Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Rok Plestenjak

Ponedeljek,
18. 2. 2013,
14.36

Osveženo pred

8 let, 1 mesec

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1

Natisni članek

NK Olimpija NK Olimpija NK Maribor NK Maribor Nik Omladič

Ponedeljek, 18. 2. 2013, 14.36

8 let, 1 mesec

Omladič brez strahu: Maribor je premagljiv

Rok Plestenjak

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1
Do uvodnega vrhunca, prvega četrtfinalnega pokalnega spopada med Olimpijo in Mariborom, nas loči le še pet dni. Ljubljančani so se umaknili na zaključek priprav v Istro, Nik Omladič je optimist.

Nogometaši Olimpije bodo podobno kot "večni" tekmeci iz Maribora v spomladanski del sezone vstopili nekoliko prej od drugih članov 1. SNL. Že v soboto jih čaka pokalni derbi v Stožicah, štiri dni pozneje pa še v Ljudskem vrtu. Takrat bo tudi znan zadnji polfinalist pokalnega tekmovanja. Če bo to Olimpija, bodo "zmaji" od tako želene lovorike oddaljeni le še dva koraka, preskočili pa bi tudi najbolj zahtevno oviro, saj so Mariborčani v tej sezoni dokazali, da so v domovini še vedno korak pred drugimi. "Tega smo zmožni. Olimpija išče lovoriko in to nas spremlja v mislih. Želimo pa zmagati na vsaki tekmi, potem pa bomo videli, kam nas bo to pripeljalo, čeprav se zavedamo, da danes ni lahko premagati prav nobenega. V prvenstvu imamo za Mariborom kar velik zaostanek (devet točk, Maribor čaka še zaostala tekma v Velenju, op. p.), a bi se mu radi približali," razmišlja Nik Omladič, ki se je v Ljubljano iz Velenja preselil pred tremi leti, a z zeleno-belimi še ni osvojil lovorike.

Imel je tudi ogromno težav s poškodbami, zato je nekdanji mladi reprezentant prepričan, da navijačem Olimpije še ni pokazal vsega, kar resnično zmore. " V soboto bo odločala dnevna forma. Maribor je premagljiv, mi pa bomo poskušali igrati svojo igro in gledali predvsem nase. Toliko, kolikor nam bodo gosti dopuščali. Ne bom nič obljubljal, le to, da bomo dali vse od sebe. Pred sobotno tekmo ne čutimo nobenega strahu," je odločen 23-letni zvezni igralec, ki je vesel, da je končno opravil daljše priprave brez zdravstvenih težav. Prvič jih je opravil tudi pod vodstvom Andreja Razdrha, ki je sredi jeseni vskočil namesto Ermina Šiljaka. Nad delom Vrhničana je navdušen. "Veliko so povedali rezultati. Tako dobre pričakujem tudi spomladi. Fantje se pod njegovim vodstvom dobro razumemo in treniramo posebej za vsako tekmo."

Pobegnili v Istro, v soboto nekoliko oslabljeni

Zaradi težavnega vremena, ki v Ljubljani in širši okolici ne dovoljuje kakovostno pripravljenih igralnih površin s pravo travo, se je Olimpija odpravila v Istro. V Novigradu bo s treningi in brez pripravljalnih dvobojev zaključila zimski del priprav in se uigravala za srečanje z Mariborom. Zaradi kartonov bo manjkal Matic Fink, zaradi poškodb pa Nikola Nikezić, Mitja Kovačević, Anže Zorc in Dejan Djermanović. Vprašljiv je tudi nastop povratnika Đorđeta Ivelje, ki resda že trenira s člansko ekipo, a je zaradi starih težav še zelo previden. Ker se bliža zaključek prestopnega roka v Skandinaviji in Rusiji, bo dvoboj Olimpije in Maribora še bolj na očeh tujih oglednikov. Morda zeleno-belo četo predhodno od "načrtovanega" zapusti tudi Boban Jović, ki ni hotel podaljšati pogodbe z Olimpijo, zato do nadaljnjega ne prejema priložnosti na tekmah in ostaja na tribunah. Pogodba mu poteče po koncu sezone 2012/13.

Na dvoboju na štadionu Poljud si je gleženj poškodoval Črnogorec Nikezić, ki bo zagotovo izpustil oba pokalna spopada z Mariborom, morda pa tudi prvoligaškega (9. marec). Tako naj bi se v napadu na srečanju s slovenskim prvakom, ki brani naslov tudi v pokalu, pojavila mlada reprezentanta Andraž Šporar in Filip Valenčič. "Zadnje čase sta v zelo dobri formi. Sta velika talenta in od njiju pričakujem, da bosta iz tedna v teden še boljša. Tako kot novinca Mitrović in Gerić, ki sta se dobro vključila v ekipo," je pohvalil zimska novinca, ki bi lahko debitirala že v soboto. Dvoboj med Olimpijo in Mariborom se bo začel ob 20. uri.

Ne spreglejte