Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Četrtek,
7. 7. 2016,
11.27

Osveženo pred

6 let, 7 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,95

Natisni članek

NK Rudar NK Maribor NK Maribor NK Radomlje NK Aluminij Prva liga Telekom Slovenije nogomet Matjaž Kek Rijeka

Četrtek, 7. 7. 2016, 11.27

6 let, 7 mesecev

Pripravljalna srečanja slovenskih prvoligašev

Kidričani po Pušniku šokirali tudi Keka

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,95

Nogometaši Aluminija, ki se vračajo v Prvo ligo Telekom Slovenije, so v sredo gostovali na Reki in remizirali s hrvaškim podprvakom (2:2), Mariborčani so remizirali z romunskim prvakom Astro, Radomlje pa so v obračunu novopečenih prvoligašev ugnali Cibalio.

Sreda je bila zelo bogata, kar se tiče nogometnih dogodkov. Portugalska si je v večernih urah zagotovila finalno vstopnico na evropskem prvenstvu, slovenski prvak Olimpija je v generalki za evropsko srečanje s Trenčinom izgubil proti vodilnemu škotskemu klubu Celticu (1:2), pokalni zmagovalec Maribor pa se je udaril z romunskim prvakom Astro.

Kek si je oddahnil šele v 94. minuti

Matjaž Kek se je proti Aluminiju rešil poraza šele v zadnjih sekundah. | Foto: Matjaž Kek se je proti Aluminiju rešil poraza šele v zadnjih sekundah. Močnega tekmeca so imeli tudi Kidričani, ki so se odpravili na Reko, kjer jim je na Rujevici do popolnega presenečenja zmanjkalo le nekaj minut. Aluminij se je mudil pri izbrancih Matjaža Keka in remiziral z 2:2, oba zadetka pa je dosegel v zadnjem času zelo vroči najstnik Matic Vrbanec. Pri gostiteljih je igral slovenski reprezentant Roman Bezjak, a se ni vpisal med strelce.

Hrvaški podprvak se je rešil v četrti minuti sodnikovega podaljška, ko je izenačil po strelu z bele točke. Romun Florentin Matei ​je izsilil 11-metrovko, jo v 94. minuti uspešno izvedel in postavil končnih 2:2. Tik pred tem so Kidričani zapravili dve imenitni priložnosti, po katerih bi lahko povišali prednost na 3:1 in rešili vprašanje zmagovalca. Tako je Aluminij, ki ga vodi Bojan Špehonja, pokazal zobe še drugemu hrvaškemu velikanu. Pred tedni je v Kidričevem spravil na kolena splitski Hajduk, trener Marijan Pušnik pa je po srečanju priznal, da ga je pošteno sram, saj so ga njegovi igralci pustili na cedilu.

Zadetka s prijateljske tekme med Mariborom in Astro (1:1):

Aluminij je gostoval na Hrvaškem, v Kidričevem pa je igral Maribor. Pokalni zmagovalec se pripravlja na evropsko uverturo z bolgarskim podprvakom Levskim. V sredo je remiziral z najboljšim romunskim klubom Astro Giurgiu (1:1). Za vijolice je po prekrasnem preigravanju zadel v polno Izraelec Marwan Kabha. Slovenski podprvaki so tako v šestem pripravljalnem srečanju remizirali, v soboto pa bodo v Ljudskem vrtu pričakali Celtic.

Sosedski obračun nekdanjih drugoligašev Radomljam

Dejan Djermanović bo kariero nadaljeval pri kazahstanskem prvoligašu Zhetysu. | Foto: Vid Ponikvar Dejan Djermanović bo kariero nadaljeval pri kazahstanskem prvoligašu Zhetysu. Foto: Vid Ponikvar Rezultatsko uspešnejše so bile Radomlje, ki so na štadionu Stanka Mlakarja tesno, z 1:0 premagale vinkovško Cibalio. Edini zadetek na sosedskem obračunu nekdanjih drugoligašev, ki se vračata med elito, je že v 20. minuti prispeval Rok Jazbec. V dresu zmagovalcev sta se v tekmovalnem pogonu prvič preizkusila tudi izkušeni Milan Anđelković in mladi Domen Jugovar.

S tujim tekmecem se je v sredo pomeril tudi velenjski Rudar. Na štadionu Ob jezeru se je udaril s sarajevskim Željezničarjem, ki ga je pred dnevi zapustil nekdanji napadalec Olimpije Dejan Djermanović (kariero bo nadaljeval v Kazahstanu). Knapi, ki imajo na preizkušnji ogromno novincev, so lastno mrežo zadržali nedotaknjeno do 86. minute, nato pa izgubili z 0:1. Po strelu z bližine je goste spravil v dobro voljo Jovan Blagojević.

Ne spreglejte