Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Rok Plestenjak

Sreda,
23. 11. 2016,
10.50

Osveženo pred

6 let, 6 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,75

Natisni članek

Gareth Bale Sporting Lizbona Real Madrid Cristiano Ronaldo Cristiano Ronaldo Karim Benzema liga prvakov Barcelona špansko prvenstvo Zinedine Zidane

Sreda, 23. 11. 2016, 10.50

6 let, 6 mesecev

Poškodba Garetha Bala

Real izpolnil cilj, a doživel tudi udarec

Rok Plestenjak

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,75
Gareth Bale | Foto Reuters

Foto: Reuters

Nogometaši madridskega Reala so si z zmago nad Sportingom (2:1) v Lizboni zagotovili nastop v osmini finala lige prvakov, niz neporaženosti pa podaljšali na 30 tekem. Beli baletniki so plačali drago ceno za zmago na Portugalskem, saj se je poškodoval eden izmed največjih zvezdnikov Gareth Bale.

Dvoboj lige prvakov, 5. krog (skupina F):

Sporting Lizbona : Real Madrid 1:2 (0:1)
Silva 80./11-m; Varane 29., Benzema 87.; R. K.: Pereira 64./Sporting

Real je drago plačal ceno za zmago na Portugalskem, saj se je poškodoval Gareth Bale. Valižan je z igrišča odšepal v 58. minuti. V dvoboju s Sebastianom Coatesom je krajšo potegnil njegov desni gleženj, privrženci kraljevega kluba pa stiskajo pesti, da se ni huje poškodoval. Nekdanjega asa Tottenhama danes čaka podroben zdravniški pregled, po katerem bo več jasnega o tem, kako dolgo bo odsoten z igrišč. V tej sezoni je na 16 nastopih za Real dosegel sedem zadetkov.

Trener Zinedine Zidane upa, da se bo Bale čim prej pridružil soigralcem. Čez poldrugi teden čaka Real morda najpomembnejša tekma jesenskega dela, ko se bo v el clasicu udaril z Barcelono. Derbi vseh derbijev bo na Camp Nouu 3. decembra. Real bo pred tem na domačem štadionu gostil še Sporting Gijon in pred največjim tekmecem skušal zadržati prednost, ki po 11 krogih znaša štiri točke.

Kraljevski sprejem za Ronalda

Občinstvo v Lizboni je Cristianu Ronaldu namenilo topel pozdrav. | Foto: Reuters Občinstvo v Lizboni je Cristianu Ronaldu namenilo topel pozdrav. Foto: Reuters Evropski prvaki, poleg Kekove Rijeke edini, ki v tej sezoni nastopajo tudi v Evropi in so še neporaženi v vseh tekmovanjih, so na torkovem gostovanju v ligi prvakov uresničili rezultatski cilj. Navijače so razveselili s pomembno zmago na Portugalskem. Čeprav so na štadionu Jose Alvalade hitro povedli, od 64. minute pa imeli še igralca več, saj je gostitelj Joao Pereira po obračunu s Hrvatom Mateom Kovačićem prejel rdeči karton, so za zmago trepetali do zadnjih sekund.

Zmagali so z 2:1, dvoboj pa je le nekaj minut pred koncem srečanja odločil rezervist Karim Benzema. Francoz sestavlja sloviti napadalni trojček BBC, v katerem sta še Cristiano Ronaldo in Bale. 

Prvi zvezdnik Reala Ronaldo se je kot najstnik dokazoval v dresu Sportinga, nato pa se pri 18 letih preselil na Otok v Manchester. Najboljši strelec evropskih prvakov ni zatresel mreže nekdanjega kluba. Občinstvo je nekdanjega nogometaša Sportinga in kapetana portugalske izbrane vrste v domovini sprejelo kot kralja. 

Če premagajo Borussio, bodo prvi

Aktualni evropski prvaki so z zmago nad Sportingom obdržali možnost, da skupinski del lige prvakov končajo na prvem mestu. Za vodilno Borussio Dortmund, ki je v torek z neverjetnih 8:4 odpravila varšavsko Legio, zaostajajo dve točki.

Koliko časa bo odsoten Valižan? Do velikega derbija v Barceloni je le še enajst dni ... | Foto: Reuters Koliko časa bo odsoten Valižan? Do velikega derbija v Barceloni je le še enajst dni ... Foto: Reuters

V zadnjem krogu bodo v Madridu obračunali z nemškim predstavnikom, z zmago pa bi zasedli vrh in si v osmini finala zagotovili lažjega tekmeca. Real si je nastop med 16 najboljših v ligi prvakov zagotovil že 20. zapored.

Ne spreglejte