Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Rok Plestenjak

Ponedeljek,
6. 2. 2017,
10.20

Osveženo pred

6 let, 7 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4,05

Natisni članek

Prva liga Telekom Slovenije NK Olimpija NK Olimpija Rok Kronaveter Luka Elsner Darijan Matić Andraž Kirm

Ponedeljek, 6. 2. 2017, 10.20

6 let, 7 mesecev

Odprava NK Olimpija v Turčijo

Olimpija zaprla vrata letala številnim, ne pa tudi Kronavetru

Rok Plestenjak

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4,05
Rok Kronaveter | Foto Matic Klanšek Velej/Sportida

Foto: Matic Klanšek Velej/Sportida

Nogometaši Olimpije so danes odpotovali v Turčijo, kjer bodo opravili dvotedenske priprave. Trener Luka Elsner bo vodil 26 igralcev, med katerimi je tudi Rok Kronaveter, ki je na izhodnih vratih zmajev. V Ljubljani je ostalo kar nekaj nogometašev, ki so imeli v preteklosti pri državnih prvakih pomembno vlogo.

"Kronaveter bo odšel. Želi si oditi, v Olimpiji ne namerava več igrati. Trudimo se, da bi ga prodali v eno izmed držav, v kateri še ni konec zimskega prestopnega roka," je o reprezentantu Slovenije na nedeljski novinarski konferenci, na kateri se je javnosti predstavil novopečeni branilec Olimpije Branko Ilić, povedal predsednik Milan Mandarić.

Mariborčan išče nov klub. V tem trenutku ni edini s takšnim načrtom v zeleno-belem taboru. Podobno velja za številne igralce, ki danes sploh niso odpotovali v Turčijo, ampak ostali v Sloveniji. Med njimi je tudi nekdanji kapetan Darijan Matić, ki razmišlja o koncu kariere, vodstvo Olimpije pa bi ga rado zadržalo v klubu v kakšni izmed drugačnih vlog. 

Kirm se ne bo pripravljal v Turčiji

Andraž Kirm z Ljubljančani ne bo opravil priprav v Turčiji. Vodstvo kluba zanj išče novega delodajalca. | Foto: Grega Valančič/Sportida Andraž Kirm z Ljubljančani ne bo opravil priprav v Turčiji. Vodstvo kluba zanj išče novega delodajalca. Foto: Grega Valančič/Sportida Novega delodajalca išče tudi dolgoletni slovenski reprezentant Andraž Kirm. Na zadnji pripravljalni tekmi, ko se je Olimpija v Čatežu pomerila z Interjem iz Zaprešića, je izkušeni Ljubljančan v zadnji minuti postavil končni rezultat 2:2 in poskrbel, da so zmaji v letu 2017 še vedno neporaženi. Spomladi ne bo pomagal Olimpiji v prvenstvu.

Tako se poslavlja še eden izmed igralcev, ki so prag ljubljanskega kluba prestopili v obdobju, ko je bil športni direktor Nenad Protega. Velikonja se je poslovil prejšnji teden, poleg Kirma pa se na letalo v Turčijo nista vkrcala srbski branilec Đorđe Crnomarković in občasni mladi slovenski reprezentant Leo Ejup.

Kdo je odpotoval v Turčijo?

Vratarji: Aleksander Šeliga, Nejc Vidmar in Rok Vodišek

Branilci: Aris Zarifović, Branko Ilić, Nemanja Mitrović, Dino Štiglec (Hrv), Denis Klinar, Kenan Bajrić, Wouter Bouma (Niz)*, Mario Jurčević

Zvezni igralci: Ricardo Alves (Por), Daniel Avramovski (Mak), Nik Kapun, Alexandru Cretu (Rom), Rok Kronaveter, Danijel Miškić (Hrv), Jakob Novak, David Tijanić in Matevž Turkuš

Napadalci: Issah Abass (Gan), Kingsley Boateng (Ita), Dorian Babunski (Mak), Leon Benko (Hrv), Blessing Chibuike Eleke (Nig) in Nathan Oduwa (Ang/Nig)*

*na preizkušnji pri Olimpiji

Nekdanji kapetan Olimpije Antonio Mlinar Delamea je pred kratkim zapustil Ljubljano in se odpravil v ZDA. Kam bo odšel Aljaž Krefl? | Foto: Vid Ponikvar Nekdanji kapetan Olimpije Antonio Mlinar Delamea je pred kratkim zapustil Ljubljano in se odpravil v ZDA. Kam bo odšel Aljaž Krefl? Foto: Vid Ponikvar

Doma je ostal tudi Aljaž Krefl, ki je pred leti veljal za enega najobetavnejših levih bočnih branilcev na sončni strani Alp. Pričakovano med potniki v Turčijo ni tudi nekdanjega reprezentanta Sierre Leone Juliusa Wobayja. Je pa v Belek odpotoval Britanec nigerijskih korenin Nathan Oduwa, ki igra na obeh krilnih položajih v napadu in je podobno kot Nizozemec Wouter Bouma na preizkušnji.

Za zdaj za mesta v konici napada Olimpije kandidirajo Issah AbassKingsley BoatengDorian BabunskiLeon Benko in Blessing Chibuike Eleke, Oduwa pa bi lahko okrepil konkurenco.

Kdo ni odpotoval v Turčijo, a je še član Olimpije?

Đorđe Crnomarković, Leo Ejup, Aljaž Krefl, Darijan Matić, Andraž Kirm, Marko Vukčević, Julius Wobay, Sandi Ćoralić ...

Zimskega prestopnega roka še ni konec

S katerimi tujimi klubi bi lahko nogometaši Olimpije, ki so na stranskem tiru, še sklenili pogodbo? Najmočnejše evropske nogometne države so sicer že končale zimski prestopni rok, v številnih drugih pa bo trajal še dolgo časa.

Športni direktor Olimpije Ranko Stojić še zdaleč ni končal dejavnosti v zimskem prestopnem roku. | Foto: Vid Ponikvar Športni direktor Olimpije Ranko Stojić še zdaleč ni končal dejavnosti v zimskem prestopnem roku. Foto: Vid Ponikvar

Na voljo je še dovolj možnosti, da si zmaji, ki predstavljajo kadrovski presežek, najdejo novega delodajalca. Kar zadeva Kronavetra, ostaja zanj v igri tudi kitajski trg, saj se bo tam zimski prestopni rok končal šele konec februarja.

V katerih državah se še ni končal zimski nogometni prestopni rok?

11. februar: Makedonija
14. februar: Madžarska
15. februar: Slovenija, Švica, Hrvaška
17. februar: Bosna in Hercegovina, Črna gora, Srbija
20. februar: Romunija
22. februar: Češka
24. februar: Rusija
28. februar: Bolgarija, Kitajska, Poljska, Slovaška
1. marec: Estonija
2. marec: Ukrajina
13. marec: Ferski otoki
31. marec: Norveška, Švedska, Gruzija
4. april: Brazilija
5. april: Belorusija
10. april: Finska

Ne spreglejte