Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Rok Plestenjak

Sreda,
6. 9. 2017,
11.15

Osveženo pred

6 let, 7 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,73

Natisni članek

Anton Žlogar NK Triglav pokal Slovenije Damir Milinović Oliver Bogatinov Boris Popovič Igor Nenezić FC Koper B

Sreda, 6. 9. 2017, 11.15

6 let, 7 mesecev

FC Koper B

Kaj se dogaja s koprskim nogometnim klubom?

Rok Plestenjak

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,73
Igor Nenezić | Foto Urban Urbanc/Sportida

Foto: Urban Urbanc/Sportida

Danes je poseben dan za ljubitelje nogometa v Kopru. Na Bonifiko se bo vsaj za nekaj ur vrnil prvoligaški nogomet, saj se bosta v tekmi osmine finala pokala Slovenije pomerila FC Koper B in Triglav. Kranjčani v nasprotju z občutno pomlajenimi kozlički nastopajo na najvišji tekmovalni ravni, a vratar Kopra Igor Nenezić ne izključuje senzacije in napredovanja četrtoligaša.

Na Obali je po padcu koprskega kluba v četrto ligo zazijala ogromna prvoligaška praznina. Klub, ki je leta 2010 osvojil naslov prvaka, je po koncu stresne sezone 2016/17 ostal brez potrjene tekmovalne licence za Prvo ligo Telekom Slovenije. Razočaranje na Bonifiki je bilo ogromno. Ko so mu rdečo luč prižgali tudi sodni mlini, v klubu pa so uradno sprejeli prisilno poravnavo, so za koprski klubski nogomet nastopili novi časi.

Koprski klub vrniti v prvo ligo

FC Koper B je v novo sezono vstopil s prepričljivo pokalno zmago nad Korotanom (3:0). | Foto: FC Koper FC Koper B je v novo sezono vstopil s prepričljivo pokalno zmago nad Korotanom (3:0). Foto: FC Koper Kozlički nastopajo v četrti ligi, najnižji, kar jih premore nogomet na Primorskem. V novo sezono so vstopili z remijem na gostovanju pri novopečenem ankaranskem klubu (NŠ Ankaran), za katerega igrata tudi nekdanja znanca prvoligaškega nogometa Sašo Jakomin in Simon Gregorič. Koprčani, ki so v tekmovanje vstopili z imenom FC Koper B, so zaigrali v pomlajeni zasedbi, v kateri so prevladovali mladi igralci iz domačega nogometnega bazena.

Kapetanski trak je nosil edini nogometaš, ki se lahko pohvali z bogatimi izkušnjami. To je 33-letni vratar Igor Nenezić. Nekdanji vratar Triglava in Primorja se je med letoma 2014 in 2016 zadržal v Iranu, kjer si je služil nogometni kruh pri Rah Ahanu. Po rojstvu tretjega otroka se je odločil, da se vrne v družinski dom v Kopru. Gorenjec, ki se je zaljubil v koprski nogomet, je priskočil na pomoč novopečenemu četrtoligašu, ki mu ne manjka tekmovalnih ambicij.

Igor Nenezić (levo) se je pred sedmimi leti s Koprom veselil naslova državnega prvaka, v tej sezoni pa nastopa v četrtem kakovostnem razredu. Na fotografiji še nekdanji kapetan Kopra Dalibor Radujko. | Foto: Urban Urbanc/Sportida Igor Nenezić (levo) se je pred sedmimi leti s Koprom veselil naslova državnega prvaka, v tej sezoni pa nastopa v četrtem kakovostnem razredu. Na fotografiji še nekdanji kapetan Kopra Dalibor Radujko. Foto: Urban Urbanc/Sportida

"Moja želja je, da bi postal trener vratarjev, pred tem pa želim pomagati klubu in ga postopno vrniti v prvo ligo. Temelji so postavljeni. Naša strategija je, da bi se z mladimi fanti, ki nabirajo kilometrino in izkušnje, uvrstili čim višje," je predstavil projekt koprskega kluba, ki bo v tej sezoni na Bonifiki igral dvoboje četrte lige.

Gorenjec na Primorskem proti Primorcu na Gorenjskem

Anton Žlogar bo danes s Triglavom gostoval na Primorskem, le streljaj od svojega rojstnega mesta. | Foto: Matic Klanšek Velej/Sportida Anton Žlogar bo danes s Triglavom gostoval na Primorskem, le streljaj od svojega rojstnega mesta. Foto: Matic Klanšek Velej/Sportida Izjema je pokalno tekmovanje, v katerem so kozlički v prvem krogu nadigrali Korotan (3:0), danes pa jih čaka velik izziv. V osmini finala bodo gostili kranjski Triglav, tako da bo danes na Bonifiki dišalo po prvoligaškem nogometu. Vstop za gledalce je brezplačen.

