Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Torek,
6. 6. 2023,
15.30

Osveženo pred

10 mesecev, 2 tedna

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,15

Natisni članek

Christophe Galtier PSG nogometna tržnica Premier League Tottenham Ange Postecoglou

Torek, 6. 6. 2023, 15.30

10 mesecev, 2 tedna

nogometna tržnica, 6. junij

Tottenham potrdil novega trenerja, PSG ga je odpustil

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,15
Ange Postecoglou | Ange Postecoglou je novi trener Tottenhama. | Foto Guliverimage

Ange Postecoglou je novi trener Tottenhama.

Foto: Guliverimage

Na nogometni tržnici so trenutno najbolj "vroči" trenerji. Angleški Tottenham je potrdil, da je za novega trenerja najel Angeja Postecoglouja. Sedeminpetdesetletni Avstralec se je z novim delodajalcem dogovoril za štiriletno pogodbo, potem ko je Celtic minulo sezono na Škotskem popeljal do trojčka. Francoski mediji pa pišejo, da je PSG odpustil trenerja Christopha Galtierja.

Karim Benzema AL Ittihad
Sportal Dopoldne Benzema žalosten, popoldne že v rumeno-črnem dresu #video

Ange Postecoglou se bo Tottenhamu uradno pridružil prvega julija. Predsednik londonskega kluba Daniel Levy je za klubsko spletno strani dejal: "Ange prinaša pozitivno miselnost in hiter, napadalni slog igre. Ima veliko izkušenj z razvojem igralcev in razumevanjem pomena povezave iz akademije - vsega, kar je pomembno za naš klub."

Postecoglou je osvojil pet domačih trofej, vključno z zaporednimi naslovi prvaka, odkar je leta 2021 prišel v škotski Celtic iz japonske Yokohame Marinos. Zdaj bo nasledil Antonia Conteja, ki je 26. marca sporazumno odšel. Tottenham je minulo sezono zasedel osmo mesto v domačem prvenstvu.

Največ se za zdaj dogaja prav na tržnici trenerjev. Pri Borussii Mönchengladbachu so sporočili, da bo novi glavni trener članskega moštva 44-letni Švicar Gerardo Seoane. Werder iz Bremna pa je podaljšal pogodbo z Olejem Wernerjem, ki je ekipi v letošnji sezoni pomagal, da je obdržala prvoligaški status. S klubom je podpisal pogodbo do leta 2026.

PSG odpustil Galtierja

Christophe Galtier  | Foto: Reuters Christophe Galtier Foto: Reuters Christophe Galtier ni več trener francoskega nogometnega velikana PSG, pišejo francoski mediji. Klub naj bi 56-letnega trenerja že obvestil, da je sodelovanje po enem letu končano. Galtier je klub v Franciji sicer pripeljal do 11. naslova prvakov, a z vsega točko prednosti pred Lensom. V pokalu je klub v osmini finala izpadel z Olympique Marseillem.

Še enkrat več pa se je pariška zvezdniška zasedba opekla v ligi prvakov, kjer jo je v osmini finala izločil nemški velikan Bayern München. V Franciji se pojavljajo namigi, da naj bi PSG prevzel Nemec Jürgen Nagelsmann, ki je v osmini finala lige prvakov sedel prav na klopi Bayerna. Francoski mediji še pišejo, da je Galtier v zasedbi PSG ni uspel uveljaviti svoje avtoritete, kar naj bi bil glavni razlog za slabše dosežke ekipe.

Modrić podaljšal z Realom
Kapetan hrvaške nogometne reprezentance 37-letni Luka Modrić bo tudi v prihodnji sezoni igral za Real. Podpisal je do 30. junija 2024. V Madridu bo trener Carlo Ancelotti ekipo spet zbral čez dober mesec dni, 10. julija. Modrić pri Realu igra vse od let 2012, s klubom pa je osvojil 23 lovorik. Morda mu številko prihodnje leto uspe dvigniti na 25, s čimer bi se izenačil z rekorderjema v 121 letni zgodovini kluba Karimom Benzemajem in Marcelom.
Manchester City Pep Guardiola
Sportal Izkoristite življenjsko priložnost #video
Lionel Messi
Sportal Sestanek v Barceloni: Messi se želi vrniti "domov"
Ne spreglejte