Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sobota,
22. 7. 2023,
7.38

Osveženo pred

9 mesecev, 1 teden

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,62

Natisni članek

nogometna tržnica Real Madrid PSG Kylian Mbappe Kylian Mbappe

Sobota, 22. 7. 2023, 7.38

9 mesecev, 1 teden

Francoz ne bo odpotoval na priprave na Japonsko

Saga se nadaljuje: PSG v Azijo brez Mbappeja

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,62
PSG Kylian Mbappe | Kylian Mbappe ne bo odpotoval s PSG na priprave v Azijo. | Foto Reuters

Kylian Mbappe ne bo odpotoval s PSG na priprave v Azijo.

Foto: Reuters

Vodstvo PSG se je odločilo, da francoski zvezdnik Kylian Mbappe, ki mu po prihajajoči sezoni poteče pogodba, ne želi pa podpisati nove, s klubom ne potuje na priprave na Japonsko. 24-letnik naj bi za novico izvedel po petkovi pripravljalni zmagi z 2:0 nad Le Havrom Luke Elsnerja, h kateri je v sodnikovem dodatku prispeval gol za končni rezultat. Španski medij poroča, da naj bi PSG Mbappeju ponudil mega-pogodbo za deset let ter okroglo milijardo evrov.

Lionel Messi
Sportal Sanjski debi Lionela Messija! #video

Ozračje v taboru PSG je napeto, razlog pa Kylian Mbappe. Francoski as ima z domačimi prvaki veljavno pogodbo še za eno sezono. Klub je odločen, da ga ne izgubi brez odškodnine, želeli so, da 24-letnik podaljša sodelovanje, a do podpisa ni prišlo. Vodstvo PSG je prepričano, da se je Mbappe že dogovoril, da se bo po koncu prihajajočega tekmovalnega obdobja kot prost igralec preselil v Real Madrid.

V petek je tako prišla informacija, da na letalu za Japonsko, kjer jih čaka pripravljalna tekma, Mbappeja ne bo. Dobro obveščeni novinar Fabrizio Romano je tako v petek na družbenem omrežju zapisal, da so razočarani Parižani pripravljeni na prodajo superzvezdnika. 

Vodstvo PSG je prepričano, da je že dogovorjen z madridskim Realom, da se k njemu preseli brez odškodnine. | Foto: Guliverimage Vodstvo PSG je prepričano, da je že dogovorjen z madridskim Realom, da se k njemu preseli brez odškodnine. Foto: Guliverimage

Ob tem je dodal še, da se pri PSG počutijo izdane, saj so prepričani, da se je Kylian že dogovoril za "brezplačen" prestop z Real Madridom in to kljub dejstvu, da je v več intervjujih dejal, da PSG nikoli ne bo zapustil zastonj. V klubu ne želijo, da bi ga zahteve enega igralca "ohromile".

Ponudili naj bi mu milijardo evrov  PSG naj bi mu ponudil mega-pogodbo za deset let ter okroglo milijardo evrov.  | Foto: Reuters PSG naj bi mu ponudil mega-pogodbo za deset let ter okroglo milijardo evrov. Foto: Reuters

PSG naj bi po poročanju španskega spletnega portala Defensa Central Mbappeju ponudil mega-pogodbo za deset let ter okroglo milijardo evrov. To bi bila pravzaprav "doživljenjska pogodba" za Francoza, je danes zapisal portal.

Bogata ponudba prihaja od katarskega emirja. PSG je v lasti skupine Qatar Sports Investments (QSI).

S ponudbo so v klubu želeli prepričati Mbappeja o podaljšanju pogodbe. Zdaj mu ta velja do 30. junija 2024, za zdaj pa je francoski zvezdnik ni podaljšal.

Če pri PSG svojega najboljšega napadalca ne želijo iz rok izpustiti kot prostega igralca, bi ga klub moral prodati v tem poletnem ali prihajajočem zimskem prestopnem roku.

Vendar pa naj bi Mbappe že nakazal, da želi izpolniti svojo pogodbo v Parizu. Menda naj bi zato prejel še dodatno finančno nagrado za zvestobo, poroča nemška tiskovna agencija dpa.

Mbappeju naj bi dvorila tudi Savdska Arabija. Superzvezdnik ima ponudbo, ki je "trikrat večja od Real Madrida", so zapisali pri Defensa Centralu, odkar je Savdijce zavrnil svetovni prvak Lionel Messi.

Vir: STA

V petek zadel ob zmagi nad Elsnerjevimi, proti Ronaldu ga ne bo

Mbappe je bil v petek v postavi PSG na pripravljalni tekmi z novopečenim francoskim prvoligašem Le Havrom, ki ga s trenerske klopi vodi Luka Elsner. V igro je vstopil v 66. minuti in nato v sodnikovem dodatku zadel za zmago z 2:0. Po tej pa izvedel, da ne bo odpotoval z ekipo na nadaljnje priprave.

Zadetek Mbappeja na petkovi tekmi:

Naslednje pripravljalno srečanje bodo odigrali na Japonskem, proti savdskemu Al Nassru Cristiana Ronalda.

Messi Busquets
Sportal Uradno: Španec bo znova združil moči z Messijem
ABA liga: Cedevita Olimpija - Partizan
Sportal Cedevita Olimpija pripeljala Američana, ki v zadnji sezoni ni veliko igral
Ne spreglejte