"Zanimivo bo. Pomerili se bomo z mojim nekdanjim klubom, ki ga vodi Primorec na klopi Gorenjcev," je Nenezić opozoril, da je trener kranjskega prvoligaša Izolan Anton Žlogar, medtem ko je njega življenjska pot odpeljala ravno v obratno smer. Iz Gorenjske se je preselil na Obalo in si tam ustvaril družino.

Želijo presenetiti prvoligaša

FC Koper B je v četrto ligo vstopil z remijem proti NŠ Ankaran. | Foto: FC Koper FC Koper B je v četrto ligo vstopil z remijem proti NŠ Ankaran. Foto: FC Koper Koprčani se bodo danes pomerili s prvoligašem Triglavom.

"V tekmo gremo s pozitivno miselnostjo. Igramo doma, tako da želimo presenetiti tekmeca. Res je, da smo mi četrtoligaši, oni pa prvoligaši, a smo imeli s Triglavom vedno zanimive dvoboje," se Nenezić ne boji prvoligaškega tekmeca, ki je v tej sezoni odigrali že sedem prvenstvenih dvobojev, a še ni dočakal zmage.

V šali je dodal, da bo zmaga zagotovo ostala doma, če bo potrebno izvajanje kazenskih strelov. Izkušenemu vratarju na dan srečanja ne primanjkuje samozavesti.

Noče, da bi se ponovila zgodba o tujski legiji

Damir Milinović je nekdanji hrvaški reprezentant. Tako se je potegoval za žogo z nekdanjim danskim zvezdnikom Ebbejem Sandom. | Foto: Reuters Damir Milinović je nekdanji hrvaški reprezentant. Tako se je potegoval za žogo z nekdanjim danskim zvezdnikom Ebbejem Sandom. Foto: Reuters Koprčani so prepričani, da bodo na pogon številnih kakovostnih mladih igralcev, nad katerimi bdi nekdanji hrvaški reprezentant Damir Milinović, kos osnovnemu cilju, napredovanju v tretjo ligo. Milinoviću, ki je prevzel vodenje moštva pred dvema tednoma in v Slovenijo pripeljal še nekaj obetavnih hrvaških nogometašev, pri delu pomaga nekdanji slovenski reprezentant Samir Zulić.

Poleg Nenezića je v prvi ligi igral le še Hrvat Željko Tomić (Primorje), preostali pa si šele ustvarjajo bolj prepoznavno podobo na slovenskem nogometnem zemljevidu.

"Naša ambicija je, da se ne bi ponovila zgodba, ko je bil Koper klub brez identitete, v ekipi pa so igrali večinoma tujci. Zdaj je z nami veliko koprskih fantov," je vesel, da se je klub postavil na zdrave temelje. Čeprav je večina ambicioznih mladih primorskih nogometašev izbrala klube, ki tekmujejo v višjih ligah, jih je Koper pod svojo streho sprejel dovolj, da se lahko v četrti ligi ponaša z vlogo favorita.

Žalostni, ker se na Bonifiki ne igra 1. SNL

Mlajše kategorije koprskega kluba so zadržale položaj v prvoligaškem tekmovanju. Vodja mladinskega centra je Oliver Bogatinov, v klubskem podmladku pa sta tudi sinova koprskega župana Borisa Popoviča, ki ostaja v stiku z osrednjim koprskim nogometnim klubom. Predsednik je Valter Valenčič.

Koprski župan Boris Popovič ostaja tesno povezan s klubom, v katerem spremlja nogometni razvoj sinov. | Foto: Vid Ponikvar Koprski župan Boris Popovič ostaja tesno povezan s klubom, v katerem spremlja nogometni razvoj sinov. Foto: Vid Ponikvar

"Še vedno smo žalostni, ker ne moremo igrati v prvi ligi. Vsakemu bi bilo v užitek nastopiti na Bonifiki. Imamo lep štadion, lepo podnebje, navijače. Zdaj gradimo zgodbo, ki bi bo bližje lokalni skupnosti," je pojasnil Nenezić. Pred sedmimi leti je s Koprom proslavljal naslov državnega prvaka, zdaj z njim nastopa v četrti ligi.

Pet najlepših zadetkov 7. kroga Prve lige Telekom Slovenije:

Ne spreglejte