Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Rok Plestenjak

Četrtek,
27. 7. 2017,
13.00

Osveženo pred

1 leto

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4,68

1

Natisni članek

Red Bull Salzburg UEFA liga prvakov NK Rijeka Matic Črnic Matjaž Kek

Četrtek, 27. 7. 2017, 13.00

1 leto

Matjaž Kek po remiju Rijeke v Salzburgu

Vsi so noreli od sreče, le Kek hladen kot brizganec

Rok Plestenjak

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4,68

1

Matjaž Kek | Foto Vid Ponikvar

Foto: Vid Ponikvar

Nogometaši Rijeke so si po remiju v Salzburgu, ko so v prvi tekmi 3. kroga kvalifikacij za ligo prvakov prekrižali načrte bogatemu avstrijskemu prvaku (1:1), povečali možnosti za letošnji evropski podvig. Matjaž Kek je bil zelo zadovoljen, Hrvaško pa preseneča njegov hladnokrven odziv po zadetku Rijeke, ki je hrvaške prvake popeljal korak do uresničitve cilja. Nekatere je navdušil, nekatere malce manj.

''Kot da bi zadetek dosegel Salzburg, ne pa Rijeka,'' se je glasil komentar enega izmed začudenih Hrvatov na socialnih omrežjih, ko se je na tapeti znašlo proslavljanje zadetka Rijeke v Salzburgu. Nekaterim je bil mlačen Kekov odziv všeč, nekatere je zmotil.

Ko je televizijska kamera po golu Maria Gavranovića pokazala klop hrvaškega prvaka, je stal Matjaž Kek kot vkopan. Po zadetku Rijeke se ni premaknil niti za milimeter, medtem ko se je njegovim sodelavcem ter rezervnim igralcem Rijeke mešalo od sreče. Poskakovali so in se veselili gola, ki je zagotovil Kekovi četi odlično izhodišče pred povratno tekmo na Rujevici, saj ji za napredovanje v play-off kvalifikacij za ligo prvakov in več kot 6-milijonsko denarno nagrado Uefe zadošča že remi z začetnim rezultatom (0:0).

Kam bo popeljal Matjaž Kek Rijeko v ligi prvakov?

  • V skupinski del.
    77,95 %
    152 glasov
  • Izpadel bo v play-offu kvalifikacij.
    13,85 %
    27 glasov
  • Izpadel bo proti Salzburgu.
    8,21 %
    16 glasov
Oddanih 195 glasov

Rijeka si je priigrala pole-position

Prihodnjo sredo bo na Reki norišnica, saj bo Rijeka na povratni tekmi gostila rdeče bike. | Foto: Grega Valančič/Sportida Prihodnjo sredo bo na Reki norišnica, saj bo Rijeka na povratni tekmi gostila rdeče bike. Foto: Grega Valančič/Sportida ''Težko je igrati na 0:0, zlasti proti tekmecu, kot je Salzburg. Je pa lepo vedeti, da bi nam ta rezultat že zadoščal,'' je po srečanju priznal 55-letni Mariborčan, ki med kandidate za srečanje sploh ni uvrstil rojaka Matica Črnica.

Morda ga bo za povratno tekmo, na kateri se bo reški štadionu Rujevica predstavil v novi podobi, saj bo na voljo tudi severna tribuna, ki je kapaciteto sedežev povečala na več kot 8 tisoč.

''Prihodnjo sredo bo na Reki zelo zanimivo. Vse je še odprto. Zadovoljen sem s predstavo, hvala navijačem za podporo. Zdaj smo si zagotovili pole-position, če si lahko sposodim izraz iz formule 1,'' je Kek pojasnil, kako se je Rijeka, ki po žrebu 3. kroga kvalifikacij ni veljala za favorita, po remiju v gosteh znašla v prednosti.

Kek je na podoben način ''proslavljal'' zadetke tudi pred sedmimi leti, ko je vodil Slovenijo na svetovnem prvenstvu v Južni Afriki. | Foto: Vid Ponikvar Kek je na podoben način ''proslavljal'' zadetke tudi pred sedmimi leti, ko je vodil Slovenijo na svetovnem prvenstvu v Južni Afriki. Foto: Vid Ponikvar

Čeprav so med nogometaši prevladovali mešani občutki, saj jih je kar nekaj izpostavilo, da je Rijeka zapravila lepo priložnost za zmago, je bilo nekaj tisoč privržencem hrvaških prvakov na tribunah štadiona v Salzburgu navdušenih.

Kekova nogometna pravljica se nadaljuje. V prejšnji sezoni je odmevala na hrvaških štadionih, letos bi lahko tudi v Evropi. Navijači so se prek Slovenije vračali domov z zadovoljnimi obrazi, prihodnjo sredo, ko bo evropsko usodo izzival tudi Maribor na Islandiji, pa bo na Reki še kako evforično.

Ne spreglejte