Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Rok Plestenjak

Sreda,
16. 9. 2015,
13.59

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1

Natisni članek

Miran Vuk NK Zavrč Prva liga Telekom Slovenije Albert Riera Ruben Belima Robert Prosinečki Milko Djurovski

Sreda, 16. 9. 2015, 13.59

8 let

Prosinečki ali Riera? Ne, Djurovski!

Rok Plestenjak

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1
Miran Vuk, ki skupaj z bratom Romanom odloča o denarni politiki Zavrča, je presrečen. "Zavrč je bil včeraj v središču nogometnega dogajanja v Evropi," je ponosen na odmeven prihod Alberta Riere.

Nekdanji španski reprezentant Albert Riera bo kariero nadaljeval v dresu Zavrča. Senzacionalna novica je zaokrožila po Evropi, Zavrču pa napovedala obdobje, v katerem se bo znašel pod medijskim drobnogledom. "Njegov prihod sem doživljal kot navaden prestop, saj sem zanj vedel že dalj časa, sem pa seveda enako vesel kot drugi. Če bo igral dobro, bo v Zavrč pripeljal nove znane igralce, povečal se bo tudi obisk naših tekem. Vsaka njegova pozitivna beseda o Zavrču nam bo dvigovala prepoznavnost," je župan občine Zavrč Miran Vuk vesel, da je haloški klubski palček vsaj za nekaj časa na naslovnicah zasenčil Maribor in Olimpijo.

V soboto bi lahko bilo v Zavrču še kako zanimivo, saj prihajajo v goste vijolice. "Poklicali smo špansko nogometno zvezo, da nam pravočasno pošlje certifikat Riere. Če bo šlo vse po načrtih, bi lahko v soboto že zaigral," je optimist pred enim izmed dveh sobotnih posladkov 10. kroga Prve lige Telekom Slovenije. V prvem se bosta v Novi Gorici spopadli Gorica in Olimpija, ki sta si v uvodni četrtini zagotovili velik naskok pred zasledovalci, v drugem pa okrepljeni Zavrč in prerojeni branilci naslova iz Maribora.

Dovolj ima zahtev velikih klubov, v Zavrču je našel mir

Španec z zelo bogatim nogometnim življenjepisom je po prihodu navdušil klubsko vodstvo. "Je izredno skromen fant. Deluje bolj zadržano in sramežljivo. Je oče treh otrok, že 15 let živi z rusko srčno izbranko in za nogomet. Želi le še igrati in v tem uživati. Ogromno let je treniral v največjih evropskih klubih, zdaj pa ima dovolj velikih zahtev. Tu je našel želeni mir," sporoča direktor podjetja RM VUK Holding. To mu v zadnjem času prinaša finančni dobiček, tako da se za prihodnost Zavrča in obstoj na slovenskem prvoligaškem zemljevidu ni treba bati.

Klubska blagajna Zavrča po prihodu nekdanjega zvezdnika Liverpoola in Galatasaraya ne bo doživela šoka, saj je Španec sprejel mesečno plačo v neto vrednosti dva tisoč evrov.

"Res je. Albert želi pri nas pustiti sled in prek Zavrča spoznati vso slovensko ligo. K nam ga je povabil športni direktor Dušan Petković, ki je z njim igral pri Mallorci. Albert je napovedal, da bo nekoč menedžer, tako da želi spoznati moč 1. SNL. Ve že, kako je v najmočnejših evropskih ligah, zdaj pa želi videti, kako zadeve potekajo pri nas," je predstavil njegovo poslanstvo po končani igralski karieri in dodal, da želi Riera izboljšati ugled kluba.

"Z njim smo pridobili veliko, praktično je pridobila vsa liga in Slovenija. Zavrč je bil v torek središče nogometnega dogajanja v Evropi. In to ravno naš klub, ki je svetovni rekorder, saj prihaja iz tako majhnega zaselka," je vesel nove pridobitve, ki bo na hrbtni strani završkega dresa nosila številko devet.

Od njega se lahko naučijo, kako se obnašati v tujini

Občina Zavrč je med najmanjšimi v Sloveniji. Istoimenski zaselek, ki leži ob slovensko-hrvaški meji, krasi pa ga prenovljen nogometni objekt z modernim vadbiščem, ima manj kot sto stalno prijavljenih prebivalcev. "Smo svetovni rekorderji, morda pa res kdaj pridemo v Guinnessovo knjigo," širi dobro voljo "alfa in omega" Zavrča, ki na vprašanje, ali so ga kaj zmotile zadnje peripetije Riere, ko je namesto treninga Udineseja v Vidmu izbral igranje na turnirju pokra v novogoriški Perli, ni imel odgovora.

Za to ni vedel, je pa še enkrat ponovil, da ga je španski novinec po prihodu v Zavrč navdušil s svojim značajem. "Soigralci so ga odlično sprejeli. Od njega in Zlatka Muslimovića se lahko veliko naučijo, tudi to, kako se vesti v tujih klubih, če bodo kdaj odšli v tujino," je prepričan, da bo prihod nogometnega poliglota, ki tekoče govori šest tujih jezikov, poskrbel za napredek nogometa v Halozah.

Riera in Muslimović sta sol in poper v juhi NK Zavrč

Zavrč je edini prvoligaški klub, ki ima v svojih vrstah več tujcev kot slovenskih nogometašev. To Vuka prav nič ne moti, saj številnih obetavnih in mladih Hrvatov, ki živijo v neposredni bližini Zavrča, sploh nima za prave tujce. "Pravite, da smo tujska legija? Maribor nima toliko tujcev, a so vsi skupaj bolj oddaljeni od svojih domov kot naši. Kar zadeva Muslimovića (nekdanji reprezentant BiH, op. p.), z njim, čeprav je bil na vseh tekmah poškodovan, nismo nikoli izgubili tekme. On in Albert sta sol in poper v naši juhi. Pogodbo imata sklenjeno do konca sezone, potem pa bomo videli. Za zdaj jima je v Zavrču vse všeč, saj sta odmaknjena od hrupa, vse okoli njiju pa mirno in zeleno," je našteval prednosti štadiona v Zavrču, ki je obkrožen tudi z gozdom.

Riera za zdaj biva na Ptuju v hotelski sobi in še razmišlja o tem, ali bi se pozneje preselil v hišo. V soboto bi se lahko prvič na lastne oči prepričal o tem, kakšna je realnost slovenskega prvoligaškega nogometa.

Ne spreglejte