Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Rok Plestenjak

Ponedeljek,
27. 6. 2016,
15.39

Osveženo pred

6 let, 7 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Yellow 6,15

1

Natisni članek

Marijan Pušnik Hajduk Split NK Aluminij Prva liga Telekom Slovenije

Ponedeljek, 27. 6. 2016, 15.39

6 let, 7 mesecev

Aluminij premagal splitski Hajduk

Marijana Pušnika je bilo sram

Rok Plestenjak

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Yellow 6,15

1

Nogometaši Aluminija iz Kidričevega, ki se bodo v prihajajoči sezoni merili v Prvi ligi Telekom Slovenije, so v prijateljskem dvoboju premagali splitski Hajduk in poskrbeli za nelagodno počutje Marijana Pušnika, slovenskega trenerja dalmatinskega kluba.

Slovenski drugoligaški podprvak Aluminij je v nedeljo v pripravljalnem srečanju zadal poraz slavnemu hrvaškemu klubu, ki se nahaja na pripravah v Sloveniji. Izbranci Marijana Pušnika, ki so pred dnevi s šestimi zadetki napolnili mrežo avstrijskega tretjeligaša Steyra, so v Kidričevem naleteli na pretrd oreh. Aluminij je zmagal z 1:0, nekdanjega trenerja Olimpije pa je bilo po nepričakovano slabem rezultatu pošteno sram.

"Ne vem, kako se počutijo igralci, a mene je sram. Nekateri resnično ne razumejo, za koga igrajo. Sploh se niso borili za dres Hajduka," je bil nezadovoljen Korošec, ki je na pripravljalni tekmi zaprtega tipa naletel na previsoko oviro. Zmagoviti zadetek je v 70. minuti dosegel Matic Vrbanec.

Amaterji in polprofesionalci, a se bojujejo

Hajduk je izgubil proti klubu, ki je izgubil dodatne kvalifikacije za popolnitev 1. SNL, nato pa mu je Nogometna zveza Slovenije (NZS) prižgala zeleno luč in ga povabila v druščino najboljših, ker Zavrč ni prejel tekmovalne licence.

Predsednik Aluminija Zvonko Jevšovar je bil v nedeljo ponosen na nogometaše kidriškega kluba. | Foto: Predsednik Aluminija Zvonko Jevšovar je bil v nedeljo ponosen na nogometaše kidriškega kluba.

"Nogometaši Aluminija so nam pokazali, kako se je treba bojevati. Igrali smo brez srca, igralcem pa sem v slačilnici dejal, da lahko s takšno igro takoj zapustijo klub. Polovica igralcev Aluminija je zaposlenih drugje. So amaterji, polprofesionalci, a igrajo srčno. Pokazali so nam učno uro," je bil kritičen Pušnik in pohvalil izbrance Bojana Špehonje, ki se pripravljajo na sezono v Prvi ligi Telekom Slovenije.

Aluminij je v pripravljalnem obdobju odigral tretjo tekmo. Najprej je s 4:1 premagal nižjeligaški klub Dobrovce (Vrbanec je bil z dvema zadetkoma prvi strelec srečanja), prejšnji torek pa jih je novosadska Vojvodina nadigrala kar s 5:0.

Ne spreglejte