Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Uroš Iskra

Ponedeljek,
24. 10. 2016,
13.25

Osveženo pred

6 let, 6 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3,15

Natisni članek

angleško prvenstvo nogomet Antonio Conte Jose Mourinho Manchester United Chelsea

Ponedeljek, 24. 10. 2016, 13.25

6 let, 6 mesecev

Po derbiju med Chelseajem in Manchester Unitedom

Osramočeni Mourinho se je po tekmi spravil na Conteja #video

Uroš Iskra

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3,15
Chelsea | Foto Guliver/Getty Images

Foto: Guliver/Getty Images

Manchester United je na tekmi devetega kroga angleškega prvenstva na Stamford Bridgeu v Londonu doživel pravo ponižanje, saj jih je Chelsea odpravil s kar 4:0. Jose Mourinho, nekdanji trener modrih in zdajšnji trener Man Utd, se je po še drugem porazu na derbiju v tej sezoni, na prvem ga je na Old Traffordu premagal Man City, opravičil navijačem.

Mourinho v ligi Europa igra s poletno ekipo, ki je v četrtek navdušila proti turškemu Fenerbahčeju. Proti Chelseaju je spet postavil svojo preizkušeno taktiko 4-2-3-1, v kateri je vsaj pet igralcev stalo na položajih, ki jih niso navajeni. Taktika, ki v tej sezoni ne deluje – in v to se je Portugalec že prepričal –, je popustila že po 30 sekundah tekme, ko je po katastrofalni gostujoči obrambi Daleyja Blinda in Chrisa Smallinga zadetek dosegel hitronogi Pedro.

Od tedaj je igral le še Chelsea, United pa je na čelu s povsem nevidnima zvezdnikoma Zlatanom Ibrahimovićem in Paulom Pogbajem streljal s slepimi naboji in na koncu grdo izgubil. Do konca tekme so za domače zadeli še Gary Cahill, Eden Hazard in N'Golo Kante.

Lahko Manchester United še upa na naslov angleškega prvaka?

  • Da, saj se sezona še dobro ni začela.
    15,57 %
    57 glasov
  • Ne, ne bo niti med najboljšimi štirimi.
    77,32 %
    283 glasov
  • Se šalite, če bo tako nadaljeval, bo izpadel iz lige.
    7,10 %
    26 glasov
Oddanih 366 glasov

"Oprostite nam"

Portugalec se je po sramoti opravičil navijačem. To je bil po letu 2010 njegov drugi najhujši poraz v trenerski karieri. Takrat je z Realom proti Barceloni izgubil s kar 5:0. | Foto: Reuters Portugalec se je po sramoti opravičil navijačem. To je bil po letu 2010 njegov drugi najhujši poraz v trenerski karieri. Takrat je z Realom proti Barceloni izgubil s kar 5:0. Foto: Reuters

"Razočarali smo milijone naših navijačev po vsem svetu, za kar mi je zelo žal. Kot trener ekipe se moram opravičiti. Vse, kar lahko še rečem, je, da imamo že v ponedeljek trening, kjer bomo še naprej trdo delali," je po tekmi osramočeno dejal Mourinho, ki česa takšnega zagotovo ni pričakoval, a spremenjena in okorna postava preprosto ni bila kos nabrušenim Londončanom.

Mourinho z novim porazom, že tretjim v devetih krogih, ni veliko izgubil za vodilnimi, saj sta remizirala vodilna Man City in Arsenal. Za njima ima zdaj United šest točk zaostanka.

"Premagovati moramo ekipe s sredine lestvice, to bo zdaj nujno. Ne bo lahko, a začeti moramo osvajati točke. Najboljše ekipe se bodo pomerile še med sabo in bodo izgubljale točke," nikakor še ne meče puške v koruzo Portugalec.

Jezen na Italijana: To je bilo ponižujoče

Mourinho je po zadnjem sodnikovem žvižgu Italijana učil olike. | Foto: Guliverimage/Getty Images Mourinho je po zadnjem sodnikovem žvižgu Italijana učil olike. Foto: Guliverimage/Getty Images Takoj po koncu tekme je malce zavrelo tudi med razdraženim Mourinhem in strategom Chelseaja Antoniom Contejem, ki je nekaj sekund pred koncem nagovarjal občinstvo, naj začne navijati za svoje ljubljence. To je razjezilo 53-letnega trenerja Uniteda.

"To se ne počne pri izidu 4:0. Ko je 1:0, še razumem, ampak ne pri 4:0. To je povsem nepotrebno in ponižujoče za nasprotno ekipo," mu je zabrusil Mourinho, Conte pa se ni počutil krivega: "Ko sem slišal, kako glasni so navijači Manchester Uniteda, kako še vedno podpirajo svoje, sem hotel spodbuditi še naše pristaše. Po taki predstavi so si moji nogometaši to zaslužili. Mislim, da s tem ni nič narobe. Igralci so si zaslužili aplavz."

Najboljši igralec Uniteda so bili njegovi navijači na Stamford Bridgeu:

Za grozljiv štart Luiza le rumeni karton

Omenimo še nevaren štart Brazilca v vrstah Chelsea Davida Luiza ob koncu prvega polčasa nad Marouanejem Fellainijem. Ker ga je s podplatom zadel v koleno, bi po mnenju mnogih moral biti izključen, a glavni sodnik je brazilskemu branilcu pokazal le opozorilo rumene barve.

Tako slab, da sploh ni dobil ocene

Čeprav je po tekmi statistika v vseh elementih govorila v prid Unitedu – vratar Chelseaja Thibaut Courtois je zbral pet obramb, David de Gea pa dve –, v nogometu štejejo zadetki.

Po oceni nekdanjega igralca Uniteda Garyja Nevilla, ki je zdaj strokovni komentator na Sky Sports, sta bila najslabša na igrišču Ander Herrara in Pogba, igralec, za katerega so rdeči vragi poleti odšteli 105 milijonov evrov.

Na spletni strani manchestereveningnew.co.uk so za največje razočaranje izbrali kapetana Chrisa Smallinga, ki je bil neposreden ali vsaj posreden krivec za vse štiri zadetke. Dobil je oceno 0, nič kaj bolje pa niso ocenili Blinda (1) in Ibrahimovića (2).

Ob odsotnosti poškodovanega Wayna Rooneyja je kapetanski trak nosil Chris Smalling in odpovedal na celi črti.  | Foto: Guliverimage/Getty Images Ob odsotnosti poškodovanega Wayna Rooneyja je kapetanski trak nosil Chris Smalling in odpovedal na celi črti. Foto: Guliverimage/Getty Images

Že v sredo nov derbi

Po šoku in ponižanju se bo moral Manchester United hitro zbrati in prevetriti glave, saj jih že v sredo čaka obračun z mestnimi tekmeci Manchester Cityjem, s katerim se bo na Old Traffordu pomeril v osmini finala ligaškega pokala. Rdeči vragi ne bodo mogli računati na stebra obrambe Erica Baillyja, ki si je poškodoval koleno in bo dalj časa odsoten. Poškodovan naj bi bil tudi Wayne Rooney, Luke Shaw pa naj bi se vrnil v kader, enako velja za Henrikha Mkhitaryjana, ki je v Manchester prišel kot velika okrepitev, Mourinho pa ga vsaj na začetku sezone ne vključuje v igro.

Ne spreglejte