Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Rok Viškovič

Ponedeljek,
9. 1. 2017,
20.40

Osveženo pred

6 let, 6 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4,73

Natisni članek

zlata žoga Antoine Griezmann Lionel Messi Lionel Messi Cristiano Ronaldo Cristiano Ronaldo

Ponedeljek, 9. 1. 2017, 20.40

6 let, 6 mesecev

Najboljši nogometaš leta po Fifinem izboru

Nova potrditev, da je Cristiano Ronaldo najboljši na svetu

Rok Viškovič

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4,73
Cristiano Ronaldo | Foto Reuters

Foto: Reuters

Po zlati žogi je Portugalec Cristiano Ronaldo prejel še nagrado za najboljšega nogometaša na svetu po izboru Mednarodne nogometne organizacije Fifa.

"Najboljše leto moje kariere je za menoj, ta nagrada potrjuje, da sem igral dobro. Nisem dvomil, leto 2016 je bilo zame res uspešno. Hvala vsem, ki so glasovali zame," je na gala prireditvi v Zürichu povedal Cristiano Ronaldo, ki je leta 2016 osvojil skoraj vse, kar je bilo mogoče osvojiti.

S Portugalsko je v vlogi kapetana postal evropski prvak, z Realom je zmagal v ligi prvakov in bil najboljši strelec tekmovanja, lovorike pa se je veselil tudi na decembrskem svetovnem klubskem prvenstvu. Še pred tem je prejel zlato žogo.

Enaintridesetletni zvezdnik je bil najboljši tudi v decembrskem izboru France Footballa ob podelitvi zlate žoge. Podobno kot takrat je na drugem in tretjem mestu tudi tokrat pustil tekmeca iz španskega prvenstva, Argentinca Lionela Messija iz Barcelone, in Antoina Griezmanna, francoskega soigralca Jana Oblaka pri madridskem Atleticu.

Na podelitev je prišel z deset let mlajšo lepotico

Ronaldo je na podelitvi pozornost vzbujal tudi s spremljevalko. Prišel je z lepo Georgino Rodriguez, s katero 31-letnega zvezdnika mediji povezujejo že nekaj časa, in s tem potrdil, da sta z deset let mlajšo Španko par.

Nova nagrada za Claudia Ranierija

Claudio Ranieri z nagrado. | Foto: Reuters Claudio Ranieri z nagrado. Foto: Reuters Pri Fifi so podelili še nekaj nagrad.

Za trenerja leta so izbrali Italijana Claudia Ranierija, ki je v prejšnji sezoni šokiral z Leicester Cityjem in ga v močni angleški konkurenci popeljal do zgodovinskega prvega naslova prvaka.

Za najboljšo nogometašico leta je bila imenovana Američanka Carli Lloyd.

Nagrada za najboljšo trenerko je šla v roke Silvie Neid, ki sedi na klopi nemške ženske reprezentance.

To je najlepši gol leta na svetu

Nagrado za najlepši gol leta, poimenovano po legendarnem Madžaru Ferenzu Puskasu, je prejel 29-letni Malezijec Mohd Faiz bin Subri za gol, ki ga je dosegel za ekipo Penang FA februarja lani.

Nagrado za ferplej so prejeli pri kolumbijskem Atleticu Nacionalu, pri katerem so po tragični letalski nesreči brazilskega Chapecoenseja decembra lani pred finalom cope sudamericane (južnoameriška različica lige Europa) naslov prepustili nesrečnemu brazilskemu klubu.

Prav posebno nagrado za posebno kariero je prejel brazilski zvezdnik futsala Falcao.

Kdo se je znašel v enajsterici leta?

V idealni enajsterici preteklega leta so bili po izboru Fife: vratar Manuel Neuer (Nemčija, Bayern München), obrambni igralci Sergio Ramos (Španija, Real Madrid), Gerard Pique (Španija, Barcelona), Dani Alves (Brazilija, Juventus), Marcelo (Brazilija, Real Madrid), vezni igralci Andres Iniesta (Španija, Barcelona), Luka Modrić (Hrvaška, Real Madrid), Toni Kroos (Nemčija, Real Madrid), napadalci Luis Suarez (Urugvaj, Barcelona), Lionel Messi (Argentina, Barcelona), Cristiano Ronaldo (Portugalska, Real Madrid).

Ne spreglejte