Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Rok Plestenjak

Petek,
4. 11. 2016,
16.45

Osveženo pred

6 let, 6 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2,83

1

Natisni članek

Prva liga Telekom Slovenije nogomet Olimpija Milan Mandarić Nenad Protega

Petek, 4. 11. 2016, 16.45

6 let, 6 mesecev

Slovo športnega direktorja po 142 dneh

Protega uradno Olimpijina preteklost, a ostaja njen navijač

Rok Plestenjak

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2,83

1

Nenad Protega Milan Mandarić | Foto Vid Ponikvar

Foto: Vid Ponikvar

Nogometni klub Olimpija ima tudi uradno novega športnega direktorja. Predsednik Milan Mandarić se je že prejšnji teden odločil za Ranka Stojića, na papirju pa je položaj športnega direktorja še vedno zasedal Nenad Protega. Zdaj je drugače, saj se je Ljubljančan s slovenskim prvakom sporazumno razšel. Z Olimpijo je sodeloval le 142 dni.

Prišel, videl, odšel ... Tako hitro se je iztekla kratka izkušnja Nenada Protege pri Olimpiji, kjer je na direktorskem stolčku prebil le 142 dni. Ko je 15. junija uradno vstopil v zeleno-belo družino in postal prvi kadrovik ljubljanskega kluba, je verjel, da se bo v Stožicah podpisal pod novo veliko zgodbo.

Pričakoval je, da bo drugače

Tako je čestital Roku Kronavetru za zadetek na srečanju med Slovenijo in Slovaško. | Foto: Vid Ponikvar Tako je čestital Roku Kronavetru za zadetek na srečanju med Slovenijo in Slovaško. Foto: Vid Ponikvar Ko je začel delati, je opozarjal na velik pritisk, s katerim se je srečeval kot predstavnik Olimpije. Potarnal je, da se projektu ni pridružil ob najbolj primernem času, in da bo potreboval še nekaj časa, da se on in klub navadita drug na drugega.

''Prej ali slej se bo stanje normaliziralo. Takrat se bo moj ritem življenja vrnil v ustaljene tirnice,'' je napovedal v sobotnem intervjuju za Sportal. Priložnosti, da bi se s klubom, s katerim je osvajal državna prvenstva kot nogometaš (še v stari preobleki Olimpije za Bežigradom), podal na dolge proge, ni dočakal.

Mandarić se je dogovoril s Stojićem

Ostala sta le še dva. Protega se je poslovil, Milan Mandarić in Ranko Stojić pa že načrtujeta spremembe v klubu. | Foto: Vid Ponikvar Ostala sta le še dva. Protega se je poslovil, Milan Mandarić in Ranko Stojić pa že načrtujeta spremembe v klubu. Foto: Vid Ponikvar Vodstvo kluba, ki ga pooseblja predsednik Milan Mandarić, je v zadnjih tednih začutilo, da v članskem moštvu primanjkuje pozitivne energije. Za neposrednega krivca niso označili Protege. 

Predsednik, čigar besede pri Olimpiji poslušajo še posebej pozorno, je naznanil, da so spremembe nujne, če želi Olimpija ohraniti vodilni položaj v Prvi ligi Telekom Slovenije. Zato je znova segel v roke nekdanjemu športnemu direktorju Ranku Stojiću.

Protegi ni preostalo nič drugega, kot da pospravi kovčke in se odpravil drugam. ''Nisem sanjač, a verjamem v velike zgodbe,'' je dejal pred tremi meseci. Z Olimpijo se mu ni izpolnila želja, tako da je prejšnji teden neformalno predal štafeto prvega kadrovika kluba srbskemu povratniku Stojiću, v petek, 4. novembra, pa se je s klubom uradno razšel. S tem je padla v vodo možnost, da bi delo nadaljeval v kakršni koli drugi vlogi.

Mandarić se mu je zahvalil 

Vedno je rad poudarjal, da je treba klub graditi od spodaj navzgor. Poudarjal je pomen mladinskega pogona. Scenarij, po katerem bi lahko postal vodja mladinske akademije zeleno-belih, se ni uresničil.

Protega se je odločil za dokončno slovo in odhod iz ljubljanskega kluba, zapušča ga na prvem mestu, a tudi z nekaterimi vprašanji o posrečenosti izbire poletnih okrepitev.

Predsednik Olimpije želi Protegi v nadaljevanju športne kariere vse dobro. | Foto: Vid Ponikvar Predsednik Olimpije želi Protegi v nadaljevanju športne kariere vse dobro. Foto: Vid Ponikvar

''Na žalost se v življenju stvari ne zgodijo vedno tako, kot bi si želeli,'' je ob odhodu 47-letnega Ljubljančana, ki je v vlogi direktorja na vrh slovenskega prvenstva popeljal Domžale, dejal Mandarić. Ameriški poslovnež s srbskimi koreninami je svojo potezo upravičil z razmišljanjem, da je Olimpija velik klub, ki zahteva takojšnje rezultate in hitro ukrepanje. ''Nenadu bi se rad zahvalil za njegovo delo in prispevek, ki ga je dal klubu. V prihodnje mu želim vse dobro,'' je v sporočilu za javnost, pod katerim je podpisan NK Olimpija, zatrdil predsednik.

Protega se posebno zahvaljuje navijačem

Ostaja velik navijač Olimpije. | Foto: Vid Ponikvar Ostaja velik navijač Olimpije. Foto: Vid Ponikvar Kaj pa Protega, ki se je po zadnji tekmi Olimpije, v kateri je zaploskal pomembni zmagi nad Domžalami, čustveno poslovil od vsakega igralca? Po derbiju z Domžalami ni stopil pred mikrofone, svoje mislil je strnil šele po končnem dogovoru z vodstvom kluba. 

''Ob tej priložnosti bi se zahvalil igralcem vseh selekcij kluba, sodelavcem v pisarni, trenerjem, fizioterapevtom, ekonomom in staršem naših otrok. Posebna zahvala pa gre vsem našim navijačem, ki so na letošnjih tekmah resnično pokazali vrhunsko privrženost Olimpiji. Seveda na čelu z navijaško skupino Green Dragons, saj gre njim posebna zahvala. S takšnimi navijači je dosegljivo vse. Ostajam velik navijač Olimpije, nadaljujte po začrtani poti,'' bo tudi v prihodnje stiskal pesti za zeleno-bele, ki jih v nedeljo čaka zahtevno gostovanje v Kopru.

Olimpija je prejšnjo soboto premagala Domžale z 1:0, v nedeljo pa jo čaka gostovanje na Primorskem. | Foto: Matic Klanšek Velej/Sportida Olimpija je prejšnjo soboto premagala Domžale z 1:0, v nedeljo pa jo čaka gostovanje na Primorskem. Foto: Matic Klanšek Velej/Sportida

To bo prvi dvoboj v tej sezoni, na katerem v uradni vlogi pri Olimpiji ne bo Protege. Nasledil ga je Stojić, ki se je s predsednikom Mandarićem že dogovoril, da bo januarja sledila reorganizacija kluba. V zimskem prestopnem roku lahko pričakujemo kar nekaj sprememb. Lahko bi se dotaknile tudi novincev, ki jih je v Stožice pripeljal zdaj že nekdanji športni direktor.

Ne spreglejte