Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sreda,
30. 11. 2016,
20.22

Osveženo pred

6 let, 6 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,08

Natisni članek

Prva liga Telekom Slovenije

Sreda, 30. 11. 2016, 20.22

6 let, 6 mesecev

Poročilo s tekme Olimpija : Celje

Olimpija je zmagala, a ni navdušila

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,08
NK Olimpija | Foto Vid Ponikvar

Foto: Vid Ponikvar

Nogometaši ljubljanske Olimpije so v 19. krogu Prve lige Telekom Slovenije premagali Celje z 2:1 (2:0).

Po dveh porazih z 0:1 so Celjani na tretji tekmi v sezoni proti Olimpiji izgubili še z 1:2. Ljubljančani so večino dela opravili v (neprepričljivem) prvem polčasu, ko so dvakrat zadeli, a z igro niso navdušili. V drugem pa so večino odigrali z igralcem manj, a jim je do konca uspelo ohraniti prednost za 13. zmago sezone in vsaj začasni skok na prvo mesto. Celjani ostajajo na četrtem mestu.

Ljubljančani so v prvem polčasu sicer prevladovali, a niso pokazali prepričljive igre. V 12. minuti je Blessing Eleke podal pred vrata, kjer ni bilo nikogar, za trenutek prepozen pa je bil Miha Zajc. Po nekaj polpriložnostih pa se je zeleno-belim odprlo v 31. minuti, ko je Leon Benko žogo s 15 metrov malce z leve strani poslal pod prečko celjskega gola.

Le šest minut pozneje so gostitelji podvojili prednost, ko je Eleke tokrat podal do Ricarda Alvesa, ta je pritekel iz ozadja in z nogo zadel za 2:0. Na drugi strani so bili Celjani bolj ali manj "nevidni", sprožili so le en strel proti golu in bili povsem nenevarni za Roka Vodiška. Na drugi strani je Olimpija v prvih 45 minutah zbrala sedem strelov.

Amar Rahmanović je z golom vnesel nemir med navijače Olimpije. | Foto: Vid Ponikvar Amar Rahmanović je z golom vnesel nemir med navijače Olimpije. Foto: Vid Ponikvar

Ljubljančani pa so že v 50. minuti na igrišču ostali le z deseterico, saj si je drugi rumeni karton po prekršku prislužil Denis Klinar. Takoj zatem se je sam pred Rokom Vodiškom znašel Matej Podlogar, a je mladi ljubljanski vratar izvrstno posredoval. Številčno prednost in pričakovano pobudo pa so Celjani izkoristili v 64. minuti, ko je po podaji Jureta Travnerja z leve strani iz bližine zadel Amar Rahmanović.

V 79. minuti je bil v obetavnem položaju za strel Dalibor Volaš, toda žogo je slabo zadel, tako da ljubljanski vratar ni imel težkega dela, slednji pa je se je bolj izkazal v 83. minuti, ko je ustavil strel Gorana Cvijanovića iz bližine. To je bila tudi zadnja nevarnejša akcija na tekmi.

Ljubljančani bodo v 20. krogu v nedeljo gostovali pri Radomljah, Celjani pa bodo dan prej gostili Gorico.

Olimpija : Celje 2:1 (2:0)

Stadion Stožice, gledalcev 1000, sodniki: Jug (Tolmin), Žunič (Kranj) in Bensa (Kojsko).

Strelci: 1:0 Benko (31.), 2:0 Alves (37.), 2:1 Rahmanović (64.).

Olimpija: Vodišek, Klinar, Delamea Mlinar, Kelhar, Jurčević, Zajc (od 86. Vukčević), Miškić, Alves, Kirm, Benko (od 70. Velikonja), Eleke (od 55. Zarifović).
Celje: Kotnik, Kous, Džinić, D. Hadžić, Travner, Pungaršek (od 75. Požeg Vancaš), Pišek, Čirjak (od 46. Volaš), Rahmanović, Cvijanović, Podlogar (od 81. I. Hadžić).

Rumeni kartoni: Klinar, Delamea Mlinar, Alves, Vodišek, Kirm; D. Hadžić, Rahmanović.
Rdeči karton: Klinar (50.).

Ne spreglejte