Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Rok Plestenjak

Torek,
1. 11. 2016,
11.00

Osveženo pred

6 let, 6 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Red 9,20

6

Natisni članek

Ranko Stojić NK Olimpija NK Olimpija Prva liga Telekom Slovenije Milan Mandarić Luka Elsner Stožice naj gol

Torek, 1. 11. 2016, 11.00

6 let, 6 mesecev

Ranko Stojić o prihodnosti NK Olimpija

Za to bo Mandariću večno hvaležen

Rok Plestenjak

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Red 9,20

6

Ranko Stojić | Foto Vid Ponikvar

Foto: Vid Ponikvar

Nogometaši Olimpije so se vrnili na vodilni položaj Prve lige Telekom Slovenije, v prestolnici pa še vedno ostaja osrednja tema sprememba na mestu športnega direktorja, ki ga po novem namesto Nenada Protege opravlja Ranko Stojić. Srb je razkril cilje, ki jih želi uresničiti v sodelovanju s predsednikom Milanom Mandarićem, nogometaši in navijači.

Zmaji imajo novega (starega) športnega direktorja. Obdobje, ko je o kadrovskih vprašanjih odločal Nenad Protega, je minilo. Predsednik Olimpija Milan Mandarić je ocenil, da ljubljanski klub, ki je sredi jeseni dopustil Mariboru kratek skok na prvo mesto, potrebuje spremembe.

V tej potezi se skriva ogromna moč predsednika

Po šestih mesecih je obnovil sodelovanje s predsednikom Milanom Mandarićem. | Foto: Vid Ponikvar Po šestih mesecih je obnovil sodelovanje s predsednikom Milanom Mandarićem. Foto: Vid Ponikvar Odločil se je, da bo v Ljubljano vrnil Ranka Stojića, s katerim se je pred pol leta razšel zaradi bolj al manj nepojasnjenih razlogov, ki jih ni želel pogrevati niti po dragoceni zmagi nad Domžalami. Pripomnil je le, da so bili osebne narave.

"Veliko predsednikov nogometnih klubov sem spoznal v karieri, a le redki bi bili sposobni potegniti takšno potezo. V njej se skriva ogromna veličina, moč predsednika Olimpija. Tega ne bom nikoli pozabil," se je novopečeni športni direktor zahvalil ameriškemu poslovnežu s srbskimi koreninami, da mu je ponovno odprl vrata zmajevega gnezda.

Ko je konec aprila zapustil slovensko prestolnico, je pojasnjeval, da se s predsednikom nikoli nista pogovarjala v povišanih tonih, in napovedal, da se bo v kratkem vrnili. Najverjetneje že poleti. V napovedi se je zmotil le ze nekaj mesecev.

Mandarić in Stojić bosta pozimi zavihala rokave

Milan Mandarić želi zadržati Olimpijo na vrhu. | Foto: Vid Ponikvar Milan Mandarić želi zadržati Olimpijo na vrhu. Foto: Vid Ponikvar Olimpija se je po zmagi nad Domžalami in spodrsljaju Maribora v Kidričevem vrnila na vrh razpredelnice, kjer jo želi videti predsednik Mandarić tudi po koncu sezone. Pred tem je v četrtfinalu pokala Slovenije napolnila mrežo Aluminiju, to pa je bila tudi tekma, ki jo je uradno kot novi član zeleno-bele družine v živo spremljal Stojić. 

"Raje bi videl, da ne bi bilo treba nič menjati, a … Lahko je klubom, kot so Domžale, Rudar in podobni. Če so drugi, je to uspeh, če so tretji ali četrti, si rečejo, da ni slabo … Pri Olimpiji tako ne gre. Moramo biti na vrhu, hkrati pa igrati všečen nogomet. Zaradi tega smo potrebovali spremembe. Moja edina odgovornost je, da smo na vrhu ter da napredujemo tudi v Evropi. Zato se bomo januarja reorganizirali in dobro pripravili. Ne samo za naslov slovenskega prvaka, ampak tudi za igranje v Evropi," je napovedal Mandarić, ki želi proces prenove kluba, zlasti igralskega kadra, izpeljati skupaj s srbskim znancem Stojićem.

