Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Uroš Iskra

Ponedeljek,
4. 3. 2019,
20.17

Osveženo pred

5 let, 1 mesec

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Yellow 7,00

2

Natisni članek

Petar Bočkaj izbor z družabnih omrežij Cristiano Ronaldo Cristiano Ronaldo Santiago Solari Jürgen Klopp Liverpool Marcelo Isco Josip Iličić Davide Astori David Beckham

Ponedeljek, 4. 3. 2019, 20.17

5 let, 1 mesec

Izbor z družabnih omrežij

Po hudem incidentu svojo plat zgodbe povedal tudi problematični Hrvat #video

Uroš Iskra

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Yellow 7,00

2

Ponedeljek, večer, nogomet ... Čas je za Sportalov izbor z družabnih omrežij. Katerih deset dogodkov, ki so v prejšnjem tednu zakrožili po spletu, vam iz nogometnega sveta ponujamo tokrat?

Hrvat se je pokesal in povedal, kako je bilo

Začnimo kar s Hrvatom Petrom Bočkajem, perspektivnim hrvaškim nogometašem in zdaj še nekdanjim članom Osjieka, ki so ga po hudem sobotnem incidentu napodili iz kluba. Najbrž vsi veste, kaj se je zgodilo, saj smo o tem že poročali. Problematični nogometaš, ki je bil pred tem zaradi vedenja v klubu že večkrat kaznovan, je po koncertu srbskega pevca Saše Matića pijan s prijateljem odšel na bencinsko črpalko, kjer je bila ravno zamenjava osebja na blagajni, zato bi moral na svojo čokoladico, tako so poročali hrvaški mediji, počakati nekaj minut. Vse skupaj je Hrvatu dvignilo tlak, z avtom se je zaletel v trgovino in povzročil veliko gmotno škodo, na srečo pa nihče ni bil resneje poškodovan. Da je bila mera polna, je nato še pobegnil s kraja nesreče.

Kaj se je dogajalo v noči na soboto?

Bočkaju je bilo pozneje storjenega žal, v dolgem zapisu na Facebooku se je opravičil vsem prizadetim: ''Opravičujem se za to, kar se je zgodilo, najprej se opravičujem otrokom, ki so to prebrali. Naredil sem napako! Motil sem se in zelo mi je žal. Opravičujem se vsem, ki so bili prizadeti, razočarani ali jezni. Najbolj se opravičujem tistim, ki sem jih omenil v prvem stavku. Opravičujem se otrokom! Za otroke, ki me vidijo kot vzor, ki v meni vidijo nekaj, kar bi želeli postati, ki so pripravljeni preklicati in loviti svoje sanje tako kot jaz, in žal mi je, da sem vas razočaral! Nočem se opravičevati za svoje dejanje, nočem sočutja … Opravičilo je edina stvar, ki si jo želim zdaj,'' je zapisal, nato pa zapisal, kaj se je res zgodilo.

Njegova resnica je drugačna od tiste, ki so jo poročali hrvaški mediji. ''Po koncertu sem se ustavil za prijatelja, da bi kupil cigarete. Bila je izmena, zato sem čakal, da se prijatelj vrne, ob tem pa pozabil, da sem imel avto z avtomatskim menjalnikom v prestavi. Ko sem dal plin, sem se zaletel v trgovino na bencinski črpalki. Tega nisem želel narediti. Bil sem nepremišljen, a ko se je to zgodilo, sem bil kljub temu, da sem bil povsem iz sebe in prestrašen, prvi, ki je priskočil dekletu na pomoč. Potem so me prijatelji polnega adrenalina naložili v avto in zapustili smo kraj dogodka. To je bila še veliko večja neumnost od tiste prve,'' je opisal potek dogodkov.

''Vsi delamo napake. Ene so večje, druge manjše. Obžalujem vsako sekundo tistega, kar se je zgodilo, žal mi je, a tudi vem, da zdaj ni vrnitve. Vsem ljudem, ki so me sprejeli in verjeli vame, se globoko opravičujem,'' je še sklenil.

LEGICE I LEGE, ISPRIČAVAM SE! Ispricavam se  zbog onoga što se jučer dogodilo, kao prvo ispričavam se djeci koja ovo...

Objavil/a Pero Bočkaj dne Sobota, 02. marec 2019
Petar Bočkaj
Sportal Šokanten incident hrvaškega nogometaša, ki je takoj ostal brez službe

Zadetek Angleža, ki te ne pusti ravnodušnega

V drugi angleški ligi smo na tekmi med Aston Villo in Derbyjem videli visoko zmago domačih. Pri zmagi Ville s 4:0 pa je izstopal zadetek Jacka Grealisha, ki je po podaji s kota na volej neubranljivo zadel mrežo ovnov. Šlo je za pravo raketo, ki si jo boste zagotovo ogledali večkrat. Bravo, mojster.

