Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Rok Viškovič

Nedelja,
5. 3. 2017,
11.40

Osveženo pred

6 let, 7 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,53

Natisni članek

NK Olimpija NK Olimpija NK Aluminij NK Rudar NK Krško

Nedelja, 5. 3. 2017, 11.40

6 let, 7 mesecev

Pred nedeljskima tekmama 24. kroga prve lige telekom Slovenije

Olimpija 2017, pokaži, kaj znaš

Rok Viškovič

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,53

Danes sta v Prvi ligi Telekom Slovenije na sporedu dve tekmi. Aluminij bo najprej gostil Krčane. Pozneje bo zanimivo v Stožicah, kjer bo močno prenovljena Olimpija skušala pokazati, koliko zmore proti Rudarju, s katerim se je v tej sezoni že dvakrat opekla.

Nogometaši Aluminija upajo na drugo zmago v nizu v letu 2017. | Foto: Grega Valančič/Sportida Nogometaši Aluminija upajo na drugo zmago v nizu v letu 2017. Foto: Grega Valančič/Sportida

Aluminij – Krško (danes ob 15.00)

Aluminij je na devetem mestu, ki ob koncu sezone pelje v dodatne kvalifikacije za obstanek, in ima 21 točk. Krško je na osmem, ki zagotavlja mirno poletje, in ima točko več. To bo pravi derbi v boju za obstanek med slovensko prvoligaško elito. Aluminij je v prvem spomladanskem krogu prepričljivo (3:0) zmagal proti odpisanim Radomljam. Krško je doma izgubilo proti Gorici pred domačimi navijači. Kaj lahko pristaši obeh ekip pričakujejo tokrat?

"Mislim, da nas čaka odlično nadaljevanje sezone. V tekmo bomo šli tako, kot smo šli proti Radomljam. Če bomo igrali podobno, lahko spet zmagamo," pravi napadalec Kidričanov Lovro Bizjak. "V tem tednu smo naredili ogromno. Verjamem, da smo pripravljeni na prvo prvenstveno zmago v letošnjem letu," pa je dejal najbolj nevarni napadalec Krčanov, Hrvat Filip Dangubić.

V medsebojnih tekmah je v zadnjem času uspešnejše Krško, ki je v zadnjih šestih tekmah proti Aluminiju trikrat zmagalo. Dve tekmi sta se končali z remijem, eno so dobili Kidričani, ki so tudi nazadnje zmagali. Na začetku sezone so Krčane doma odpravili s 3:0. Na zadnji medsebojni tekmi, konec oktobra lani, je bilo v Krškem 2:2.

Če danes Olimpija ne bo zmagala, bo njen trener Luka Elsner v težavah. | Foto: Grega Valančič/Sportida Če danes Olimpija ne bo zmagala, bo njen trener Luka Elsner v težavah. Foto: Grega Valančič/Sportida

Olimpija - Rudar (danes ob 16.55)

Močno prenovljena Olimpija pred tednom dni na derbiju ni pokazala prav veliko. Vsaj v napadalnih akcijah ne, a po tekmi je bila večina njenih pristašev presenetljivo zadovoljna. "To je ekipa, ki bo v nadaljevanju prvenstva rušila vse pred seboj," so sporočili. Podobno so govorili tudi njeni nogometaši.

Zdaj je napočil čas, da novinci, kot so Kingsley Boateng, Nathan Oduwa, Alexandru Cretu, Daniel Avramovski in še nekateri upravičijo visokoleteče napovedi. Proti komu, če ne proti moštvu s spodnjega dela prvenstvene razpredelnice, njihovi pristaši pričakujejo zanesljivo zmago.

Vse drugo kot zmaga za Olimpijo, ki bi lahko s tremi točkami na vrhu vsaj za tri dni – do torkove prestavljene tekme med Mariborom in Gorico – na vrhu spet ujela največjega tekmeca, bi bilo veliko razočaranje.

"Vzdušje v ekipi je dobro, igralci že komaj čakajo tekmo z Rudarjem. Upamo, da se bomo našim navijačem, ki nam nudijo neverjetno podporo, predstavili v dobri luči. Z napadalno, kombinatorno in učinkovito igro, ki bo prinesla veliko energije ekipi in navijačem," pred tekmo pravi trener Olimpije Luka Elsner.

Rudar, ki ima na sedmem mestu na lestvici 20 točk manj od Olimpije, je v prvem krogu v letošnjem letu doma z 1:1 remiziral proti Domžalam. Zdaj bo skušal vsaj točko osvojiti še pri drugi ekipi z vrha lestvice v nizu.

Na zadnji medsebojni tekmi med Rudarjem in Olimpijo je bilo konec oktobra lani v Velenju 0:0. Na prvi, sredi avgusta, je Olimpija doživela šok in, še pod vodstvom nekdanjega trenerja Rodolfa Vanolija, v Stožicah doživela poraz z 0:2. Lahko Velenjčani tokrat presenetijo še drugič v nizu?

Ne spreglejte