Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Ponedeljek,
12. 10. 2009,
21.34

Osveženo pred

8 let, 1 mesec

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3

Natisni članek

slovenska nogometna reprezentanca Srečko Katanec Ljudski vrt

Ponedeljek, 12. 10. 2009, 21.34

8 let, 1 mesec

Novaković snel rogove vikingom, Brazilija še daleč

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3
Slovenska nogometna reprezentanca je na predzadnji tekmi kvalifikacij za SP 2014 v Mariboru premagala Norveško s 3:0 in tako obdržala možnosti za drugo mesto v skupini in dodatne kvalifikacije.

Upanje na preboj v dodatne kvalifikacije je po zmagi nad Norvežani zraslo. Sloveniji so šli na roko nekateri rezultati v drugih skupinah. Denimo poraz Hrvaške z Belgijo. Če bi Slovenija v torek ugnala še Švico, Hrvati pa ostali brez točk v Glasgowu, bi Katančeva četa v posebnem točkovanju za ''najslabšo'' drugouvrščeno reprezentanco prehitela izbrance Igorja Štimca. A to je le eden izmed dejavnikov, saj mora Sloveniji na pomoč priskočiti tudi Norveška, doma pa ne izgubiti z Islandijo …

V poštev pride tudi remi v Bernu, a le v primeru, da Islandija izgubil v Oslu. V tem primeru ne bi bili najslabše drugouvrščena reprezentanca, ker se je po naših željah izteklo v skupini B. Teoretična možnost je pa tudi, da nam načrte pokvari Armenija, a mora v zadnjem krogu visoko zmagati v Italijo. Ob enem bi morali upati, da Bolgari doma s Češko nujno remizirajo.

Na SP še Švicarji, Nemci in Belgijci

Nizozemcem in Italijanom so se na SP po današnjem dnevu pridružili še Nemci, Belgijci in Švicarji. Nemci so doma s 3:0 premagali Irce, Švicarji so vstopnico za Brazilijo priborili v tirani (2:1), Belgijci pa so z 2:1 sredi Zagreba premagali Hrvate.

Kaj se je dogajalo v drugih skupinah? Še vedno je vse odprto v skupinah G in H. Bosanci so na vrhu poravnani z Grki, kar pomeni, da bo o potniki na SP odločal zadnji krog. BiH bo gostoval pri Litvi, Grčija pa bo doma gostila Lihtenštajn. Angleži so z visoko zmago nad Črnogorci še vedno v najboljšem položaju za osvojitev prvega mesta v skupini H, a krog pred koncem ima Ukrajina le točko manj. ''Trije levi'' bodo v zadnjem krogu gostili Poljake, Ukrajinci pa se bodo mudili pri San Marinu. Bolj ali manj je že vse jasno v skupini F, kjer lahko prvo mesto Rusom vzame le še čudež, skupini I imajo krog pred koncem Španci tri točke prednosti pred Francozi.

Ne spreglejte