Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sobota,
22. 4. 2017,
20.09

Osveženo pred

6 let, 6 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0

Natisni članek

NK Koper NK Rudar

Sobota, 22. 4. 2017, 20.09

6 let, 6 mesecev

Poročilo s tekme Koper : Rudar Velenje

Južnokorejec je Kopru prinesel nove točke

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0
NK Koper | Foto Vid Ponikvar

Foto: Vid Ponikvar

Nogometaši Kopra so v 30. krogu Prve lige Telekom Slovenije premagali velenjski Rudar z 1:0 (0:0).

Koprčani so po šestih krogih vendarle znova okusili slast zmage. Z njo so se na lestvici utrdili na šestem mestu, hkrati pa današnjemu tekmecu na sedmem pobegnili za šest točk. Junak tekme je bil Korejec In-Hyeok Park, ki je dosegel edini zadetek na tekmi in bil predvsem v prvem polčasu najnevarnejši nogometaš na igrišču.

V prvem delu so bili konkretnejši gostitelji, ki so si pripravili kar nekaj lepih priložnosti, največ pa že omenjeni Park. Prvi je sicer v deveti minuti zagrozil Senijad Ibričić, ki je po desni strani prišel pred vrata gostov, toda Matej Radan je dobro zaprl vse poti proti mreži. Park je svoje priložnosti začel zapravljati v 25. minuti, ko je bil povsem sam na enajstih metrih, a je njegov močan poskus Radan odbil.

Deset minut pozneje je znova osamljeni Korejec sprožil z roba kazenskega prostora malce z desne strani, še enkrat pa je svoje delo dobro opravil velenjski vratar. Zadnjo priložnost je imel Park v 40. minuti, ko je spet poskusil z roba kazenskega prostora, le da z leve strani, a bil takrat malce premalo natančen. Velenjčani so bili napadalno precej zadržani, kljub temu pa velja omeniti strel Dominika Glavine z glavo v 14. minuti, ko je žogo poslal malo čez koprska vrata, in prosti strel Stjepana Babića v 44. minuti, ko je z dobrih 25 metrov žogo poslal mimo vrat domačih.

Pritisk se jim je obrestoval v 64. minuti

V drugem polčasu so domačini v uvodnih minutah tekmece stisnili na njihovo polovico in vršili pritisk proti vratom gostov, kar se jim je obrestovalo v 64. minuti. Jean-Claude Billong je malce zunaj svojega kazenskega prostora nespretno podal žogo, ki se je od Ibričića odbila proti Parku, ta pa jo je nato spodkopal in z lobom preko Radana poslal v mrežo z roba kazenskega prostora. Po golu so se napadu bolj posvetili tudi knapi, zaporedni streli Babića, Daborja Bokalića in Billonga pa so bili preslabi za spremembo izida. Tik pred koncem tekme je sicer John Mary zatresel prečko koprskih vrat, a bil za nameček še v prepovedanem položaju.

Koprčani bodo v 31. krogu prihodnjo nedeljo gostovali v Celju, Velenjčani pa že dva dni prej v Domžalah.

Koper : Rudar 1:0 (0:0)

Stadion Bonifika, gledalcev 400, sodniki: Jug (Tolmin), Klančnik (Slovenj Gradec) in Bensa (Kojsko).

Strelec: 1:0 Park (64.).

Koper: Antolović, Paljk (od 46. Krivičić), Datković, Gregov, Horvat, Hodžić, Kokorović, Križman, Ibričić, Belima (od 67. Dedić), Park (od 81. Tzandaris).
Rudar: Radan, Mužek, Billong, Grgić (od 83. Dodlek), Iharoš, Lotrič (od 74. Bokalić), Babić, Bolha (od 65. Trifković), Črnčič, Glavina, Mary.

Rumeni kartoni: Kokorović, Krivičić; Črnčič, Glavina, Billong, Mary.

Ne spreglejte