Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Uroš Iskra

Petek,
30. 12. 2016,
16.10

Osveženo pred

6 let, 6 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,65

1

Natisni članek

Alexandru Cretu NK Olimpija NK Olimpija Ranko Stojić Prva liga Telekom Slovenije naj gol

Petek, 30. 12. 2016, 16.10

6 let, 6 mesecev

Romun Alexandru Cretu okrepil zvezno vrsto Olimpije

Olimpija dobila nogometaša, ki ga je dolgo iskala

Uroš Iskra

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,65

1

Alexandru Cretu | Foto NK Olimpija Ljubljana

Foto: NK Olimpija Ljubljana

Olimpija je močnejša za nadarjenega romunskega vezista Alexandruja Cretuja. Nekdanji član romunskega prvoligaša CSM Politechnica je z Ljubljančani podpisal 3,5-letno pogodbo.

"Uvodni vtisi ob prihodu v Ljubljano so več kot pozitivni. Prispel sem v klub z bogato tradicijo in izjemnimi navijači, ki znajo pričarati pravo nogometno vzdušje. Z Olimpijo želim ubraniti naslov državnega prvaka in pozneje čim uspešneje predstavljati naš klub v evropskih kvalifikacijah. V slovenski prestolnici želim pustiti globok pečat in če bo kot posledica dobrih iger v prihodnosti prišla na moj naslov kakšna zanimiva ponudba, bi se želel preizkusiti v eni od močnejših evropskih lig,'' je po podpisu pogodbe z zmaji dejal Alexandru Cretu.

Stojić: Verjemite, da bo kmalu potrdil moje besede

Navdušenja nad novo okrepitvijo pa ni skrival niti športni direktor zeleno-belih Ranko Stojić, ki je pred Romunom v zimskem prestopnem roku pripeljal še Makedonca Daniela Avramovskega in Ganca Issaha Abassa.

"Ni skrivnost, da smo Alexandruja spremljali že dalj časa. Večkrat sem se prepričal v njegove nogometne odlike – v prvi vrsti ga krasijo hitrost, kar je precej nenavadno za tako visokoraslega nogometaša, agresivnost in odlična igra z glavo. Splošno gledano gre za profil igralca, ki smo ga iskali vse od uvodnega dne, ko sem prišel v klub. Verjemite, da bo kmalu potrdil moje besede in postal zelo pomembna okrepitev za Olimpijo."

Kelhar že odšel, mu bo Kronaveter sledil?

Edini, ki je po jesenskem delu uradno zapustil vrste Olimpije, je izkušeni branilec Dejan Kelhar, ki se je preselil v Turčijo k drugoligašu Sivasspor. Skoraj zagotovo spomladi ne bo več pri Olimpiji niti Roka Kronavetra, potem ko so ga najzvestejši navijači Olimpije vzeli na piko in mu s transparentom dali vedeti, da ga ne želijo več v klubu. 

Ne spreglejte