Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sobota,
18. 8. 2012,
22.19

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2

Natisni članek

Sobota, 18. 8. 2012, 22.19

8 let

Olimpija zapravila dva zadetka prednosti

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2
Nogometaši ljubljanske Olimpije in Celja so se v 6. krogu 1. slovenske nogometne lige razšli z neodločenim izidom 2:2 (2:1).

Olimpija je tekmo proti Celju začela z zaostankom štirih točk za moštvom Marijana Pušnika, a pričakovala, da bo po današnjem obračunu za njo zaostajala le še za točko. Toda to se ni zgodilo. Kljub zgodnjemu vodstvu z dvema zadetkoma so gosti pokazali, da so v dobri formi in da niso naključno pri vrhu lestvice. V drugem polčasu so izid izenačili in bili blizu tudi zmagovitemu zadetku. A na koncu sta se moštvi v lepi tekmi vendarle zasluženo razšli z delitvijo točk. Ljubljančani so dvema zmagama in porazoma dodali še drugi neodločen izid, Celjani pa so ob Mariboru še edini brez poraza.

Ljubljančani so tekmo odlično začeli in že v peti minuti povedli, ko je z desne strani na rob kazenskega prostora podal Inigo Sarasola, tja je vtekel Antonio Delamea Mlinar, si žogo s prsmi podaljšal in nato v dvoboju iz oči v oči ugnal še vratarja Matica Kotnika. Že pred tem so imeli zeleno-beli v uvodnih trenutkih tekme še eno lepo priložnost, ko je Nik Omladič v kazenskem prostoru gostovo sprožil iz prve, toda meril točno v Kotnika.

V 15. minuti so zmaji vodili že z 2:0. Kotnik je namreč v kazenskem prostoru zrušil hitrega Williama Franklina Vicenteja, tako da je glavni sodnik povsem upravičeno pokazal na belo točko. Odgovornost je nase prevzel Boban Jović in z močnim nizkim strelom matiral celjskega vratarja. Celjani so se vrnili v igro v 26. minuti, ko je Roman Bezjak dobil lepo globinsko podajo, se znebil spremstva Sretena Sretenovića in na koncu ukanil še Aleksandra Šeligo, ki se je sicer dotaknil žoge, a je bil strel premočan. Do konca polčasa sta si ekipi priigrali le še nekaj polpriložnosti, tako da se izid ni več spremenil.

V drugem polčasu so se Celjani bolje kosali z Olimpijo, toda slednja je imela najprej v 61. minuti novo priložnost, ko je Matic Kotnik napravil napako, ki bi jo lahko kaznoval mladi Andraž Šporar, a bržčas malce presenečen ni dobro reagiral in darila ni izkoristil. Tri minute zatem je po samostojnem prodoru z desne strani kazenskega prostora močno sprožil Sreten Sretenović, a je njegovo veselje preprečila vratnica.

Celjani pa so še naprej napadali, kar se jim je obrestovalo v 75. minuti. Z 20 metrov je sprožil Marko Tuomas Kolsi, Šeliga je žogo odbil, a le do Bilalija Lutfija, ki jo je iz bližine potisnil v mrežo za 2:2. Že v 80. minuti so bili Celjani blizu celo vodilnemu golu, toda strel Nejca Plesca z roba kazenskega prostora je zaustavila vratnica. V 85., 87. in 90. minuti je na drugi strani trikrat zapretil Rok Baskera, vmes pa je Bezjak skušal z lobom premagati Šeligo, ki je stal precej iz svojih vrat, a je bil poskus Celjana bolj klavrn, tako da je žogo ljubljanski vratar brez težav ujel.

Ne spreglejte