Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Torek,
18. 12. 2007,
8.23

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4

Natisni članek

Torek, 18. 12. 2007, 8.23

8 let

Odločitev v prvih minutah

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4
Zadnji letošnji ponedeljek v medijski ligi je bilo odigranih pet tekem. Derbi med Kapodol in Mladino je pripadel prvakinji, televizijski obračun nacionalki.

Kanal A je zanesljivo odpravil Finance, Radio Slovenija pa Šport klub. Srečanje med literarno reprezentanco in Siolom se je končalo z nedoločenim rezultatom. Junak večera je bil 23-letni napadalec Kanala A Saša Miljič, ki je dosegel klasičen hat trick.

Odločitev na derbiju je padla v prvih petih minutah. Najprej je vratarja rdeče-belih presenetil Borut Bohinc, zgodnje vodstvo pa je podvojil Grega Židan. V nadaljevanju so imeli več žogo v svoji posesti nogometaši Mladine, vendar niso bili preveč nevarni za vrata Boštjana Kaplana, ki je tokrat zamenjal Jako Gubenška. Tik pred koncem tekme se je poškodoval tudi Kaplan, ki ga je nadomestil kar Židan. Mladina je v dveh tednih doživela dva poraza, Kapodol pa se vrača na stare tirnice in napoveduje nov naskok na vrh lestvice. Tam bo preživel novoletne praznike Dnevnik, ki je edini brez poraza, še več brez izgubljene točke.

Podoben potek je imela druga tekma, na kateri sta se pomerili nacionalna in komercialna TV. Tri točke so pripadle MMC RTV Sloveniji. Prednost dveh golov sta pristreljala Ristevski v peti in Rijavec v deveti minuti. Malo pred koncem je zmago potrdil Bobi Ristevski, ko je mojstrsko zadel zgornji levi kot vratarja Korade. Čast Kranjčeve ulice je rešil Kanal A. Razpoloženi napadalec Saša Miljič je v drugem polčasu zadel trikrat zaporedoma. Strelec v prvem delu je bil Goran Stojanovič, edini gol za oranžne pa je prispeval Giovanni Šimunovič. Kanal A je bil boljši nasprotnik, zato je njegova zmaga popolnoma zaslužena.

Velik del naloge je opravil v prvih minutah tudi Radio Slovenija. Prvi zadetek je zabil Jeromen, drugega pa Kocjan. Toda v drugem delu je Šport klub dvakrat ujel priključek. Najprej je izid znižal Okoren, po novem vodstvu radijcev, ki ga je dosegel novinec in bivši televizijec Anže Bašelj, pa se je nasprotnik znova približal štiri minute pred koncem po strelu Tekavca. Ko pa je že v naslednjem napadu zadel Jani Rozman, je bilo srečanje dokončno odločeno. Radio Slovenija se je s to zmago povzpel na visoko tretje mesto.

Rdečo nit večera je pretrgala literarna reprezentanca, ki ji za drugo zmago ni zadoščalo niti vodstvo treh golov. Dosegli so jih Primož Čučnik, Matjaž Pikalo in Vlado Škafar. V zadnji tretjini tekmi je Siol nadoknadil zamujeno. Izid je znižal Matevž Lah, v finišu pa je premoč dvakrat realiziral Jure Horvat in izsilil remi.


Izidi in strelci 6. kroga:

Kapodol : Mladina 2:0 (2:0) Strelca: 1:0 B. Bohinc (2.), 2:0 Židan (5.)

MMC RTV Slovenija : Pop TV 3:0 (2:0) Strelca: 1:0 Ristevski (7.), 2:0 Rijavec (9.), 3:0 Ristevski (29.)

Kanal A : Finance 4:1 (1:1) Strelci: 1:0 Stojanovič (12.), 1:1 Šimunovič (14.), 2:1 Miljič (18.), 3:1 Miljič (19.), 4:1 Miljič (27.)

Šport klub : Radio Slovenija 2:4 (0:2) Strelci: 0:1 Jeromen (6.), 0:2 Kocjan (9.), 1:2 Okoren (20.), 1:3 Bašelj (23.), 2:3 Tekavec (26.), 2:4 Rozman (27.)

Slovenska literarna reprezentanca : Siol Sportal 3:3 (1:0) Strelci: 1:0 Čučnik (3.), 2:0 Pikalo (17.), 3:0 Škafar (19.), 3:1 Lah (22.), 3:2 Horvat (28.), 3:3 Horvat (29.)

Pari prihodnjega kroga

Spored - ponedeljek, 7.1.2008: 6. krog: 20.00 Media bus - Dnevnik, 20.40 RTV Koper Capodistria - MTV Adria; 7. krog: 21.15 Mladina - Kanal A, 21.55 Siol Sportal - Šport klub, 22.30 Finance - MMC RTV Slovenija

Ne spreglejte