Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Torek,
6. 3. 2018,
16.27

Osveženo pred

6 let, 1 mesec

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,05

Natisni članek

NK Domžale NK Ankaran Prva liga Telekom Slovenije

Torek, 6. 3. 2018, 16.27

6 let, 1 mesec

Poročilo s tekme Ankaran : Domžale

Poker Domžal pri primorskih brezdomcih #video

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,05
Dario Melnjak | Foto Matic Klanšek Velej/Sportida

Foto: Matic Klanšek Velej/Sportida

Nogometaši Ankarana Hrvatinov so v Novi Gorici v 21. krogu Prve lige Telekom Slovenije izgubili proti Domžalam z 0:4 (0:2).

Primorci, ki so znova igrali v Novi Gorici in znova za zaprtimi vrati, so po remiju proti Aluminiju in zmagi proti Triglavu doživeli prvi spomladanski poraz. Že v prvem polčasu so jim Domžalčani ob precej boljši igri zabili dva zadetka, v drugem pa le še potrdili premoč. Ankaran, ki je igral brez kaznovanega Raoula Delgada, je tako ostal na dnu lestvice z dvema zmagama, Domžale, ki so na svoji prvi spomladanski preizkušnji pogrešale kaznovanega Amedeja Vetriha, pa so se z deseto zmago utrdile na tretjem mestu lestvice. Domžalčani so sicer že jeseni dobili oba dvoboja z galebi.

Vrhunci s tekme v Novi Gorici:

Povedli že v četrti minuti

Izbranci Simona Rožmana so zmagali že petič zapored brez prejetega zadetka. | Foto: Matic Klanšek Velej/Sportida Izbranci Simona Rožmana so zmagali že petič zapored brez prejetega zadetka. Foto: Matic Klanšek Velej/Sportida Izbranci Simona Rožmana so v prvem polčasu večinoma gospodarili na igrišču in tudi zasluženo vodili. Že v četrti minuti je za 1:0 zadel Dario Melnjak, ki je svoj drugi zadetek v sezoni dosegel po podaji Andraža Kirma z leve strani.

Gosti so znova zagrozili v 15. minuti, ko je po podaji Agima Ibraimija z desne strani Lovro Bizjak iz bližine oplazil vratnico. Pred vrati Ankarana je bilo znova nevarno v 29. minuti, takrat je Marko Alvir sprožil z 20 metrov, Primož Bužan je žogo odbil, a le do Bizjaka, ki pa je nato z desne strani iz bližine zadel le zunanji del mreže.

V 36. minuti se je po strelu osamljenega Kirma izkazal Bužan, ki pa je znova moral po žogo v mrežo v 39. minuti, ko je najprej Ibraimi z roba kazenskega prostora z desne strani zadel oddaljeno vratnico, odbito žogo pa je za Bužanov hrbet pospravil Alvir za svoj četrti gol v sezoni.

Domžalčani pritiskali od začetka do konca

Primorci pod vodstvom Vlada Badžima, ki so imeli žogo malenkost več v svoji posesti, v prvem delu niso pokazali prav veliko, nekajkrat so sicer poskrbeli za malce vroče dogajanje v domžalskem kazenskem prostoru, a do strela v prvih 45 minutah niso prišli.

V uvodu drugega polčasa pravih priložnosti ni bilo, v 58. minuti je sicer Ibričić sprožil s prostega strela, a meril preveč po sredini vrat, tako da je Bužan žogo odbil. V 60. minuti so gosti prek Bizjaka dosegli še en zadetek, a iz prepovedanega položaja, tako da je ostalo pri 2:0.

Vlado Badžim z Ankaranom ostaja na zadnjem mestu. | Foto: Žiga Zupan/Sportida Vlado Badžim z Ankaranom ostaja na zadnjem mestu. Foto: Žiga Zupan/Sportida

V teh trenutkih so Domžalčani pritiskali, prihajali do obetavnih akcij, a v 65. minuti so bili prvič na tekmi blizu zadetku tudi gosti, ko je Jan Pahor po kotu zadel prečko. Le nekaj sekund pozneje pa so Domžalčani vodili že s 3:0, ko je Alvir najprej podal na desno do Kirma, ta pa pred vrata do Bizjaka, ki je dosegel svoj četrti gol v sezoni.

Do konca tekme so gosti zagrozili še v 84. minuti, ko je strel Nermina Hodžića Bužan obranil, tako kot tudi Petra Franjića v 87. minuti, v 90. pa ga je drugič na tekmi premagal Melnjak s strelom z dobrih desetih metrov.

V 22. krogu bo Ankaran v soboto gostil Maribor, Domžale pa Gorico.

Ankaran : Domžale 0:4 (0:2)

Športni park, brez gledalcev, sodniki: Žnidaršič (Kranj), Povšnar (Zagorje ob Savi) in Šumer (Ptuj).

Strelci: 0:1 Melnjak (4.), 0:2 Alvir (39.), 0:3 Bizjak (65.), 0:4 Melnjak (90.).

Ankaran Hrvatini: Bužan, Gliha, Badžim, Pahor, Mate, Romero, Burkić, Meledje (od 65. Bišević), Suljić, Santos (od 90. Zemljak), Bordon (od 46. Vodeb).

Domžale: Mulalić, Melnjak, Klemenčič, Dobrovoljc, Širok, Ibričić (od 74. Hodžić), Husmani, Ibraimi, Kirm (od 65. Franjić), Bizjak (od 80. Nicholson), Alvir.

Rumeni karton: Romero.

Ne spreglejte