Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Uroš Iskra

Torek,
9. 6. 2015,
9.42

Osveženo pred

8 let, 1 mesec

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2

Natisni članek

angleška nogometna reprezentanca Roy Hodgson Wayne Rooney Dublin

Torek, 9. 6. 2015, 9.42

8 let, 1 mesec

Pri Angležih vroče: selektor povedal Rooneyju, da tega ne bo več dopuščal

Uroš Iskra

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2
Slaba predstava Angležev na prijateljski tekmi v Dublinu še vedno buri duhove. Selektor Roy Hodgson je priznal, da se je moral po tekmi pošteno brzdati, da ni povsem izgubil živcev.

"Sicer nisem imel posebnega razloga za jezo, saj smo že deseto zaporedno tekmo ostali neporaženi. Če bi ponorel, bi pokvaril naš dober odnos, a vsem sem dal jasno vedeti, kaj si mislim o tekmi v Dublinu, in to sem nogometašem večkrat ponovil. Nogometaše sem spomnil, kaj od njih pričakujem. Morajo prevzeti odgovornost in odigrati bolje," je Hodgson za Guardian priznal, da je bilo po tekmi proti Irski v njihovi slačilnici zelo vroče.

Kapetan mora biti zgled preostalim

Hodgson je dodal, da so Jack Wilshere, Jordan Henderson, James Milner in Phil Jones odigrali solidno, pri preostalih pa želi krepko izboljšanje. Tukaj v prvi vrsti misli na kapetana Wayna Rooneyja, ki je bil eden slabših na igrišču ter deloval povsem brez voljo in energije. To je še posebej zmotilo selektorja. Tega namreč od kapetana ni navajen. "Od njega vsekakor pričakujem več, saj je kapetan, ta pa mora biti zgled preostalim. Verjamem, da bo povsem drugačen proti Sloveniji," je Hodgson okrcal tudi prvega zvezdnika reprezentance.

"Moramo imeti višje cilje"

"Zdi se mi pomembno, da igralci vedo, kaj si misli selektor. Še enkrat poudarjam, da je moj namen igralce spomniti na njihove naloge, na njihove odgovornosti v igri. Morajo vedeti, da so igrali slabo in da je čas, da se zadeva izboljša. Mora se. Ne moremo biti zadovoljni zgolj z neporaženostjo in remijem brez prejetega zadetka. Moramo imeti višje cilje. Ko bomo igrali na evropskem prvenstvu, take predstave ne bodo dovolj, zato je prav, da se hitro poberemo in se že proti Sloveniji pokažemo v boljši, pravi luči," je sklenil 67-letni angleški selektor.

Ne spreglejte