Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Nedelja,
4. 6. 2023,
8.30

Osveženo pred

11 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,32

Natisni članek

Ilkay Gündogan Pep Guardiola Manchester City Manchester United liga prvakov liga prvakov angleško prvenstvo Premier League pokal FA

Nedelja, 4. 6. 2023, 8.30

11 mesecev

Pep Guardiola in trojček lovorik

Izkoristite življenjsko priložnost #video

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,32

Po osvojenem pokalu FA želi Pep Guardiola z Manchestrom Cityjem spisati zgodovino in kot drugi angleški klub osvojiti trojček najprestižnejših lovorik v eni sami sezoni: po premierligaškem pokalu in lovoriki pokala FA še evropski naslov v ligi prvakov.

Manchester City
Sportal Manchester City še do druge prestižne lovorike v sezoni

Pep Guardiola | Foto: Reuters Pep Guardiola Foto: Reuters Izkoristite življenjsko priložnost je po sobotni zmagi nad mestnim tekmecem Manchestrom Unitedom v finalu pokala FA svojim varovancem govoril trener Pep Guardiola. "Nogometaši vedo, kaj je pred nami. Ob vsakem objemu smo si rekli: ena je odkljukana, še ena nas čaka." Za svojo drugo lovoriko v sezoni je Manchester City zmagal z 2:1. Z dvema goloma, sploh prvi je bil izjemen, je zablestel kapetan Ilkay Gundogan. A v Manchestru se bojijo, da utegne poleti oditi iz kluba. Med njegovimi morebitnimi destinacijami je Barcelona. Guardiola je postal šele tretji trener v Angliji – po Arsenu Wengerju in Alexu Fergusonu –, ki je dvakrat v eni sezoni osvojil angleški dvojček: premier ligo in pokal FA.

Samo ena angleška ekipa do zdaj pa je v isti sezoni osvojila premier ligo, pokal FA in ligo prvakov. To je bil Manchester United v sezoni 1998/1999. Naslednjo soboto lahko ta trojček pokalov osvoji City. "Občutek imamo, da smo v položaju, v kakršnem najverjetneje ne bomo nikoli več," poudarja Guardiola, ki je s sinjemodrimi od leta 2016 osvojil že 11 lovorik. "Da bi nas jemali resno, moramo osvojiti še ligo prvakov. Sezona je odlična, zabavna, a priznajmo si, da nam bo brez pokala lige prvakov nekaj manjkalo. Naša naloga je, da ga osvojimo." Manchester City ga še ni nikoli.

Pep Guardiola je z Barcelono trojček lovorik v eni sezoni že osvojil. | Foto: Reuters Pep Guardiola je z Barcelono trojček lovorik v eni sezoni že osvojil. Foto: Reuters

"Ljudje govorijo o trojčku. Pozabimo na to ..."

"Še ena do cilja." | Foto: Reuters "Še ena do cilja." Foto: Reuters Ob koncu tekme z Unitedom je Guardiola potočil nekaj solz sreče, a se kmalu zresnil in misli že usmeril v finale lige prvakov z Interjem iz Milana. "Razmišljam že, kaj moramo storiti, da bomo premagali Inter. Z igralci sem že večkrat govoril, naj odmislijo, kaj se govori v javnosti. Ljudje govorijo o trojčku. Pozabimo na to, osredotočimo se na to, kako jih bomo premagali." Španski trener Cityja je sicer trojček lovorik v eni sezoni že osvojil in sicer leta 2009 z Barcelono (špansko la ligo, ligo prvakov in španski kraljevi pokal). Tekma stoletja za City bo prihodnjo soboto.

Zlatan Ibrahimović
Sportal Navijači Milana ganili Ibrahimovića do solz, Veroni se ni izšlo
Everton
Sportal Everton največji zmagovalec zadnjega kroga premier lige
Ne spreglejte