Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sreda,
9. 8. 2023,
21.28

Osveženo pred

8 mesecev, 3 tedne

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,47

Natisni članek

nogometna tržnica 1. SNL NK Celje Aljoša Matko ND Slovan Nejc Vidmar

Sreda, 9. 8. 2023, 21.28

8 mesecev, 3 tedne

Nogometna tržnica, 9. avgust

West Ham dosegel načelni dogovor z Manchester Unitedom, prihaja Maguire

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,47
Harry Maguire | Harry Maguire | Foto Guliverimage

Harry Maguire

Foto: Guliverimage

Na nogometni tržnici je še naprej pestro. Kdo se je dogovoril za podaljšanje sodelovanja, kdo se seli?

Yann Sommer
Sportal Inter našel novega vratarja, Iniesta odhaja k Arabcem, Jamajčan v Rogaško

Angleški nogometni prvoligaš West Ham je z Manchester Unitedom načeloma dosegel dogovor za prestop angleškega branilca Harryja Maguireja, danes poročajo britanski mediji. Kot sta zapisala tudi BBC in Sky Sports, je posel vreden okoli 30 milijonov funtov (34,8 milijona evrov).

Trener Manchester Uniteda Erik ten Hag je prejšnji mesec Maguireju odvzel kapetanski trak, potem ko je 30-letnik večino lanske sezone preživel na klopi ali bil poškodovan in zbral le osem nastopov v premier league.

Angleški reprezentant, ki je doslej za Anglijo zbral 57 nastopov, zdaj potrebuje več minutaže, če želi ostati v načrtih angleškega selektorja Garetha Southgata za evropsko prvenstvo 2024.

Maguire se je Manchester Unitedu pridružil leta 2019 iz Leicester Cityja za več kot 90 milijonov evrov, kar je bila takrat rekordna vsota za branilca, pogodba pa mu poteče leta 2025.

Nova sezona angleškega prvenstva se bo začela v petek, zmagovalec konferenčne lige West Ham bo v soboto gostoval pri Bournemouthu, Manchester United pa bo v ponedeljek pričakal Wolverhampton.

Vratar Arsenala Turner za 12 milijonov k Nottingham Forestu

Dosedanji vratar angleškega nogometnega prvoligaša Arsenala Matt Turner je podpisal štiriletno pogodbo z Nottingham Forestom, so danes potrdili pri prvoligašu. Finančne podrobnosti prestopa 29-letnega Turnerja za zdaj niso znane, po poročanju britanskih medijev pa je pogodba vredna 12 milijonov evrov.

Glede na to, da se bo David Raya pridružil Arsenalu iz Brentforda, bi bile Turnerjeve možnosti za nastop v prvi ekipi topničarjev lahko še bolj omejene, če bi ostal na stadionu Emirates.

"To je velik izziv in velik korak v moji karieri," je za Forestovo spletno stran povedal Turner, ki se je junija lani preselil iz New England Revolutiona v Arsenal in igral zanj v evropski ligi.

Matko še lep čas v dresu Celja

Najboljši strelec NK Celje in tretji najboljši strelec državnega prvenstva v sezoni 2022/23 Aljoša Matko ostaja v Celju tudi v prihodnje, so Celjani potrdili na uradni spletni strani.

Aljoša Matko bo dres Celja nosil do konca junija 2026. | Foto: Grega Valančič/Sportida Aljoša Matko bo dres Celja nosil do konca junija 2026. Foto: Grega Valančič/Sportida

23-letnik se je pred prvo tekmo 3. kroga kvalifikacij za UEFA Europa Conference League proti beloruskemu Nemanu, ki jo bodo odigrali v četrtek ob 20. uri v Stožicah, z vodstvom celjskega kluba dogovoril za podaljšanje sodelovanja. Pogodbi, ki bi se iztekla po koncu aktualne sezone, je dodal še dve leti, s podpisom nove pa ostaja v celjskem dresu do konca junija 2026. 

