnost, ki so jo naši otroci vredni in ki so jo zasluži naš nogomet. Vsako odločitev delegatov bom sprejel ponosno. Če bom dobil priložnost, da vodim NZS, bom to počel ponosno in z vzdignjeno glavo.'' – Matjaž Nemec

  • 17:38

    Nagovor Mijatovića

    Radenko Mijatović, član uprave podjetja Cetis in podpredsednik NZS: "Slovenski nogomet je na zelo visoki ravni. v preteklosti je bilo narejeno ogromno. Je stabilen, ne potrebuje veliko sprememb, potrebuje pa določene novosti in usmeritev za naprej."

  • 17:30

    Nagovor Nemca

    Matjaž Nemec, poslanec SD, podpredsednik državnega zbora in član vodstva NK Bilje: ''To so zgodovinske volitve. Nogometaši, sodniki, trenerji … Vsi lahko prispevamo k temu, da razvijemo naš nogomet kot najrazvitejši nogomet v jugovzhodni Evropi.''

  • 17:20

    Napočil je čas za nagovor kandidatov za predsednika NZS. Vsak bo imel na voljo deset minut.

  • 17:15

  • 17:10

    Skupščina je sklepčna

    Na volilni skupščini, ki poteka v prostorih Nacionalnega nogometnega centra na Brdu pri Kranju, je prisotnih vseh 30 delegatov. Volilna skupščina je sklepčna, zmagovalec potrebuje najmanj 16 glasov.

  • 17:09

    Po odhodu Aleksandra Čeferina, ki je jeseni postal predsednik Uefe, slovensko zvezo kot vršilec dolžnosti vodi Radenko Mijatović, eden izmed dveh kandidatov za novega predsednika NZS. NZS stavba Brdo pri Kranju | Foto: Vid Ponikvar Foto: Vid Ponikvar

  • 17:08

    O novem predsedniku NZS odloča 30 delegatov. MNZ Ljubljana ima pet, MNZ Maribor štiri, MNZ Celje, MNZ Murska Sobota in MNZ Ptuj po tri, MNZ Gorenjska Kranj, MNZ Koper, MNZ Lendava, MNZ Nova Gorica, sodniška in trenerska organizacija pa po dva delegata.

  • 17:06

    Četrti predsednik bo ...

    V zgodovini državne samostojnosti je imela Slovenija le tri predsednike NZS. To so bili Rudi Zavrl (1991-2009), Ivan Simič (2009-2010) in Aleksander Čeferin (2011-2016).

Na Brdu pri Kranju je bil na volilni skupščini za novega predsednika Nogometne zveze Slovenije izvoljen Radenko Mijatović. Zanj je glasovalo 23 od 30 delegatov, protikandidat Matjaž Nemec pa je prejel sedem glasov.

Ne spreglejte