Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Rok Viškovič

Nedelja,
22. 5. 2016,
21.48

Osveženo pred

6 let, 7 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3,73

1

Natisni članek

Darko Milanič Viole NK Maribor NK Maribor

Nedelja, 22. 5. 2016, 21.48

6 let, 7 mesecev

Protest navijačev Maribora, ki so razkrili, kdo so "pozerji"

Rok Viškovič

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3,73

1

Sobotna zadnja prvenstvena tekma Maribora proti Gorici, ki so jo prvaki izgubili z 2:3, ni imela prevelikega tekmovalnega pomena, je bilo pa zato dokaj zanimivo na tribunah.

Mariborčani, ki se pripravljajo za sredin finale pokala proti Celjanom, so nastopili v dokaj spremenjeni zasedbi, priložnost za igro so dobili kar trije še mladoletni nogometaši, in sicer Adis Hodžić, Žan Celar in Sandi Ogrinec, a bolj kot to je bilo zanimivo dogajanje na severni tribuni Ljudskega vrta. Na tej so bili najzvestejši mariborski navijači, Viole, ki imajo prepoved vstopa na "njihovo" južno tribuno.

Kdo so štirje "pozerji"

Očitno nezadovoljni nad rezultati in predvsem odnosom, ki ga kažejo nekateri nogometaši, so bili vseskozi tiho in niso navijali, dvakrat pa med tekmo razprostrli transparente, na katerih so bila napisana jasna sporočila, ki so letela na nekatere igralce. "21, 69, 4, 5. Frizure in tetovaže so vrhunec vam kariere, Maribor ni klub za pozere," je pisalo na enem. S številkami so mislili na štiri nogometaše. Marka Šulerja, Željka Filipovića, Amirja Derviševića in Matka Obradovića. "Naša tišina je vaš odnos po tekmi. Borba in ponos vam poznana nista, za vas ni igrišče, ampak modna pista," pa je pisalo na drugem. Oba je štadion Maribora, na zadnji prvenstveni tekmi sezone se je zbralo okoli dva tisoč gledalcev, pozdravil z bučnim aplavzom.

Po tekmi je nekaj besed zanimivemu dogajanju namenil tudi domači trener. "Te kritike niso namenjene le igralcem, ampak tudi meni. Ta trend bomo spremenili, tako da bomo gazili vse pred sabo," je povedal Darko Milanič, ki se je veliko bolj razgovoril, ko je beseda nanesla na dogajanje na igrišču.

Imajo priložnost za lovoriko

"Spet se nam je zgodilo, da se nam je, takrat ko bi lahko tekmo popeljali v mirne vode, zalomilo in obrnilo v drugo smer," je med drugim dejal o novem porazu, ki pa tokrat ni preveč boleč. Nekaj besed je namenil tudi finalu pokala.

"Imamo priložnost, da osvojimo lovoriko. Igramo proti Celju, ki je vsakič trd tekmec," pravi Darko Milanič. | Foto: "Imamo priložnost, da osvojimo lovoriko. Igramo proti Celju, ki je vsakič trd tekmec," pravi Darko Milanič.

"Imamo priložnost, da osvojimo lovoriko. Igramo proti Celju, ki je vsakič trd tekmec. Tako bo tudi tokrat. Vsem nam mora veliko pomeniti boj za lovoriko. Tako se bomo pripravljali in postavili na igrišču, saj se zavedamo, da bo enako tudi Celjanom. Od prve do zadnje minute ne bo dovoljeno delati napak, pokalne tekme so polne zapletov, posebnih športnih zgodb. Verjamem, da bo tako tudi v sredo in bomo mi tisti, ki bomo z igrišča odšli zadovoljni," je povedal trener Maribora.

Ne spreglejte