Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sobota,
8. 7. 2023,
16.35

Osveženo pred

9 mesecev, 3 tedne

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3,22

Natisni članek

PSG Kylian Mbappe Kylian Mbappe nogometna tržnica poletni prestopni rok

Sobota, 8. 7. 2023, 16.35

9 mesecev, 3 tedne

Pestro v Parizu

V PSG počilo: Mbappe razjezil soigralce, klub ga je izbrisal s posterja

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3,22
Kylian Mbappe PSG | Kylian Mbappe je v klubskem nogometu osvojil skoraj vse razen lige prvakov. | Foto Reuters

Kylian Mbappe je v klubskem nogometu osvojil skoraj vse razen lige prvakov.

Foto: Reuters

Francoski nogometni zvezdnik Kylian Mbappe je z intervjujem za France Football, po katerem je javnost še bolj prepričana, da bi lahko že to poletje zapustil PSG, dvignil nemalo prahu. Nekateri komentarji niso bili všeč soigralcem, klub pa ni objavil njegove fotografije ob napovedi spektakla, ko se bodo Parižani 25. julija pomerili z Ronaldovim Al Nassrom. Mbappe je sicer v teh dneh v Kamerunu.

Kylian Mbappe
Sportal Se je Mbappe že odločil? PSG kupil Urugvajca za 60 milijonov evrov.

Lionel Messi je letos že zapustil PSG. Bo šel po njegovih stopinjah tudi 24-letni Francoz?  | Foto: Reuters Lionel Messi je letos že zapustil PSG. Bo šel po njegovih stopinjah tudi 24-letni Francoz? Foto: Reuters Kje bo v naslednji sezoni igral Kylian Mbappe? 24-letni napadalec je v posebnem pismu obvestil vodstvo kluba, da želi še eno sezono ostati v Parizu, nato pa po koncu sezone 2023/24, ko mu poteče pogodba s francoskim prvakom, zapustiti Park princev.

Vodstvo kluba je odločno proti takšnemu scenariju. Francoskemu asu je sporočilo, da se mora do konca meseca odločiti. Ali bo ostal v Parizu in podaljšal sodelovanje s klubom vsaj še za eno leto ali pa bo primoran zapustiti PSG in oditi že to poletje. Le v tem primeru bi namreč Parižani prejeli odškodnino, ki pa bi bila lahko – saj je govora o nogometašu z najdražjo tržno vrednostjo na svetu – po oceni Transfermarkta 180 milijonov evrov. Tolikšna je vrednost le še strelskega stroja Manchester Cityja Erlinga Haalanda.

Šest igralcev se je pritožilo predsedniku

Nasser Al Khelaifi noče izpustiti Mbappeja iz Pariza kot prostega igralca. | Foto: Guliverimage/Vladimir Fedorenko Nasser Al Khelaifi noče izpustiti Mbappeja iz Pariza kot prostega igralca. Foto: Guliverimage/Vladimir Fedorenko Mbappe se lahko pri 24 letih pohvali z razkošno zbirko lovorik in podvigov. Je kapetan francoske izbrane vrste, s katero je bil pred petimi leti svetovni prvak, s PSG, za katerega nastopa šest let in je dosegel tako veliko zadetkov, da je že najboljši strelec v zgodovini kluba, pa je osvojil vse mogoče domače lovorike. Vseeno pa ne skriva nezadovoljstva s tem, da mu še ni uspelo osvojiti lige prvakov.

V intervjuju za France Football je namignil, da mu bo to težko uspelo s PSG, s katerim se je najdlje prebil v finale, a leta 2020 izgubil proti Bayernu, večkrat pa neslavno izpadel že v osmini finala.

Po poročanju Sky Sports naj bi Mbappe s svojimi komentarji in opazkami o pariškem klubu spravil v slabo voljo kar šest soigralcev, ki so o tem odkrito potožili predsedniku Nasserju Al Khealifiju. Med njimi naj bi bila tudi dva igralca, ki sta pariški klub, tega bo v novi sezoni vodil Španec Luis Enrique, okrepila to poletje. Šesterico je zmotilo mnenje Mbappeja o (ne)zmožnosti PSG, da bi postal evropski prvak. Očitajo mu, da je s tem žalil klub.

