Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Rok Plestenjak

Torek,
10. 1. 2017,
19.50

Osveženo pred

6 let, 6 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2,70

Natisni članek

Antonio Delamea Mlinar slovenska nogometna reprezentanca Savdska Arabija Srečko Katanec Abu Dabi

Torek, 10. 1. 2017, 19.50

6 let, 6 mesecev

Odmevi iz slovenskega tabora po remiju s Savdsko Arabijo

Sploh se še ne zavedajo, kaj jim je uspelo

Rok Plestenjak

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2,70
Antonio Delamea Mlinar | Foto Vid Ponikvar

Foto: Vid Ponikvar

Slovenska nogometna reprezentanca je v leto 2017 vstopila z remijem proti Savdski Arabiji, ki je, drugače od Katančeve čete, računala na najmočnejšo postavo. ''Zaradi tega je 0:0 odličen rezultat,'' poudarja vratar Grega Sorčan, ki si bo krstni nastop za izbrano vrsto zapomnil po nedotaknjeni mreži.

Savdska Arabija je bila na dvoboju s Slovenijo (0:0) deležna številnih prednosti. Navajena je na podnebje, ki vlada na tem delu sveta, v primerjavi s Slovenijo pa je zaigrala z najmočnejšo zasedbo.

Arabska A-reprezentanca se je zoperstavila B-reprezentanci Slovenije, sestavljeni iz nogometašev, ki so v jesenskem delu nabirali izkušnje v Prvi ligi Telekom Slovenije. Zato je remi proti eni od najboljših azijskih reprezentanc poskrbel za pozitivno ozračje v taboru Slovenije, ki ga v petek čaka še prijateljska tekma s Finsko.

Rezultat je pravičen

Gregi Sorčanu ni bilo treba iti po žogo v svojo mrežo. | Foto: Žiga Zupan/ Sportida Gregi Sorčanu ni bilo treba iti po žogo v svojo mrežo. Foto: Žiga Zupan/ Sportida ''Pričakovali smo tekmo z majhnim številom priložnosti. Obe ekipi sta imele po dve, tako da je rezultat 0:0 pravičen. Lahko smo zadovoljni, saj je bila to naša prva tekma po enem mesecu,'' je po prvem nastopu za člansko reprezentanco povedal Grega Sorčan.

Obetavni čuvaj mreže Gorice, ki je nedavno podaljšal zvestobo vrtnicam, je bil pozitivno presenečen nad predstavo soigralcev.

''Glede na to, da smo imeli le tri, štiri treninge, smo zelo dobro delovali na igrišču. Dobro smo se ujeli,'' je bil zadovoljen vratar, ki mu je selektor Srečko Katanec zaupal vseh 90 minut.

V prvem polčasu so se še lovili

Srečko Katanec se bo z B-reprezentanco v petek zoperstavil še Finski. | Foto: Vid Ponikvar Srečko Katanec se bo z B-reprezentanco v petek zoperstavil še Finski. Foto: Vid Ponikvar Vso tekmo je odigral tudi branilec Antonio Delamea Mlinar. Po srečanju je objokoval zapravljeno zadnjo priložnost na srečanju, ko ga je dobro zaposlil soigralec Rok Kronaveter, a je njegov strel z glavo zgrešil cilj.

''Če seštejemo vse dejavnike, od vremena, števila treningov in tega, da smo bili prvič skupaj, smo lahko zadovoljni z remijem. Dobro smo predstavili svojo državo,'' je bil ponosen kapetan Olimpije, ki je lani debitiral za člansko izbrano vrsto, zdaj pa je bil še obrambni steber B-reprezentance.

Slovenski izbranci so pred srečanjem opravili štiri skupne treninge. ''Zaradi tega se taktično nismo mogli dobro pripraviti na tekmeca. Smo pa od prve minute vedeli, kaj hočemo. Postavili smo se malce nazaj in čakali na protinapade. V prvem polčasu smo se še lovili, posledica tega je bila tudi njihova največja priložnost in strel v prečko. V drugem delu je bilo bolje. Če bi šla moja žoga v gol, bi lahko tudi zmagali,'' je nogometaš Olimpije spomnil na zapravljeno priložnost.

Zadovoljili navijače in selektorja

Po zadnjem sodnikovem pisku je občutil zadovoljstvo, saj se je selekcija nogometašev iz 1. SNL kakovostno zoperstavila trikratnemu azijskemu prvaku, ki je zaigral z najmočnejšimi orožji.

Azijsko-evropski dvoboj v Abu Dabiju ni prinesel zadetkov.  | Foto: MaK Azijsko-evropski dvoboj v Abu Dabiju ni prinesel zadetkov. Foto: MaK

''To je lep uspeh. Fantje se sploh še ne zavedamo, da smo odigrali tako dobro proti reprezentanci, ki se bojuje za odhod na SP 2018. Če ne drugega, smo dobro predstavljali svojo ligo. Upam, da smo zadovoljili vse naše navijače in selektorja,'' je še dodal Štajerec, ki se bo po vrnitvi v domovino z zmaji pripravljal na začetek spomladanskega dela in večni derbi v Ljudskem vrtu.

V petek ga čaka še obračun s Finsko. Katančeva zasedba, v ZAE je pripotovalo 23 igralcev, bo imela novo priložnost, da dokaže, kako si je mogoče reprezentančni vpoklic prislužiti tudi z igranjem v domačem prvenstvu. Tisti, ki se bodo najbolj izkazali, bodo morda deležni vpoklica tudi marca, ko bo šlo zares in bo Slovenija iskala pot do novih kvalifikacijskih točk za SP 2018 na Škotskem.

Ne spreglejte