Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Petek,
7. 7. 2023,
22.23

Osveženo pred

9 mesecev, 3 tedne

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,33

Natisni članek

Inter Francesco Acerbi Arsenal William Saliba Mitchel Bakker Vid Koderman NK Celje Kim Min-jae Real Madrid PSG Kylian Mbappe Kylian Mbappe poletni prestopni rok nogometna tržnica

Petek, 7. 7. 2023, 22.23

9 mesecev, 3 tedne

Nogometna tržnica, 7. julij

Se je Mbappe že odločil? PSG kupil Urugvajca za 60 milijonov evrov.

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,33
Kylian Mbappe | Kylian Mbappe je dolgoletna želja madridskega Reala. | Foto Guliver Image

Kylian Mbappe je dolgoletna želja madridskega Reala.

Foto: Guliver Image

Na svetovni nogometni tržnici se veliko dogaja. Iz Španije prihaja informacija, da je zvezdnik PSG Kylian Mbappe že našel skupni jezik z madridskim Realom in se z njim dogovoril za višino plače. Pariški klub je pripeljal Urugvajca Manuela Ugarteja, za katerega je Sportingu iz Lizbone odštel 60 milijonov evrov. Celjani so sklenili triletno pododbo z levim bočnim branilcem Vidom Kodermanom, ki je nazadnje nastopal za Koper.

Arsenal  Granit Xhaka
Sportal Arsenal izgubil Xhako, Real dobil turškega talenta

Če je mogoče verjeti španski radijski postaji Cadena SER, se bo Kylian Mbappe, eden od najboljših nogometašev na svetu, to poletje iz Pariza preselil v Madrid. Francoski zvezdnik je nedavno presenetil vodstvo pariškega kluba z namero, da po izteku pogodbe, ki traja do konca sezone 2023/24, ne namerava podaljšati sodelovanja. V tem primeru bi Mbappe, če bi ostal v Parizu, prihodnje leto zapustil Park princev kot prost igralec, PSG pa ne bi bil upravičen do odškodnine.

V dresu PSG je igral šest let in postal najboljši strelec v zgodovini kluba. | Foto: Guliverimage/Vladimir Fedorenko V dresu PSG je igral šest let in postal najboljši strelec v zgodovini kluba. Foto: Guliverimage/Vladimir Fedorenko

Ker je Mbappe najdražji igralec na svetu, s tržno vrednostjo 180 milijonov evrov se lahko po oceni Transfermarkta pohvali le še Norvežan Erling Haaland (Manchester City), želi PSG ob odhodu tako vrhunskega napadalca napolniti denarnico. Klub je tako Mbappeju pokazal, da mora do konca meseca sporočiti dokončno odločitev. Ali bo podaljšal sodelovanje s PSG vsaj do leta 2025 ali pa bo primoran zapustiti klub, ki ga je nedavno prevzel španski strateg Luis Enrique.

Ne manjka namigovanj, kako se bo v tem primeru uresničila dolgoletna želja predsednika Reala Florentina Pereza in se bo 24-letni Francoz pridružil kraljevemu klubu. Cadena SER poroča o tem, kako se je Mbappe že dogovoril z Realom o višini plače. Znašala naj bi 50 milijonov evrov na leto, pogodbo z belimi baletniki pa naj bi sklenil do leta 2028. Če bi ga vmes poskušal kdo pripeljati v svoj klub, bi moral odšteti milijardo evrov! Toliko naj bi namreč znašala odkupna klavzula v pogodbi, ki naj bi jo podpisal Mbappe.

PSG pripeljal Urugvajca

Francoski prvak PSG je pripeljal Urugvajca Manuela Ugarteja, za katerega bo Sporting iz Lizbone zaslužil 60 milijonov evrov, kolikor je znašala odkupna klavzula za Južnoameričana. Zadnji zvezni igralec je star 22 let, bogati pariški klub pa želi na njem graditi svetlo prihodnost. Nedavno sta se na Park princev kot prosta igralca preselila še Slovak Milan Škriniar in Španec Marco Asensio, donedavna zvezdnika Interja in PSG. Ugarte je s Parižani sklenil petletno pogodbo.

Acerbi uradno Interjev

Italijanski nogometaš Francesco Acerbi je uradno postal član Interja iz Milana, je klub sporočil na uradni spletni strani. Petintridesetletni osrednji branilec je bil v minuli sezoni član črno-modrih kot posojen nogometaš Lazia, klub iz prestolnice mode pa je izkoristil opcijo za nakup.

Posel je po podatkih Transfermarkta vreden 3,5 milijona evrov. Acerbi je doslej odigral 353 tekem v italijanskem državnem prvenstvu, skupaj pa na vseh ravneh več kot 500.

V minuli sezoni je za Inter odigral 49 tekem, od tega 12 v ligi prvakov. Med njimi tudi vseh 90 minut v finalu elitnega evropskega tekmovanja, v katerem so črno-modri izgubili proti Manchester Cityju (0:1).

Acerbi je v karieri zastopal tudi barve Lazia in Sassuola, za oba kluba je zbral po 173 nastopov. Bil je še član Reggine, Pavie, Chieva in Milana. Za italijansko reprezentanco je odigral 31 tekem in dosegel en gol.