Želi osvojiti ligo prvakov, a ...

Kylian Mbappe želi zgolj zmagovati. | Foto: Guliverimage/Vladimir Fedorenko Kylian Mbappe želi zgolj zmagovati. Foto: Guliverimage/Vladimir Fedorenko "Razlogi za to, da bi lahko zapustil PSG? Sem zelo tekmovalen. Ko igram, želim vedno zmagati. Ne glede na to, s kom igram, ne glede na dres, ki ga nosim, ne glede na to, kje igram, nisem nikoli zadovoljen. Želim namreč le zmagovati. Nikoli ne bom povsem zadovoljen. Želim osvojiti ligo prvakov," je zatrdil Mbappe v odmevnem intervjuju in na vprašanje, kaj manjka PSG do evropskega naslova, dodal: "Ne vem, to ni vprašanje zame. O tem morate govoriti z ljudmi, ki sestavljajo ekipo in so zgradili ta klub. Sam se trudim, da opravljam svojo službo po najboljših močeh. Sem najboljši igralec in najboljši strelec francoskega prvenstva že peto sezono zapored. In včasih v nogometu dosežeš vrh," je Mbappe med vrsticami namignil, da je v francoskem prvenstvu dosegel že vse, kar lahko, in da je napočil čas za nove izzive v karieri.

Kylian Mbappe je v teh dneh v Kamerunu, domovini svojega očeta. | Foto: Reuters Kylian Mbappe je v teh dneh v Kamerunu, domovini svojega očeta. Foto: Reuters

Dodal je tudi, da bi si s svojimi predstavami v Franciji zaslužil več spoštovanja, a mu to, da nastopa za klub, ki povzroča razdore in imajo navijači o njem deljeno mnenje, kaj preveč ne pomaga. Intervju je bil sicer opravljen med junijsko reprezentančno akcijo, objavljen pa mesec dni pozneje.

Mbappe sicer še ne trenira s PSG, po objavljenem intervjuju pa ga je klub izbrisal z reklamnega posterja za bližajoči se spektakel, ko se bodo Parižani 25. julija v prijateljski tekmi pomerili z Al Nassrom, bogatim klubom iz Savdske Arabije, za katerega nastopa Mbappejev vzornik Cristiano Ronaldo. Ker ga ni na posterju, na katerem je ovekovečenih pet največjih zvezdnikov PSG, v središču pozornosti je Brazilec Neymar, se poraja vprašanje, ali bo Mbappe sploh odpotoval na turnejo v Savdsko Arabijo, ali pa bi lahko morda njegova usoda o tem, da bo nadaljeval kariero drugje kot v Parizu, postala znana že prej. Zanj se sicer najresneje potegujeta madridski Real, s katerim naj bi Mbappe po poročanju španske radijske postaje Cadena SER že segel v roke, in Liverpool.

Kylian Mbappe je v teh dneh v Kamerunu, domovini svojega očeta Wilfrieda. Njegova mama Fayza Lamari je Francozinja alžirske krvi, Kylian pa se je rodil v Parizu. V četrtek je z očetom pripotoval v Yaounde, kjer je naletel na topel sprejem ljubiteljev nogometa. Družil se je tudi s francoskim košarkarjem Joakimom Noahom, sinom nekdanjega teniškega asa Yannicka Noaha.

Kylian Mbappe Kamerun | Foto: Reuters Foto: Reuters

Kylian Mbappe Kamerun | Foto: Reuters Foto: Reuters

Kylian Mbappe Kamerun | Foto: Reuters Foto: Reuters

Kylian Mbappe Kamerun | Foto: Reuters Foto: Reuters

Kylian Mbappe Kamerun | Foto: Reuters Foto: Reuters

Kylian Mbappe Kamerun | Foto: Reuters Foto: Reuters

Kylian Mbappe Kamerun | Foto: Reuters Foto: Reuters

Luka Majcen
Sportal Tri ljubezni slovenskega nogometaša: Lana, Tibo in Indija
David De Gea
Sportal PSG pripeljal Azijca, De Gea se je poslovil od Man Utd, Savdijci prepričali še enega Hrvata
Le Havre Luka Elsner
Sportal Francoska pravljica Luke Elsnerja vsak dan lepša
Ne spreglejte