Izberite najlepši zadetek 15. kroga Prve lige Telekom Slovenije:

Narediti resen klub za velike dosežke

Stojić ocenjuje, da ima Olimpija kot klub ogromen potencial. | Foto: Vid Ponikvar Stojić ocenjuje, da ima Olimpija kot klub ogromen potencial. Foto: Vid Ponikvar Nekdanji vratar jugoslovanske izbrane vrste, ki obožuje srbski prvoligaški klub Rad iz Beograda, zagovarja podobno idejo.

"Olimpijo moramo vrniti tja, kamor spada. Moramo gojiti napadalni nogomet. Želimo ponovno zmagovati s 5:0 ali 6:0. Moramo biti spet atraktivni in poskrbeti, da bomo boljši iz dneva v dan. Imamo ogromen potencial. Ljubljana je glavno mesto, Olimpija edini ljubljanski prvoligaški klub, imamo krasen štadion ter zveste navijače. Če bomo dobro delali, lahko naredimo resen klub za velike dosežke," je prepričan 57-letni Srb, ki je na papirju podpredsednik Olimpije, sicer pa že opravlja naloge, ki spadajo pod okrilje športnega direktorja.

V začetku leta je Olimpija storila napako

Trener Luka Elsner, ki se je v soboto razveselil zmage na sosedskem derbIju, je lahko miren. Stojić ne skriva, da ima z njim zelo dober odnos in da bi z njim pri Olimpiji sodeloval že prej, če bi v začetku leta sprejel ponudbo in zapustil Domžale. Elsner se je ponudbi zahvalil, nato pa je v Ljubljano prišel Marko Nikolić, ki zdaj trenira beograjski Partizan.

Nogometaši Olimpije so se po zmagi nad Domžalami in spodrsljaju Maribora v Kidričevem vrnili na vrh.  | Foto: Matic Klanšek Velej/Sportida Nogometaši Olimpije so se po zmagi nad Domžalami in spodrsljaju Maribora v Kidričevem vrnili na vrh. Foto: Matic Klanšek Velej/Sportida

Stojić ne beži od tega, da je v obdobju, ko je prišel srbski trener, Olimpija storila napako. "Takrat smo dovolili, da delo v zimskem prestopnem roku usmerja trener. Žal ni bilo strategije. V prihodnje ne bo tako. Vse dolžno spoštovanje Elsnerju, ampak v prihodnje bo kadrovsko politiko usmerjal klub," je napovedal, da bo o prihodih in odhodih odločal prav on. 

Olimpija v nedeljo na Primorskem

Bodo Nenad Protega, Milan Mandarić in Ranko Stojić v nedeljo sedeli skupaj na Bonifiki? | Foto: Vid Ponikvar Bodo Nenad Protega, Milan Mandarić in Ranko Stojić v nedeljo sedeli skupaj na Bonifiki? Foto: Vid Ponikvar O delu in značaju mladega trenerja Olimpije je "povratnik" izrekel kopico pohval: "Zelo sem zadovoljen z načinom pogovora. Olimpija potrebuje tako mladega, inteligentnega in vrhunskega strokovnjaka, kot je Luka," je sporočil Srb, ki želi v Prvi ligi Telekom Slovenije spremljati Olimpijo, ki bo v očeh tekmeca deležna strahospoštovanja. 

Odkar se je vrnil v Ljubljano, je Olimpija zmagala dvakrat zapored, zmagoviti niz pa želi nadaljevati v nedeljo v Kopru. Morda bo takrat že znan nov status Protege, njegovega predhodnika na direktorskem stolčku.

Ne spreglejte