Danes je Inter potrdil tudi dolgo pričakovani prihod Davideja Frattesija iz Sassuola. Ta bo sprva igral kot posojeni nogometaš, Inter pa ga bo po koncu sezone 2023/24 odkupil, so sporočili na spletni strani.

Saliba podaljšal zvestobo Arsenalu

Francoski nogometni reprezentant William Saliba bo še nadaljnja štiri leta član londonskega Arsenala. Po poročanju angleških medijev bo na sezono prejel približno 13 milijonov evrov, piše francoska tiskovna agencija. Dvaindvajsetletni sredinski branilec je za Arsenal prvič podpisal 2019 - za 30 milijonov evrov je prišel iz Saint-Etienne, a je naslednje tri sezone preživel kot posojen igralec v Saint-Etiennu, Nici in Marseillu.

V dresu Marseilla je prepričal selektorja Francije Didierja Deschampsa, da ga je uvrstil v izbrano vrsto za SP v Katarju, hkrati pa je letos postal nepogrešljiv član zasedbe Mikela Artete v boju za angleški naslov, ki ga je na koncu osvojil Manchester City.

Nizozemec iz Bayerja k Atalanti

Italijanski prvoligaš Atalanta je v svoje vrste privabil 23-letnega Nizozemca Mitchela Bakkerja, ki je nazadnje nastopal za Bayer Leverkusen, pred tem pa se dokazoval tudi za PSG in Ajax. Klub iz Bergama, pri katerem je vrsto let navduševal Josip Iličić, je za branilca plačal 10 milijonov evrov.

Neymar
Sportal Neverjeten dogovor Barcelone in PSG

Kim Min-jae, Caicedo, Rice, Onana ...

Bliža se trenutek, ko bo javnosti kot nov nogometaš Arsenala predstavlja Declan Rice. | Foto: Reuters Bliža se trenutek, ko bo javnosti kot nov nogometaš Arsenala predstavlja Declan Rice. Foto: Reuters Na nogometni borzi se dogaja ogromno zanimivih zgodb, ki bi lahko postregle z odmevnimi kupčijami. Bayern München namerava okrepil obrambo. Južnokorejec Kim Min-jae naj bi prišel na Bavarsko iz Neaplja, nemški prvak namerava plačati za Azijca 50 milijonov evrov, kolikor znaša odkupna klavzula.

Chelsea se želi okrepiti z Ekvadorcem Moisesom Caicedom, za katerega Brighton zahteva skoraj 120 milijonov evrov. Francoz Moussa Diaby (Bayer Leverkusen), ki je danes dopolnil 24 let, se nahaja na seznamu želja Arsenala, ki bi lahko že ta konec tedna predstavil najdražjo okrepitev v zgodovini kluba Declana Rica, Manchester United pa se zanima za vratarja Interja Andreja Onanaja.

Koderman iz Kopra v Celje

Levi bočni branilec Vid Koderman je peta poletna okrepitev NK Celje. 20-letni nogometaš je prišel v knežje mesto kot prosti igralec, s slovenskim podprvakom pa je sklenil triletno pogodbo. Koderman je nabiral izkušnje pri Mariboru, za katerega je z vmesnim polletnim postankom v Sežani zbral 22 nastopov v vseh tekmovanjih. V drugi polovici pretekle sezone je nastopal za Koper in si dres obalnega kluba nadel na trinajstih obračunih.

Koderman je svojo nogometno pot začel pri ONŠ Hajdina, kmalu pa je sledil premik v Aluminij. Poleg nogometa se je kot mlad nogometaš ukvarjal tudi s futsalom, v sezoni 2017/18 pa se nato posvetil zgolj in samo nogometu, ko je prešel v vrste Maribora. Preko selekcije starejših dečkov, kadetov in mladincev se je prebil do članske ekipe, za katero je debitiral 24. aprila 2021 proti Bravu.  | Foto: Blaž Weindorfer/Sportida Koderman je svojo nogometno pot začel pri ONŠ Hajdina, kmalu pa je sledil premik v Aluminij. Poleg nogometa se je kot mlad nogometaš ukvarjal tudi s futsalom, v sezoni 2017/18 pa se nato posvetil zgolj in samo nogometu, ko je prešel v vrste Maribora. Preko selekcije starejših dečkov, kadetov in mladincev se je prebil do članske ekipe, za katero je debitiral 24. aprila 2021 proti Bravu. Foto: Blaž Weindorfer/Sportida

"Vesel sem, da sem postal del Celja. Po odhodu iz Kopra sem si želel čim prej najti novo sredino, saj sem bil od začetka priprav že pogonu in sedaj dobro pripravljen začenjam nov izziv. Okolje zelo dobro poznam, za kako kvalitetno ekipo gre in kako veliko je v zadnjih nekaj sezonah napredovala, pa sem se lahko prepričal, ko sem igral proti Celju v dresu ligaških tekmecev. Zavedam se, da se bo potrebno za priložnost na igrišču močno potruditi, saj je v Celju zbranih veliko kvalitetnih nogometašev, a če ne bi verjel vase, se za takšno priložnost ne bi odločil," je ob sklenitvi sodelovanja povedal mladi slovenski reprezentant, ki bo v Celju nosil dres s številko 42.

Ne spreglejte