Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sreda,
20. 9. 2017,
18.02

Osveženo pred

6 let, 6 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,45

1

Natisni članek

Darko Milanič pokal Slovenije NK Maribor NK Maribor NK Tabor Sežana NK Krka NK Krško NK Triglav NK Koper

Sreda, 20. 9. 2017, 18.02

6 let, 6 mesecev

Pokal Slovenije, osmina finala

Senzacija v Fazaneriji, Mura izločila branilce naslova Domžalčane

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,45

1

Ante Šimundža. | Foto Matjaž Vertuš

Foto: Matjaž Vertuš

Sredin pokalni obračun v Fazaneriji je prinesel senzacijo. Mura Anteja Šimundže je v osmini finala izločila branilce naslova Domžalčane. Nastop v četrtfinalu pokala Slovenije so si poleg vodilnega drugoligaškega kluba zagotovili še nogometaši Maribora, Krke, Triglava, Aluminija, Olimpije, Celja in Gorice.


Nogometno dogajanje med tednom v Evropi:

Domžalčani v tej sezoni ne bodo ubranili pokalnega naslova. Spotaknili so se že na prvi stopnički. | Foto: Vid Ponikvar Domžalčani v tej sezoni ne bodo ubranili pokalnega naslova. Spotaknili so se že na prvi stopnički. Foto: Vid Ponikvar Celjani so v sredo na Ptuju zmagali s 3:0. Povedli so v 36. minuti, ko je dosegel zadetek Mitja Križan. To je bil sploh prvi gol Celjanov, odkar je na trenerski stolček sedel Dušan Kosić. Križan je le šest minut pozneje podvojil prednost, na končnih 3:0 pa je v 78. minuti povišal Portugalec Jucie Lupeta.

Popoldan so se na pokalni poslastici v Fazaneriji z vodilnim drugoligašem Muro opekli varovanci Simona Rožmana. Domžalčani so resda prek Rubina Hemaja prišli do vodstva, a so nato v prvem polčasu prejeli kar tri zadetke. Dvakrat je bil uspešen Luka Bobičanec, enkrat pa je zadel v polno Žiga Kous. Da je bil udarec za Domžale še večji, je poskrbel Žan Žužek, ki je v 40. minui prejel rdeči karton.

Gostitelji so do konca ohranili prednosti in pripravili veliko presenečenje. Gorica je pri tretjeligašu Šampionu v Celju zmagala s 3:0. Do 74. minute sta mreži ostali nedotaknjeni, nato so vrtnice poskrbele za prepričljivo zmago,

Visoki zmagi Aluminija in Olimpije

V torek je s tremi zadetki na gostovanju pri Radomljah zablestel izkušeni hrvaški napadalec Leon Benko (Olimpija). | Foto: Vid Ponikvar V torek je s tremi zadetki na gostovanju pri Radomljah zablestel izkušeni hrvaški napadalec Leon Benko (Olimpija). Foto: Vid Ponikvar Pokalni spored se je v torek začel na Primorskem, kjer je Aluminij več kot upravičil vlogo favorita. Kidričani so domačine razbili s kar 7:0. Dva zadetka sta za Aluminij zabila Damir Bartulović in Žiga Škoflek, po enega pa še Alen Krajnc in Sanin Miminović. Enega so si Dekančani zabili sami.
 
Nobenih težav ni imela niti Olimpija, ki pod vodstvom Igorja Bišćana ostaja brez prask. V Domžalah so se Ljubljančani merili z drugoligašem Radomljami in jim natresli šest zadetkov. Tri je dosegel razpoloženi Leon Benko, po enega pa so dodali še Kingsley Boateng, Danijel Miškić in Stefan Savić. Častni zadetek za domače je zabil Anel Hajrić.

Krka presenetila Krško, Triglav osvojil Bonifiko, Maribor pa Sežano

Krka je v Novem mestu vodila že z 2:0, a so Krčani z dvema goloma Hrvata Tonćija Mujana prišli do izenačenja in poskrbeli za podaljške. V teh so Dolenjci prav v zadnji minuti drugega podaljška zadeli še tretjič in se nekoliko presenetljivo prebili med najboljših osem.

V Kopru so novi prvoligaši iz Kranja šele v drugem delu napolnili mrežo nekdanjega člana elitne slovenske lige. Koprčani so v 7. minuti po goli Željka Tomića celo povedli, nato pa so gostje dosegli štiri zadetke.

Jasmin Mešanović se je izkazal s svojim drugim in tretjim golom v dresu Maribora. | Foto: Grega Valančič/Sportida Jasmin Mešanović se je izkazal s svojim drugim in tretjim golom v dresu Maribora. Foto: Grega Valančič/Sportida
Sežanski Tabor, ki je v prejšnjem krogu presenetil prvoligaša Rudar iz Velenja, je bil brez možnosti proti Mariboru. Ta je nastopil brez nekaterih reprezentantov (Valon Ahmedi, Marwan Kabha, Mitja Viler ...), a vseeno brez težav napredoval.
 
V prvem polčasu je goste v vodstvo popeljal branilec Aleksander Rajčević. V drugem je z dvema goloma napredovanje med najboljših osem z dvema goloma potrdil bosanski napadalec, ki je v Ljudski vrt prišel pred začetkom sezone, Jasmin Mešanović.
 
Žreb četrtfinalnih parov bo v četrtek.

Pokal Slovenije, osmina finala:

Ne spreglejte