Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Nedelja,
16. 7. 2023,
21.55

Osveženo pred

9 mesecev, 2 tedna

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,49

Natisni članek

Chelsea Angelo Gabriel Sergio Busquets Inter Miami Yangel Herrera Girona PSG nogometna tržnica Xavi Simons

Nedelja, 16. 7. 2023, 21.55

9 mesecev, 2 tedna

nogometna tržnica, 16. julij

Uradno: Španec bo znova združil moči z Messijem

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,49
Messi Busquets | Busquets bo znova združil moči z Messijem. | Foto Reuters

Busquets bo znova združil moči z Messijem.

Foto: Reuters

Kaj se danes dogaja na nogometni tržnici?

Po Messiju potrdili še prihod Busquetsa

Španski nogometaš Sergio Busquets, ki je po koncu pretekle sezone zapustil Barcelono, bo v novi sezoni združil moči z Lionelom Messijem pri Interju iz Miamija, kar je danes potrdil tudi ameriški klub. Petintridesetletnik je k Barceloni prišel kot mladenič leta 2005, vse od sezone 2007/08 pa je bil del članske ekipe, ki se je v zadnjih 15 letih podpisala pod številne uspehe. Busquets je pri Barceloni preživel 18 let in se do članske zasedbe prebil po treh letih v mlajših selekcijah in razvojnih ekipah. Za člane je debitiral leta 2008 proti Santanderju, pozneje pa postal ključni član zasedbe, ki je pod vodstvom Pepa Guardiole med letoma 2008 in 2012 osvojila številne lovorike.

Skupaj je za blaugrano zbral 721 nastopov in je tretji na večni lestvici po številu odigranih tekem. Z Barcelono je osvojil 32 lovorik, med njimi je tudi devet naslovov državnih prvakov, sedem pokalnih naslov in tri zmage v ligi prvakov. Z Messijem sta za Barcelono skupaj igrala kar 13 let, zdaj pa bosta znova združila moči. Z Interjem je podpisal pogodbo do konca sezone lige MLS leta 2025.

Chelsea sklenil dogovor z brazilskim najstnikom

Angleški klub Chelsea je sklenil dogovor z brazilskim najstnikom Angelom Gabrielom, ki se v premier ligo seli iz Santosa, je objavila londonska zasedba. Osemnajstletni krilni igralec je zaigral kot najmlajši v zgodovini članske brazilske lige, ko je nastopil s 15 leti in 308 dnevi starosti na svoji prvi tekmi za Santos. Nato je nanizal 129 tekem v prvem članskem moštvu. Pred dvema letoma je postal tudi najmlajši strelec v pokalu libertadores.

V vodstvu Chelsea niso objavili višine pogodbe niti ne njene dolžine, po podatkih otoških medijev pa naj bi bil prestop vreden 13 milijonov funtov ali okrog 15 milijonov evrov.

Herrera iz Manchester Cityja v Girono

Venezuelski reprezentant Yangel Herrera se iz Manchester Cityja seli k španski Gironi, poroča hrvaška tiskovna agencija Hina. Petindvajsetletni nogometaš je zadnjih pet sezon preživel kot posojen igralec, zdaj pa je z Girono podpisal štiriletno pogodbo.

Herrera se je v Manchester preselil leta 2017 iz Atletica Venezuele, a na Otoku nikoli ni zares dobil priložnosti. Igral je kot posojen igralec pri New York Cityju, Huesci, Granadi, Espanyolu in nazadnje v Gironi, kjer bo tudi ostal. Herrera igra na položaju zadnjega veznega igralca. Za reprezentanco Venezuele je doslej zbral 25 nastopov in dosegel dva gola.

Xavi Simons se vrača v PSG. | Foto: Reuters Xavi Simons se vrača v PSG. Foto: Reuters Nizozemec nazaj v PSG

Mladi nizozemski vezni nogometaš Xavi Simons zapušča PSV Eindhoven in se vrača v vrste francoskega prvaka Paris St. Germain, hrvaška tiskovna agencija Hina povzema nizozemski klub.

Simons se je izkazal v akademiji Barcelone in se leta 2019 preselil v Pariz k PSG. Spomladi 2021 je debitiral tudi v prvi ekipi. Lani je Simons zapustil Francijo in podpisal petletno pogodbo s PSV Eindhovnom, po samo leto dni v Eredivisie pa se vrača na Park princev.

Lani je Simons v nizozemski ligi na 34 tekmah dosegel 19 golov in dodal osem podaj. S kakovostjo si je 20-letnik priboril tudi mesto v reprezentanci, za katero je že odigral pet tekem, tudi obe na sklepnem turnirju lige narodov proti Hrvaški in Italiji.

Preberite še:

Declan Rice
Sportal Rice za rekordno vsoto odslej pri Arsenalu
Rodrigo leeds
Sportal Rodrigo na Bližnji vzhod, Begić v drugo italijansko ligo, Bravo se je dogovoril z Osijekom
Chelsea Christian Pulisic
Sportal Šeško dobiva konkurenco, Pulisic prevzel Zlatanovo številko
Ne spreglejte