Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Četrtek,
18. 8. 2016,
13.00

Osveženo pred

6 let, 6 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,08

Natisni članek

Green Dragons Viole Prva liga Telekom Slovenije Ljudski vrt disciplinski sodnik NZS NK Maribor NK Maribor NK Olimpija NK Olimpija

Četrtek, 18. 8. 2016, 13.00

6 let, 6 mesecev

Sklepi disciplinskega sodnika NZS

Prišel račun za večni derbi: Maribor bo plačal 6950, Olimpija pa 1800 evrov

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,08
Maribor Olimpija | Foto Matic Klanšek Velej/Sportida

Foto: Matic Klanšek Velej/Sportida

Disciplinski sodnik Nogometne zveze Slovenije (NZS) Roman Rogelj je po prvem večnem ljubljansko-mariborskem derbiju v novi ligaški sezoni oglobil tako Mariborčane kot Ljubljančane. Maribor bo moral plačati vsega skupaj 6950 evrov kazni, ljubljanska Olimpija pa 1800 evrov.

Prvi veliki derbi sezone, ki je bil 8. avgusta pred polnimi tribunami Ljudskega vrta, ni dal zmagovalca. Čeprav je dolgo kazalo, da bo slavil Maribor, pa so se Ljubljančani rešili v 79. minuti za končni izid 1:1.

Medtem ko sta se ekipi razšli v spoštljivem in športnem vzdušju, pa je bilo dogajanje na tribunah daleč od sprejemljivega, spoštljivega in športnega obnašanja. V primeru NK Maribor je, kot je disciplinski sodnik zapisal v utemeljitvi visoke globe, šlo za "nešportno in neprimerno vedenje navijačev ter izražanje nestrpnosti".

Dvoboj je bil prekinjen trikrat

"Množično prižiganje bakel na tribuni, metanje bakel na igralno površino in vdor navijača s prižgano baklo na igrišče. Zaradi navedenih dejanj je bila tekma trikrat prekinjena, večkratno žaljivo skandiranje nasprotni ekipi in njenim navijačem z vključenimi pozivi po ubijanju, žaljivo skandiranje sodnikom, metanje predmetov proti sodnikom, predkaznovanost," je seznam spornega ravnanja navijačev, privržencev mariborske navijaške skupine Viole, strnil disciplinski sodnik.

Na igralno površino so pirotehnična sredstva na večnem derbiju metali tudi privrženci Olimpije. | Foto: Matic Klanšek Velej/Sportida Na igralno površino so pirotehnična sredstva na večnem derbiju metali tudi privrženci Olimpije. Foto: Matic Klanšek Velej/Sportida

Olimpija Ljubljana bo plačala 1800 evrov denarne kazni zaradi, kot stoji v obrazložitvi, "nešportnega in neprimernega vedenja navijačev". Tako kot Viole so tudi navijaški pripadniki Olimpije prižigali bakle na tribuni in jih metali na igralno površino, zaradi česar je bila tekma prekinjena.

Ne spreglejte