Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Rok Viškovič

Torek,
1. 4. 2014,
17.48

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1

Natisni članek

Torek, 1. 4. 2014, 17.48

8 let

Nov spodrsljaj bi v Mariboru prižgal glasen alarm

Rok Viškovič

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1
Maribor v zadnjem času ni v najboljši formi. "To smo pričakovali," mirno sporoča Zlatko Zahović. Toda jasno je, da bi spodrsljaj v pokalu poskrbel, da bi športni direktor hitro povzdignil glas.

Če Koper v sredo zmaga v Kranju, kar gre pričakovati, bo Maribor v zadnjih dvanajst prvenstvenih krogov vstopil točkovno izenačen s primorskim tekmecem, ki ga je v boju za prvenstvo pred štirimi leti že prehitel. Jasno je, da si položaja, v kakršnem so, v Ljudskem vrtu niso želeli, pa čeprav, vsaj v javnosti, delujejo, kot da je vse povsem tako, kot so pričakovali. Morda tudi je, a že v sredo bi se lahko vse skupaj spremenilo.

Še tretjič v mesecu bodo gostovali v Ljubljani, pri velikem rivalu. Na prvi tekmi so si zagotovili rezultat, ki so si ga Mariborčani želeli, a zmaga z 1:0 ni tako visoka, da bi lahko v glavno mesto odpotovali mirni. Mariborčani se lahko tolažijo s tem, da je Olimpija slaba, a se hkrati bojijo, ker so Ljubljančani z naskokom najboljšo predstavo pokazali prav pri prvenstveni zmagi na derbiju z 2:0. Tam, kjer bodo večnega tekmeca pričakali tudi v sredo, v Stožicah.

Prednosti ne bodo branili

Čeprav Milorad Kosanović ni pokazal niti delčka trenerskega znanja, ki so ga izkušenemu trenerju pripisovali tisti, ki so ga pripeljali v Olimpijo, ima Srb v moštvu nekaj posameznikov, ki lahko s prebliski poskrbijo, da bodo Mariborčani domov odpotovali s kislimi obrazi. Poraz v Ljubljani in izpad iz pokala v polfinalu bi bil za branilce naslova prav gotovo hud udarec. Na kaj takega nočejo niti pomisliti in sporočajo: "Prišli smo zmagat še drugič!"

Tako je vsaj govoril trener Maribora Ante Šimundža na novinarski konferenci dan pred četrtim derbijem v mesecu dni. "Imamo prednost, a se ne bomo branili. V Ljubljano gremo po vozovnico za finale," je odločen Šimundža. "Rezultat 1:0 je dober, a je lahko tudi zavajajoč. V Ljubljano ne prihajamo z miselnostjo, da nam bo zaradi prednosti kaj lažje. Nasprotnik bo zelo motiviran. Vemo, kaj nas čaka. Osredotočeni smo na svoje naloge in vemo, da nas čaka še ogromno dela, če želimo izpolniti cilj," je trener Maribora, ki je v pretekli sezoni zmagal tako v prvenstvu kot tudi v pokalu, dodal ob zadnjem druženju z novinarji.

Izkušenj imajo dovolj, zato jim bo uspelo

Podobno menijo tudi tisti, ki bodo imeli v sredo v Stožicah – tekma se začne ob 17.30 – glavno besedo. Nogometaši Maribora. "Dobro smo se pripravili. Trener nas je opozoril na vse, kar moramo vedeti. Želimo priti v finale in osvojiti pokal. Imamo gol prednosti in tudi dovolj izkušenj, da prednost obdržimo. Se pa ne nameravamo braniti. Gremo na zmago," je pogled iz garderobe prvakov predstavil Aleksander Rajčević.

"Verjamem, da smo dovolj kakovostni, da mrežo ohranimo nedotaknjeno. Hkrati pa sem prepričan, da bomo vsaj en gol tudi dali," je še povedal izkušeni branilec, ki je nekaj besed namenil še prvima letošnjima gostovanjema. Prvič je Maribor v Ljubljani zmagal s 3:0, drugič je izgubil z 0:2. "Ko smo izgubili, je bila težava pri nas. Odigrali smo eno slabših tekem. Nismo bili pravi, kar se ne sme več ponoviti. Dobro bomo odigrali in domov odšli z veselimi obrazi," je Rajčević obljubil navijačem.

Ti ob neprepričljivem vstopu Maribora v novo koledarsko leto niso najbolj zadovoljni, kar je opaziti na raznoraznih družbenih medijih in tudi ob vse pogostejših vzklikih negodovanj, ki prihajajo s tribun. Če bodo Mariborčani svoje pristaše razočarali še v sredo, bo prav gotovo burno. Tudi zato so pred novim derbijem pod pritiskom, a da bi ta negativno vplival na njihovo predstavo na igrišču, se ne bi smelo zgoditi. Ne ob vseh pomembnih tekmah, ki so jih v zadnjih letih odigrali v Evropi.

Ne spreglejte