"V Celju sem po vrnitvi v Slovenijo dobil prav to, kar sem si želel. Potreboval sem stabilno okolje, v katerem bi lahko znova pokazal, česa sem sposoben, in si povrnil samozavest. Verjel sem vase, prav tako klub, rezultat pa je bila uspešna lanska sezona. Zadovoljen sem, da se mi je s klubom uspelo dogovoriti za podaljšanje sodelovanja, saj je za to obstajal obojestranski interes. Moja in klubska pot gre v pravo smer, razlogov za pomisleke resnično ni bilo," je v klubski mikrofon dejal Matko.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by NK Celje (@nkcelje)

Goncalo Ramos
Sportal PSG za 80 milijonov evrov pripeljal portugalskega upa

Nejc Vidmar bo pomagal Slovanu. | Foto: Grega Valančič/Sportida Nejc Vidmar bo pomagal Slovanu. Foto: Grega Valančič/Sportida

Vidmar bo kot igralec pomagal klubu v ozadju

Pri slovenskemu tretjeligašu Slovanu so v torek potrdili, da se je njihovemu članskemu moštvu pridružil nekdanji ljubljenec navijačev Olimpije Nejc Vidmar. "Nejc se je članskemu moštvu priključil danes in že odigral zadnjo pripravljalno tekmo pred uradnim prvenstvom. Prav tako bo kot igralec pomagal klubu v ozadju," je klub zapisal na spletni strani.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by ND Slovan (@ndslovan)

"Vesel sem, da sem se pridružil ND Slovan. To je klub z dolgo in bogato zgodovino in prepričan sem, da lahko tukaj veliko doprinesem. Želim pomagati igralcem pri doseganju njihovih ciljev in pri tem bom dal vse od sebe," je prihod v Slovan komentiral 34-letni Ljubljančan, ki je bil nazadnje član Mure.

Wolverhampton bo vodil ...

Gary O'Neil je novi trener angleškega prvoligaša Wolverhamptona, je klub sporočil na spletni strani. Štiridesetletni Anglež je nazadnje vodil Bournemouth, a ga pred slabima dvema mesecema zapustil. Z volkovi iz Londona je podpisal triletno pogodbo.

O'Neil je sredi junija ostal brez službe pri Bournemouthu, ki ga je sicer obdržal med elito angleškega nogometa.

Kariero je O'Neil začel kot pomočnik trenerja pri Liverpoolu, nato pa je deloval še kot pomočnik ter kasneje začasni trener pri Bournemouthu, dokler mu konec novembra lani niso zaupali vajeti kluba z juga Anglije.

Štiridesetletni Anglež je na klopi nasledil Španca Julena Lopeteguija, ki je klub zaradi nesoglasij pri prestopni politiki po devetih mesecih na čelu zapustil v torek, le nekaj dni pred začetkom nove sezone angleškega prvenstva.

Wolverhampton bo prvo tekmo novega tekmovalnega obdobja odigral v ponedeljek, ko bo gostoval pri Manchester Unitedu.

Franck Kessie je zapustil Barcelono. | Foto: Guliverimage Franck Kessie je zapustil Barcelono. Foto: Guliverimage

Kessie odslej pri Al Ahliju

Nogometaš iz Slonokoščene obale Franck Kessie je zapustil Barcelono in se pridružil Al Ahliju, poroča nemška tiskovna agencija dpa. Prestop sta potrdila oba kluba, Savdijci pa so Kataloncem za 26-letnika plačali 12,5 milijona evrov.

Kessie je k Barceloni prestopil lansko poletje iz vrst Milana. Za španske prvake je v minuli sezoni odigral 43 tekem, a ni bil v prvem planu trenerja Xavija Hernandeza.

Kessie je po odhodu iz domovine najprej igral za Atalanto, kot posojen nogometaš pa je zastopal še barve Cesene in Milana. K rdeče-črnim se je za 32 milijonov evrov preselil pred sezono 2019/20, nato pa po treh letih v prestolnici mode brez odškodnine prestopil k Barceloni. S svojim novim klubom je podpisal triletno pogodbo.

Al Ahli se je pred tem med drugim okrepil tudi z nekdanjim zvezdnikom Manchester Cityja Riyadom Mahrezom iz Alžirije, Francozom Allanom Saint-Maximinom, senegalskim vratarjem Edouardom Mendyjem in Brazilcem Robertom Firminom.

Joško Gvardiol
Sportal Hrvaška ima svetovnega rekorderja, mladi Slovenec odšel v Turčijo
NK Maribor : Differdange Josip Iličić
Sportal Če bodo Mariborčani in Celjani uspešni, jih čakajo ...

 

Ne spreglejte