Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Nedelja,
20. 11. 2022,
23.55

Osveženo pred

1 leto, 5 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,39

4

Natisni članek

Benjamin Šeško Benjamin Šeško Srečko Katanec Črna gora Matjaž Kek slovenska nogometna reprezentanca

Nedelja, 20. 11. 2022, 23.55

1 leto, 5 mesecev

Prijateljske nogometne tekme (19. in 20. november)

Slovenci pred 11 tisoč navijači do nove zmage. "Nekajkrat nas je poljubila sreča."

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,39

4

Prijateljska nogometna tekma: Slovenija - Črna gora, slovenska nogometna reprezentanca | Slovenci so v Stožicah premagali reprezentanco Črne gore. | Foto Nik Moder/Sportida

Slovenci so v Stožicah premagali reprezentanco Črne gore.

Foto: Nik Moder/Sportida

Slovenska nogometna reprezentanca je na prijateljski tekmi v Stožicah v nedeljo z 1:0 premagala Črno goro. Strelec odločilnega gola je bil Miha Zajc, podajo pa je prispeval Benjamin Šeško. Katančev Uzbekistan je v Taškentu remiziral z izolirano Rusijo, Avstrija pa je v sosedskem obračunu premagala evropske prvake Italijane z 2:0.

Prijateljska nogometna tekma: Slovenija - Črna gora, slovenska nogometna reprezentanca
Sportal Stožice zaploskale mojstrovini Zajca, sreča (in tehnologija) obrnili hrbet Črnogorcem

Benjamin Šeško je imel v nedeljo priložnost za nov mejnik. Na reprezentančnih tekmah je namreč zadel v polno na štirih zaporednih tekmah, če bi bil uspešen še proti Črni gori, bi izenačil podvig Zlatka Zahovića, strelskega rekorderja Slovenije (35 zadetkov), ki je leta 1999 nanizal kar pet tekem, na katerih se je vpisal med strelce. A Šešku ni uspelo zatresti črnogorske mreže, prispeval pa je podajo pri zmagovitem golu. Tega je v 42. minuti dosegel Miha Zajc.

Fotogalerija s tekme v Stožicah (Matic Klanšek Velej, Nik Moder/Sportida):

Fotogalerija
1 / 52


Slovenska vrsta je tako leto 2022 končala zmagovito. Črnogorci so sicer zatresli mrežo Jana Oblaka že v prvem polčasu, a sodnik gola po nenavadnem strelu, ko se je žoga dvakrat zapored odbila od prečke, ni priznal. Tri minute pred koncem tekme so imeli še eno priložnost za izenačenje, takrat z enajstih metrov, a je Oblakov soigralec iz madridskega Atletika Stefan Savić na srečo domačih zadel le vratnico. 

Kek: Nekajkrat nas je poljubila sreča

Slovenija je končala nogometno reprezentančno leto 2022 z dvema zmagama. | Foto: Nik Moder/Sportida Slovenija je končala nogometno reprezentančno leto 2022 z dvema zmagama. Foto: Nik Moder/Sportida "Najpomembneje je, da smo zmagali. Enako pomembno pa je bilo teh 11.000 ljudi na stadionu v Stožicah, na prijateljski tekmi. To je za nas zadovoljstvo in priznanje. Tekma pa je bila taka, kot smo pričakovali. Nekajkrat nas je poljubila sreča, mogoče bi v prvem polčasu Var, če bi bil, pokazal drugače pri njihovem domnevnem zadetku, čeprav smo imeli tudi mi svoje priložnosti in bi lahko že prej odločili tekmo. Sicer pa smo bili agresivni, kreativni, nekajkrat pa zamudili in bili hitro v težavah. Upam pa, da je ta zmaga in ta niz, ki traja nekaj časa, spodbuda za naprej, ne pa nekaj, kar bi te uspavalo," je bil po spektaklu v Stožicah zadovoljen slovenski selektor Matjaž Kek.

Na drugi strani v črnogorskem taboru ni bilo pretiranega razočaranja. "Nezadovoljen sem le z izidom. Zoperstavili smo se tako, kot je treba. In to proti močni selekciji, ki je premagala tudi močne skandinavske ekipe. Dosegli smo tudi gol, ampak vemo, zakaj je bil takrat sodnik, kjer je bil. Nismo naivni. To se dogaja, ampak to je sramota. Kljub nekaterim porazom na prijateljskih tekmah pa sem videl kar veliko pozitivnega, tudi glede na to, da je igralo kar nekaj debitantov," je povedal selektor Črne gore Miodrag Radulović.

