Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Petek,
24. 11. 2023,
7.37

Osveženo pred

5 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,20

Natisni članek

italijanska nogometna reprezentanca Mario Balotelli

Petek, 24. 11. 2023, 7.37

5 mesecev

Prometna nesreča italijanskega zvezdnika

Balotelli uničil drag avto in odklonil alkotest

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,20
Mario Balotelli | Mario Balotelli je prepričan, da bi si zaslužil mesto v italijanski reprezentanci. | Foto Reuters

Mario Balotelli je prepričan, da bi si zaslužil mesto v italijanski reprezentanci.

Foto: Reuters

Kontroverzni italijanski nogometaš Mario Balotelli je v četrtek zvečer v Brescii doživel prometno nesrečo. Ob visoki hitrosti je izgubil nadzor nad svojim avtomobilom in se zaletel v zid. Na srečo jo je odnesel brez resnejših poškodb, policija pa mu je zasegla vozniško dovoljenje, saj je odklonil alkotest. Pred dnevi so sicer zelo odmevale besede 33-letnega napadalca, ko se je javno ponudil selektorju Lucianu Spallettiju, saj je prepričan, da je, če je zdrav, še vedno najboljši napadalec, ki si ga lahko privošči Italija.

Mario Balotelli
Sportal Poredni deček, na katerega se še vedno lepijo škandali

Pogosto se pojavlja na naslovnicah in je v karieri že vajen, da ne vedno le iz športnih razlogov. Mario Balotelli je zakuhal že ogromno škandalov, tokrat se je v središču pozornosti znašel zaradi prometne nesreče. V Brescii, kjer živi, se je z dragim avtom audi Q8 zaletel v zid in ga uničil. Sprožile so se zračne blazine in preprečile, da bi se pri tem resneje poškodoval. Italijanski mediji poročajo, kako se je Balotelli po nesreči izkobacal iz avta in se usedel na tla ter počakal na prihod reševalcev. Ko je prišla še policija, je odklonil možnost alkotesta, tako da so mu zasegli vozniško dovoljenje. Domov ga je odpeljal brat Enock Barwuah.  

Triintridesetletni Balotelli velja za porednega dečka nogometa in enega najkontroverznejših napadalcev 21. stoletja. Mnogi trenerji so drug za drugim obupavali, ko so skušali brzdati temnopoltega italijanskega upornika. Pred desetimi leti je spadal med najboljše nogometaše na svetu in z Italijo blestel na Euru 2012, a dresa Azzurrov ni, odkar se dokazuje v Turčiji in je trenutno počival po operaciji kolena, oblekel že pet let. Vseeno je še vedno prepričan, da bi si zaslužil priložnost. Pred dnevi je tako sporočil selektorju Lucianu Spallettiju, da bi ga lahko ob prihodnjih akcijah, če ne bo imel več zdravstvenih težav, vpoklical v reprezentanco.

Italija si je po remiju z Ukrajino le zagotovila nastop na evropskem prvenstvu leta 2024 v Nemčiji, na katerem bo branila naslov, kontroverzni Italijan ganskih korenin pa se je ponudil selektorju Lucianu Spallettiju s samozavestnimi besedami. | Foto: Reuters Italija si je po remiju z Ukrajino le zagotovila nastop na evropskem prvenstvu leta 2024 v Nemčiji, na katerem bo branila naslov, kontroverzni Italijan ganskih korenin pa se je ponudil selektorju Lucianu Spallettiju s samozavestnimi besedami. Foto: Reuters

"Če nimam zdravstvenih težav, sem še vedno najboljši italijanski napadalec. Kolikokrat sta Raspadori (Giacomo Raspadori – Napoli, op. a.) in Scamacca (Gianluca Scamacca – Atalanta, op. a.) na tekmi z Ukrajino skupaj udarila proti vratom tekmeca? Dvakrat? Želim se vrniti v izbrano vrsto in se nadejam vpoklica," je dejal napadalec turškega kluba Adana Demispor, ki ga trenira nekdanji nizozemski zvezdnik Patrick Kluivert. V tej sezoni je odigral pet tekem in dosegel tri gole, a moral nato na operacijo kolena. Zdaj se želi najprej vrniti na igrišče in nato prepričati selektorja, da bi mu lahko dal novo priložnost v izbrani vrsti.

 

Ne spreglejte