Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sreda,
15. 7. 2020,
21.49

Osveženo pred

3 leta, 10 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3,75

13

Natisni članek

Dinamo Zagreb Radenko Mijatović Nogometna zveza Slovenije slovenska nogometna reprezentanca Matjaž Kek

Sreda, 15. 7. 2020, 21.49

3 leta, 10 mesecev

Matjaž Kek ostaja slovenski selektor

Preobrat! Kek zavrnil hrvaškega velikana.

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3,75

13

Matjaž Kek | Matjaž Kek ostaja selektor Slovenije. | Foto Žiga Zupan/Sportida

Matjaž Kek ostaja selektor Slovenije.

Foto: Žiga Zupan/Sportida

Konec je ugibanj, kje bo kariero nadaljeval Matjaž Kek. Nogometna zveza Slovenije je na družabnih omrežjih naznanila, da bo Mariborčan skladno s pogodbo, ki jo ima sklenjeno s krovno zvezo, nadaljeval delo selektorja slovenske članske reprezentance. Kek je tako zavrnil bogato ponudbo zagrebškega Dinama, ki je primoran iskati novega kandidata za odgovoren položaj trenerja.

Matjaž Kek
Sportal Kmalu konec ugibanj, ali bo Kek sprejel mamljivo zagrebško ponudbo

Veliki preobrat in presenečenje na Hrvaškem! Pretekli teden je kot strela z jasnega udarila novica, da hrvaški nogometni velikan Dinamo Zagreb išče novega trenerja, kot glavni kandidat pa se je omenjal prav aktualni slovenski selektor. Modri iz hrvaške prestolnice naj bi mu ponujali bajno plačo, na leto bi zaslužil okrog 800 tisoč evrov, s serijskim hrvaškim prvakom pa bi sklenil triletno pogodbo.

Prvi mož NZS Radenko Mijatović je prepričal Matjaža Keka, da ostane selektor Slovenije. V sredo sta skupaj spremljala dvoboj 34. kroga Prve lige Telekom Slovenije v Celju. | Foto: Grega Valančič/Sportida Prvi mož NZS Radenko Mijatović je prepričal Matjaža Keka, da ostane selektor Slovenije. V sredo sta skupaj spremljala dvoboj 34. kroga Prve lige Telekom Slovenije v Celju. Foto: Grega Valančič/Sportida Čeprav so hrvaški mediji poročali o tem, da je le še vprašanje ur, kdaj bo Matjaž Kek tudi uradno zapečatil pogodbo z najmočnejših hrvaškim klubom, se na koncu Dinamu ni izpolnila želja. Mariborčan se je po pogovoru s predsednikom NZS Radenkom Mijatovićem odločil, da se bo zahvalil ponudbi iz Hrvaške. Nadaljeval bo delo selektorja slovenske reprezentance, katero bo še letos vodil v ligi narodov, prihodnje leto pa v kvalifikacijah za svetovno prvenstvo 2022 v Katarju.

Pred Kekom so veliki izzivi. Če bi se odločil za Dinamo, kar bi zelo močno odmevalo zlasti na Reki, kjer je z izjemnimi uspehi prirasel k srcu reškega kluba in postal klubska ikona, bi se kaj kmalu dokazoval v kvalifikacijah za ligo prvakov, tako pa ga čakajo reprezentančne obveznosti, kjer bo izbrano vrsto, s katero v kvalifikacijah za ''nesrečno'' Euro 2020 (zaradi izbruha koronavirusa bo potekalo šele leta 2021) ni uresničil cilja in v skupini osvojil nezadovoljivo četrto mesto, skušal popeljati do odmevnih rezultatov. Z NZS ima sicer sklenjeno pogodbo do konca kvalifikacij za evropsko prvenstvo leta 2024.

Preberite še:

Matjaž Kek
Sportal Oglasil se je Matjaž Kek, ki se je znašel "sredi cirkusa"
Sportal Pogodba s hudičem na mizi Matjaža Keka
Matjaž Kek
Sportal Matjaž Kek očitno razmišlja o selitvi na klop Dinama
Matjaž Kek
Sportal Senzacija leta na Hrvaškem! Matjaž Kek kmalu z novo službo?
Matjaž kek
Sportal S kom bodo septembra igrali Kekovi fantje?
Ne spreglejte