Slovenija : Romunija slovenska nogometna reprezentanca Benjamin Šeško
Sportal Slovenija zmagala v Romuniji, petarda Srbije, poraz Belgije

 

Katanec remiziral z Rusi, Avstrija boljša od Italije

Srečko Katanec se je v nedeljo pomeril z Rusijo, s katero je imel opravka tudi kot selektor Slovenije v kvalifikacijah za SP 2002 in na dveh tekmah osvojil štiri točke. | Foto: Guliverimage/Vladimir Fedorenko Srečko Katanec se je v nedeljo pomeril z Rusijo, s katero je imel opravka tudi kot selektor Slovenije v kvalifikacijah za SP 2002 in na dveh tekmah osvojil štiri točke. Foto: Guliverimage/Vladimir Fedorenko Ta konec tedna bo na delu tudi nekaj slovenskih tekmecev v kvalifikacijah za Euro 2024. Kazahstan, ki je pred dnevi izgubil proti Katančevemu Uzbekistanu (0:2), je v soboto v Abu Dabiju premoč priznal še reprezentanci ZAE (1:2). 

Finska se je v nedeljo v sosedskem obračunu na Ullevaalu v Oslu udarila z Norveško, ki se je zadnje reprezentančne akcije v letu 2022 lotila brez največjega zvezdnika Erlinga Brauta Haalanda. Tekma se je končala z neodločenih 1:1.

Evropski "palček" San Marino je na gostovanju pri St. Lucii izgubil z 0:1. Severna Irska kot edina izmed reprezentanc v "slovenski" kvalifikacijski skupini za Euro 2024 v tem mesecu ne igra tekem.

V nedeljo je bil na delu tudi Uzbekistan, ki ga vodi Srečko Katanec. V četrtek je premagal Kazahstan, tokrat pa je v Takšentu pričakal izbrano vrsto Rusije, ki do nadaljnjega ne sme sodelovati na tekmovanjih pod okriljem Mednarodne nogometne zveze (Fifa) in Evropske nogometne zveze (Uefa). Prijateljske tekme so vendarle nekaj drugega, izolirani Rusi so po Kirgiziji, ki so jo v četrtek premagali z 2:1, okusili še moč Uzbekistana, ki je nekdaj sestavljal Sovjetsko zvezo. Tekma se je končala z neodločenih 0:0.

David Alaba je prispeval drugi zadetek za Avstrijo na srečanju proti Italiji. | Foto: Guliverimage/Vladimir Fedorenko David Alaba je prispeval drugi zadetek za Avstrijo na srečanju proti Italiji. Foto: Guliverimage/Vladimir Fedorenko

Na Dunaju je Avstrija v spopadu slovenskih sosed premagala Italijo, ki je presenetljivo ni na letošnjem svetovnem prvenstvu, z 2:0. Oba zadetka sta padla v prvem polčasu. Azzurri, aktualni evropski prvaki, izpuščajo že drugi zaporedni mundial.

Gianni Infantino
Sportal Bizaren govor predsednika Fife: Danes se počutim kot gej, invalid in delavec migrant #video

Prijateljske tekme (najbolj zanimive):

Sobota, 19. november:
ZAE : Kazahstan 2:1 (1:0)
Albanija : Armenija 2:0 (1:0)
Turčija : Češka 2:1 (1:0)
Švedska : Alžirija 2:0 (1:0)

Nedelja, 20. november:
Peru : Bolivija 1:0 (0:0)
Kolumbija : Paragvaj 2:0 (1:0)
Slovenija : Črna gora 1:0 (1:0)
Slovaška : Čile 0:0
Severna Makedonija : Azerbajdžan 1:3 (1:1)
Norveška : Finska 1:1 (0:1)
Luksemburg : Bolgarija 0:0
Izrael : Ciper 2:3 (0:2)
Moldavija : Romunija 0:5 (0:2)
Malta : Irska 0:1 (0:0)
Madžarska : Grčija 2:1 (1:0)
Avstrija : Italija 2:0 (2:0)
St. Lucia : San Marino 1:0 (0:0)

Sebastjan Cimirotić
Sportal Cime jih je vedno občudoval
delavci Katar
Sportal Sramotne številke, ki Katarju niso v čast
 
Ne spreglejte