Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Ponedeljek,
6. 11. 2023,
13.51

Osveženo pred

5 mesecev, 3 tedne

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,65

Natisni članek

Liverpool Luis Diaz

Ponedeljek, 6. 11. 2023, 13.51

5 mesecev, 3 tedne

Luis Diaz

Obupan poziv nogometaša, ki se mu je sesul svet

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,65
Luis Diaz | Foto Guliverimage

Foto: Guliverimage

Nogometaši Liverpoola so v nedeljo na obračunu angleškega prvenstva proti Lutonu z zadetkom v 95. minuti izvlekli točko (1:1). A bolj kot rezultat je po srečanju odmevala poteza strelca zadetka Luisa Diaza, ki v zadnjem tednu preživlja pravo dramo zaradi ugrabitve očeta.

Tottenham - Chelsea
Sportal Chelsea v nori tekmi pokopal Tottenham, na vrhu zdaj City

"Če bo želel, bo dobil priložnost," je pred novo tekmo Liverpoola v soboto dejal strateg rdečih Jürgen Klopp, ki je Luisu Diazu zaradi osebne drame v zadnjih dneh namenil nekaj dni odmora. Spomnimo, Luisu Diazu so pred dobrim tednom dni na bencinski črpalki v Barracau v Kolumbiji ugrabili njegovega očeta in mater. Medtem ko so mamo hitro izpustili, pa je še vedno pogrešan njegov oče Luis Manuel Diaz. Vodja kolumbijske gverilske skupine ELN je prevzel odgovornost za ugrabitev staršev in pred dnevi dejal, da se je zgodila napaka in da že delujejo v smeri, da očeta kolumbijskega nogometaša izpustijo, a za zdaj je oče nogometaša še vedno pogrešan.

26-letni Diaz je kljub družinski drami v nedeljo v drugem polčasu stopil na igrišče, za nameček pa je v 95. minuti še zadel za točko Liverpoola, ki se je z Lutonom na koncu razšel z rezultatom 1:1.

Diaz je ob zadetku pokazal tudi majico pod dresom, na kateri je pisalo Svoboda za očeta (Libertad para papa, op. p.), na dogajanje pa se je zatem odzval tudi z zapisom na Instagramu. "Danes vam ne piše nogometaš Luis Diaz, temveč Luis Diaz, sin Luisa Manuela Diaza. Prosim ELN za hitro izpustitev mojega očeta in njegovo svobodo. Vsako sekundo, vsako minuto naš strah in negotovost naraščata. Moja mami, moji bratje in jaz smo obupani in ne moremo opisati, kaj čutimo. To se bo končalo šele takrat, ko bo oče spet z nami," je na Instagramu med drugim zapisal Diaz, ki se je ob tem vsem zahvalil tudi za podporo v težkih časih.

Preberite še:

Old Trafford Bobby Charlton
Sportal Nesrečni padec usoden za angleško legendo
Benjamin šeško
Sportal Angleški mediji: Arsenal si želi v svoje vrste zvabiti Šeška
Ne spreglejte