Slovenski zvezdnik se je zlomil in zajokal

Minuli konec tedna je minevalo eno leto smrti kapetana Fiorentine Davideja Astorija. Italijanski klubi in navijači v serii A so se nanj spomnili z aplavzom v 13. minuti, še posebej čustveno pa je bilo v Bergamu, kjer je gostovala Fiorentina. Kot rečeno, so v nogometaši v 13. minuti žogo poslali z igrišča ter se spomnili na tragično preminulega Astorija. Na velikem zaslonu se je pokazala tudi njegova fotografija, ob pogledu nanjo pa se je zlomil in potočil solze tudi slovenski nogometaš Josip Iličić, ki je bil z Astorijem dober prijatelj.

Čustven dogodek Slovenca v nadaljevanju ni motil, do nekdanje ekipe ni bil nič kaj prizanesljiv in ji že v prvem polčasu zabil zadetek, ki je Atalanti tlakoval pot do nove zmage. Ekipa iz Bergama je po dveh zaporednih ligaških porazih spet zmagala in ostaja v boju za mesti, ki vodijo v Evropo. Ob dobrem koncu ni izključen niti nastop v ligi prvakov. Četrtouvrščeni Inter Samirja Handanovića ima pred Atalanto le šest točk prednosti.

Več o tej temi:

Davide Astori
Sportal V srcu nogometne tragedije v Firencah #video #foto
Davide Astori
Sportal Znan vzrok nenadne smrti kapetana Fiorentine
Davide Astori
Sportal Pri Fiorentini in Cagliariju nikoli več s številko 13
Davide Astori
Sportal Italija v šoku in solzah, kapetan Fiorentine umrl med spanjem

Jezni Klopp najprej tarča pobiralca žog, nato pa je govoril o vremenu

Liverpool je v hudi krizi. Potem ko je že kazalo, da se bodo rdeči sprehodili do naslova angleškega prvaka, je četa Jürgena Kloppa v le dveh mesecih zapravila prednost desetih točk in po novem na drugem mestu za vodilnim Man Cityjem zaostaja eno točko.

Zapravili so norih deset točk:

Po mestnem derbiju na Goodison Parku, ki se je končal brez zadetkov, je bil nemški strateg vidno razočaran in jezen, še dodatnega olja na razgrete Kloppove živce pa je naprej prilil mladi pobiralec žog Evertona, ki je Nemcu sarkastično ploskal ter mu tudi po tem, ko se mu je ta približal, ni pokazal nikakršnega spoštovanja. Ni veliko manjkalo, da bi mu Klopp primazal eno okrog ušes, a se je k  sreči zadržal in s kislim nasmeškom odbrzel na novinarsko konferenco, medtem pa iskal razloge za novo slabo predstavo.

Mladenič, ki mu bodo navijači za to potezo postavili kip:

In našel ga je. Veter. ''Ljudje ne marajo, ko to povem, a dejstvo je, da veter pihal v vseh smereh in to nam zagotovo ni pomagalo,'' je izjavil Klopp ter ponovil besede, ki jih je že nekajkrat to sezono. Če se ljudem vse skupaj na začetku ni zdelo nič takega, je vnovično Nemčevo kazanje s prstom na vreme sprožilo stampedo na družabnih omrežjih.

Kako tudi ne, Klopp je v tej sezoni za slabše predstave že krivil domnevno nepokošeno travo, preveč trdo podlago, slabo igrišče po sneženju in morda najbolj bizaren razlog, poškodbe nasprotnika. Tudi veter je bil že v igri po tekmi proti Wolverhamptonu. Ni kaj, to so izgovori, ki jih ne kupi nihče več, in vse bolj se zdi, da Klopp po izjemnem uvodu v sezono izgublja tla pod nogami. 

Nova služba po koncu trenerske poti?

Beckhama počastili s kipom

Ob odprtju nove sezone v ameriški nogometni ligi MLS so se pri LA Galaxy poklonili angleškemu nogometnemu zvezdniku Davidu Beckhamu, ki je leta 2007 prestopil v Ameriko in močno pripomogel k promociji nogometa čez lužo. V njegovo čast so pred štadionom postavili spomenik.

Poleg Beckhama so se slovesnosti udeležili nekdanji trener Galaxyja Bruce Arena, soigralec Robbie Keane in Beckhamova žena Victoria. "Od prvega dneva, ko sem s ženo Victorio in otroki prispel v to mesto, smo se počutili kot doma, za to bomo vedno hvaležni. Moja zavezanost temu klubu, ligi in državi je bila vedno več kot le zavezanost na igrišču," je dejal Beckham, lastnik kluba Inter Miami, ki se bo naslednji pridružil ligi.

Beckham, ki je bil prvi evropski nogometni zvezdnik, ki se je odločil za odhod v ZDA, je za Galaxy igral do leta 2012 in s klubom osvojil tudi dva naslova prvaka.

