Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sobota,
9. 9. 2023,
19.00

Osveženo pred

7 mesecev, 3 tedne

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,11

Natisni članek

Pacheta Villarreal Nicolas Pepe poletni prestopni rok nogometna tržnica Philippe Coutinho

Sobota, 9. 9. 2023, 19.00

7 mesecev, 3 tedne

Nogometna tržnica, 9. september

Bogati Arabci prepričali še enega brazilskega zvezdnika, Villarreal ima novega trenerja

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,11
Philippe Coutinho | Philippe Coutinho bo do konca sezone igral v Katarju. | Foto Reuters

Philippe Coutinho bo do konca sezone igral v Katarju.

Foto: Reuters

Na nogometni tržnici je, čeprav so najmočnejše evropske države že končale prestopne dejavnosti, še vedno pestro. Philippe Coutinho, 31-letni brazilski zvezdnik, je sklenil dogovor s katarskim Al Duhailom, Villarreal pa je izbral novega trenerja. To je Španec Pacheta, ki je pred tem vodil Valladolid. Nicolas Pepe, napadalec iz Slonokoščene obale, bo nadaljeval kariero pri Trabzonsporju.

Benjamin Šeško
Sportal Šeško obnorel Evropo in v Ljubljano pripeljal elito

Pred leti je veljal za enega od najboljših nogometašev na svetu, Barcelona je zanj plačala Liverpoolu kar 135 milijonov evrov, a je nato zvezda Philippa Coutinha, ki se je dokazoval kot posojen nogometaš Kataloncev pri Bayernu in Aston Villi, začela bledeti. Ni več spadal med najboljše, brez redne minutaže je ostal tudi pri klubu iz Birminghama, ki ga je lani za 20 milijonov evrov odkupil od Barcelone.

Philippe Coutinho je za Brazilijo odigral 68 tekem in dosegel 21 zadetkov. | Foto: Reuters Philippe Coutinho je za Brazilijo odigral 68 tekem in dosegel 21 zadetkov. Foto: Reuters

Coutinho se je tako odločil, da bo kariero nadaljeval v Katarju. Kot posojen nogometaš Aston Ville bo nosil dres Al Duhaila. Zanj se je zanimal tudi Betis iz Seville, a se je Brazilec na koncu odločil, da bo sprejel ponudbo bogatega kluba iz arabske države.

Rumena podmornica ima novega stratega

Španski nogometni klub Villarreal ima novega trenerja. Potem ko so se v klubu, ki je trenutno 15. v španskem prvenstvu s tremi porazi v zadnjih štirih krogih, nedavno razšli s Quiquejem Setienom, je danes pogodbo sklenil Jose Rojo Martin z nogometnim vzdevkom Pacheta, je sporočil klub.

Setien je bil na klopi tega moštva od oktobra 2022. Takrat je nasledil Unaia Emeryja, ki je po koncu pogodbe odšel v Aston Villo. Danes pa je vajeti prevzel Pacheta, ki bo prvi trening vodil v ponedeljek, so sporočili iz Villarreala.

Pacheta je nazadnje kot trener delal pri Valladolidu, a je aprila tam izgubil službo, ker se je klub znašel v boju za obstanek. Valladolid je pozneje izpadel iz elitne španske lige. Pred tem je 55-letni strateg med drugim vodil tudi Elche, ki ga je med letoma 2018 in 2020 pripeljal iz tretje v prvo ligo. Na tekmi bo svoje novo moštvo prvič vodil po reprezentančnem premoru, ko bo Villarreal 17. septembra igral z Almerio.

Lionel Messi
Sportal Messi obnorel Argentino z novo mojstrovino
Brazilija Neymar
Sportal Neymar presegel legendarnega Peleja
Ne spreglejte