Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Rok Viškovič

Torek,
12. 1. 2016,
20.42

Osveženo pred

6 let, 8 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0

Natisni članek

Petar Stojanović

Torek, 12. 1. 2016, 20.42

6 let, 8 mesecev

Petar Stojanović: z enoletno zamudo izpolnil željo

Rok Viškovič

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0
Januarja lani je mlademu slovenskemu nogometašu tik pred zdajci v vodo padel bogat prestop v Nemčijo, natanko leto pozneje se je z odhodom v Zagreb Petru Stojanoviću izšlo.

Januarja lani je bil že v Hannovru, kjer bi moral pri vsega 19 letih zaključiti bogat prestop k tamkajšnjemu nemškemu prvoligašu, a je posel tik pred zdajci iz še vedno nepojasnjenih razlogov padel v vodo. Tudi zaradi tega je Ljubljančan, za katerim je bil takrat pri le 19 letih že debi v ligi prvakov in reprezentanci Slovenije, v prvem delu sezone verjetno igral nekoliko slabše.

V prejšnji sezoni je v drugi polovici k novemu naslovu državnega prvaka Mariborčanov prispeval 12 nastopov in enkrat podal. V pokalu, od tega so se vijoličasti poslovili v polfinalu, je zaigral enkrat.

V tej sezoni je spet igral v odlični formi in bil v prvenstvu, prvo polovico so Mariborčani končali na drugem mestu, med najboljšimi posamezniki moštva. Zbral je 11 prvenstvenih nastopov, prispeval kar šest podaj in tudi zadel. Med strelce se je vpisal na odmevnem derbiju proti Olimpiji v Stožicah, ko je zabil izjemen gol.

V pokalu, Mariborčani so v polfinalu, je zaigral na dveh tekmah. Nastopil je tudi v superpokalu, ki so ga izgubili, dva nastopa pa zbral tudi v Evropi. Tam se je vijoličasta zgodba končala že na prvi stopnički kvalifikacij za ligo prvakov.

Po koncu prvega dela sezone je bilo jasno, da utegne v januarskem prestopnem roku oditi. Zanimanja zanj je bilo kar nekaj, v prvih dneh novega leta pa se je Ljubljančanu, ki je pustil globok pečat v Mariboru, izpolnila velika želja in podpisal se je pod prestop, vreden dva milijona evrov. Okrepil je hrvaškega prvaka Dinamo iz Zagreba.

Igral je na dveh tekmah

Najmlajši debitant v zgodovini članske reprezentance Slovenije, novembra predlani je igral na prijateljski tekmi proti Kolumbiji v Ljubljani malce za tem, ko je dopolnil 18 let, je v lanskem letu pod vodstvom Srečka Katanca igral dvakrat.

Pri zmagi s 6:0 nad San Marinom v kvalifikacijah za evropsko prvenstvo 2016 je nastopil v zadnjih 14 minutah. Na prijateljski tekmi proti Katarju v gosteh, ko je Slovenija izgubila z 0:1, je bil na igrišču od prve do zadnje minute.

Ne spreglejte