Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Nedelja,
23. 4. 2017,
18.45

Osveženo pred

6 let, 6 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,10

2

Natisni članek

ND Gorica NK Maribor NK Maribor NK Olimpija NK Olimpija NK Rudar NK Radomlje NK Krško NK Koper NK Domžale NK Celje NK Aluminij naj gol Prva liga Telekom Slovenije

Nedelja, 23. 4. 2017, 18.45

6 let, 6 mesecev

PRVA LIGA TELEKOM SLOVENIJE, 30. KROG

Olimpiji uspelo prvič v letu 2017!

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,10

2

Issah Abass | Foto Vid Ponikvar

Foto: Vid Ponikvar

Na zadnji tekmi 30. kroga Prve lige Telekom Slovenije je Olimpija z 1:0 premagala Krško in vknjižila prvo prvenstveno zmago v tem letu in se povzpela na drugo mesto. V derbiju kroga je Maribor v soboto v Ljudskem vrtu premagal Domžale z 1:0 - zadetek je rekordno hitro dosegel Marcos Tavares - in je zdaj povsem blizu novega naslova državnega prvaka.

Ljubljančani so po skromnem remiju proti zadnjeuvrščenim Radomljam iskali priložnost, da bi navijače končno osrečili s prvo zmago v 1. SNL v tem letu. Do te tekme so namreč edino dočakali v pokalu, kjer so se prek Maribora uvrstili v finale.

Tokrat jim je le uspelo tudi v prvenstvu, a so do zmage prišli na vse prej kot lahek način. Krško, ki se je zmajem dobro upiralo in imelo kar nekaj priložnosti za zadetek, so ugnali z zadetkom Issaha Abassa v 14. minuti.

Tavares potreboval zgolj osem sekund

Mariborčani so v derbiju kroga zmagali z golom Marcosa Tavaresa. Kapetan in najboljši strelec v zgodovini Maribora je zadel že po osmih sekundah igre in poskrbel za rekord. Hitreje od Brazilca do zdaj v prvi slovenski ligi namreč ni zadel še nihče. Pred tem je bil rekorder Benjamin Verbič, ki je za Celje zadel po enajstih sekundah.

Marcos Tavares je Maribor v vodstvo popeljal po osmih sekundah igre, kar je najhitrejši zadetek v zgodovini PLTS. | Foto: Vid Ponikvar Marcos Tavares je Maribor v vodstvo popeljal po osmih sekundah igre, kar je najhitrejši zadetek v zgodovini PLTS. Foto: Vid Ponikvar

Do konca derbija so Domžale pritiskale in imele kar nekaj priložnosti, a jim ni uspelo premagati zelo razpoloženega Jasmina Handanovića v vratih Maribora, ki ima zdaj že 16 točk naskoka pred najbližjim zasledovalcem in je tik pred tem, da tudi teoretično potrdi osvojitev novega naslova državnega prvaka.

Tujca s prvencema prinesla točke Celju in Kopru

V petek je Gorica z 2:1 premagala Radomlje, ki so šest krogov pred koncem prvenstva ostale tudi brez teoretičnih možnosti za obstanek v prvoligaški druščini. Šest krogov pred koncem sezone za Aluminijem, s katerim imajo slabše razmerje v medsebojnih srečanjih, zaostajajo neulovljivih 18 točk.

Sobotni spored se je začel v Celju, kjer je domača enajsterica z 1:0 premagala Aluminij in nadaljevala niz nepremagljivosti v letošnjem letu. Za tri točke je s prvencem na slovenskih prvoligaških zelenicah poskrbel Portugalec afriških korenin Jucie Lupeta.

Prvi gol v Sloveniji je zabil tudi mladi južnokorejski napadalec In-Hyeok Park, ki je Kopru prinesel zmago z 1:0 nad Rudarjem na Bonifiki.




Lestvica:

1. Maribor 30 tekem - 67 točk
2. Olimpija 30 - 52
3. Domžale 30 - 51
4. Gorica 30 - 48
5. Celje 30 - 44
6. Koper 30 - 41
7. Rudar 30 - 35
8. Krško 30 - 30
9. Aluminij 30 - 29
10. Radomlje 30 - 11

 

Najboljši strelci:

15 - Dominik Glavina (Rudar), Luka Zahović (Maribor)
14 - Miran Burgić (Gorica)
13 - John Mary (Rudar)
11 - Filip Dangubić (Krško), Dalibor Volaš (Celje)
9 - Milivoje Novaković (Maribor), Dare Vršič (Maribor)
8 - Marko Alvir (Domžale), Leon Benko (Olimpija), Žiga Škoflek (Aluminij), Slobodan Vuk (Domžale), Marcos Tavares (Maribor)

Najlepši zadetki 30. kroga Prve lige Telekom Slovenije:

Ne spreglejte