Brazilec se poigrava na treningu

Marcelo, zvezdnik Reala, pod vodstvom trenerja galaktikov Santiaga Solarija ne dobiva veliko priložnosti. Izpustil je oba zadnja el clasica, vsi pa vemo, kako se je vse skupaj končalo za Madridčane.

Zakaj ne igra, ni uradno znano, neuradno pa so Brazilca zamrznili zaradi želje po selitvi k Juventusu, kamor je prejšnje poletje prestopil tudi njegov prijatelj Cristano Ronaldo.

Da je Marcelo še vedno vrhunski in da ga Real pogreša, dokazujejo tudi posnetki na treningu. Brazilski bočni branilec se poigrava in na cirkuški način zabija kot po tekočem traku. Vratarji ob njegovih strelih le nemočno obstojijo.

Dame in gospodje, Balotelli je spet med nami

Da, pogrešali smo starega Maria Balotellija. Italijan je v preteklosti tedensko skrbel za take in drugačne stvari, ki so polnile časopise in spletne medije, potem pa se je v pretekli sezoni pri Nici skoraj udrl v zemljo. Vse do januarskega prestopnega roka, ko je iz Nice preselil v Marseille. Tam se je spet sprostil in z unikatnim slavjem zadetka nasmejal ljubitelje nogometa.

Po odličnem zadetku proti St. Etiennu Roberta Berića je stekel do enega izmed fotografov, ki je že imel pripravljen njegov telefon, kontroverzni napadalec pa je na hitro posnel video slavja s soigralci in ga že med tekmo objavil na Instagramu. V preteklosti so nogometaši že delali selfije, najbolj znan je tisti Francesca Tottija, ko je zadel na rimskem derbiju, a ta fotografija je na družabnih omrežjih končala kasneje, ne kar med tekmo.

Mojstrovina sina zvezdnika Reala

Isco, zvezdnik Reala, je na Instagramu objavil posnetek svojega sina, ki že pri rosnih letih kaže odlično nogometno znanje. Oče mu je podajal, fantiček pa je z nogo meril na košarkarski koš. Dvakrat je šlo mimo, v tretje pa žoga končala v cilju in navdušila zvezdniškega očeta.  

Isco je v tej sezoni igral na 26 tekmah Reala, a skupaj igral le 1.175 minut, kar govori, da je v igro večinoma prihajal s klopi. Dosegel je le štiri zadetke, kar je za zvezdnika njegovega kova (pre)malo.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Ni en space jam💪💪🏀⚽️

A post shared by Isco Alarcon Suarez (@iscoalarcon) on

Solari zbežal pred jeznimi navijači

Trener Reala Santiago Solari se po sramotnem porazu z Barcelono (0:3) ni želel soočiti z jeznimi navijači, ki že zahtevajo njegovo glavo. Medtem ko igralci v luksuznih avtomobilih niso imel težav s prihodom v trening center, se je argentinski trener premislil in jo s svojim smartom popihal. Najbrž na kakšen drug, ne tako obljuden vhod.

Solari je na klop belega baleta usedel oktobra, ko je zamenjal Julena Lopeteguija. Španca so odnesli slabi rezultati, kaj podobnega pa se lahko zgodi tudi z Argentincem. Službo je zanimivo obdržal tudi po sobotnem novem el clasicu v sklopu španskega prvenstva, ki ga je Barcelona v Madridu po zadetku Ivana Rakitića znova dobila z 1:0 ter beli balet dokončno izločila iz boja za španski naslov.

Poteza Ronalda, ki buri duhove

Za konec 26. kroga italijanske serie A sta se v derbiju v Neaplju pomerila Napoli in vodilni Juventus. Kot se za derbi spodobi, se je hitro zakuhalo. Po prodoru Cristiana Ronalda je mladi 21-letni vratar domačih Alex Meret domnevno podrl Portugalca in si prislužil rdeči karton.

Čeprav je vse skupaj pogledal tudi VAR, zadeva ne bi smela biti sporna, a je. Kot vedno je sodniška odločitev ljubitelje nogometa razdelila na dva tabora, več pa je tistih, ki so mnenja, da je bila to vrhunska simulacija Ronalda. Počasni posnetek pokaže, da se mladi Italijan napadalca Juventusa ni dotaknil, več ne bomo razpredali … Poglejte si sami in se odločite, na čigavi strani ste.

Je sodnik storil prav, da je mladega Italijana za to posredovanje poslal z igrišča?

  • Da, Meret je na Ronalda nevarno štartal (s podplatom) in si ne glede na to, da se ga ni dotaknil, zaslužil rdeč karton.
    33,88 %
    226 glasov
  • Ne, to je bil mojstrsko simuliranje. Ronaldo, Hollywood vabi.
    66,12 %
    441 glasov
Oddanih 667 glasov
Ne spreglejte