Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sreda,
23. 9. 2020,
0.21

Osveženo pred

3 leta, 7 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3,30

Natisni članek

Antonio Čolak Luis Suarez Alvaro Morata Arturo Vidal poletni prestopni rok nogometna tržnica

Sreda, 23. 9. 2020, 0.21

3 leta, 7 mesecev

Nogometna tržnica (22. september)

Dva velika posla, sklenjena ob koncu dneva. Eden tudi uradno potrjen.

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3,30
Alvaro Morata | Alvaro Morata se vrača v Juventus, s katerim je med letoma 2014 in 2016 osvojil pet lovorik in z njim zaigral tudi v finalu lige prvakov leta 2015. | Foto Reuters

Alvaro Morata se vrača v Juventus, s katerim je med letoma 2014 in 2016 osvojil pet lovorik in z njim zaigral tudi v finalu lige prvakov leta 2015.

Foto: Reuters

Torkov dan na poletni nogometni tržnici je bil najbolj pester prav pri koncu, ko je najprej iz Torina prišla uradna potrditev prestopa španskega zvezdnika Alvara Morate iz Atletica v Juventus, to pa je tudi povezano z okrepitvijo, ki prihaja k Janu Oblaku v Madrid. Z Atleticom naj bi se dogovoril dolgoletni zvezdnik Barcelone, Urugvajec Luis Suarez.

00:20

Lahko noč

00:20

Saga o Suarezu končana

00:02

Juventus potrdil Morato

18:11

Mladi Anglež v Barcelono?

17:18

Atalanta še z eno okrepitvijo

16:55

Uradno: Norvežan h Kamplu

16:19

Barcelona prelomila obljubo!

15:02

Barcelono zapustil mladi up

14:04

Suarez goljufal na izpitu?

13:53

Grk končno v Kölnu

13:47

Rožman izgubil najboljšega

12:20

Vidal uradno v dresu Interja

11:19

Bayern ali Barcelona?

11:00

Roma berači še naprej

10:54

Kepa bo res dobil konkurenco

10:48

Valižan odhaja v Leeds?

10:43

Sanjski napad pri Atleticu?

10:34

Iličić dobil nizozemsko družbo

10:27

Morata že pri zdravnikih

10:22

Dobro jutro!

  • 00:20

    Lahko noč

    Tako, danes smo pokonci ostali malce dlje in treba je priznati, da se je splačalo. Zdaj pa k počitku. Se beremo jutri. Lahko noč!

  • 00:20

    Saga o Suarezu končana

    Saga o prihodnosti Luisa Suareza je očitno končano. Potem ko je novi trener Ronald Koeman tretjemu najboljšemu strelcu v zgodovini Barcelone sporočil, da nanj ne bo računal, se je sprva govorilo o tem, da bo Urugvajec odšel v Juventus. To se naposled ni zgodilo, potem se je omenjalo PSG in nazadnje še Atletico Madrid.

    Potem ko se je že zdelo, da je Suarez s klubom Jana Oblaka, pri katerem ga odprtih rok čaka argentinski trener Diego Simeone, že dogovorjen, naj bi se vmes vmešal predsednik Barcelone Josep Maria Bartomeu, ki naj bi se bal, kakšen bo ob tem prestopu odziv navijačev, pri katerih je že tako ali tako slabo zapisan. V večernih urah naj bi po sestanku s Suarezovim taborom prvi mož Barcelone popustil in zdaj ovir za prestop Urugvajca v Atletico ni ovir.

    Dogovor naj bi bil uradno potrjen kaj kmalu. Suarez Barcelono zapušča po kar 198 golih v 209 nastopih, kolikor jih je odigral za Barcelono. V Atletico pa prihaja kot zamenjava za Alvara Morato, čigar prihod je Juventus prav tako potrdil pozno zvečer.

    Luis Suarez | Foto: Reuters Foto: Reuters

  • 00:02

    Juventus potrdil Morato

    Zdaj je tudi uradno. Alvaro Morata, za katerega je Atletico lani Chelseaju plačal kar 56 milijonov evrov, zapušča Madrid in se vrača v Juventus, pri katerem je med letoma 2014 in 2016 že igral. V Torino se za eno sezono ta 27-letni nekdanji nogometaš Real Madrida in španski reprezentant seli kot posojen nogometaš, kar bo italijanske prvake stalo 10 milijonov evrov, potem pa ga bodo lahko kupili za 45 milijonov evrov. Morata je v svojem prvem obdobju v Torinu za Juventus v 93 nastopih zabil 27 golov in prispeval 18 asistenc.

  • 18:11

    Mladi Anglež v Barcelono?

    Barcelona je po prodaji Nelsona Semeda za 35 milijonov evrov v Wolves, čaka se le še uradno potrditev klubov, njegovo zamenjavo našla v Norwich Cityju. Katalonci so se odločili za nakup mladega 20-letnega Maxa Aaronsa. Na relaciji Barcelona in igralec je že vse dogovorjeno, Anglež bo podpisal petletno pogodbo, a manjka še dogovor med kluboma.

    Po poročanju SPORT želi Norwich 20 milijonov funtov in dodatnih 10 milijonov funtov v bonusih, a obubožani Katalonci, kot je zdaj že nekaj običajnega, spet barantajo. Kanarčki so odločeni, da ne bo popustili in španskemu velikanu sporočil: "Vzemi ali pusti."

  • 17:18

    Atalanta še z eno okrepitvijo

    Italijanski nogometni prvoligaš Atalanta iz Bergama, katere član je tudi slovenski reprezentant Josip Iličić, je po nizozemskem napadalcu Sami Lammersu dobila še drugo današnjo okrepitev. Kot posojen nogometaš španske Girone bo za Atalanto igral levi bočni branilec Johan Mojica.

    Kolumbijski reprezentant je prejšnji mesec dopolnil 28 let, večino kariere pa je bil v Španiji pri Rayu Vallecanu, Realu Valladolidu in Gironi.

    V devetih nastopih za Kolumbijo je dosegel en zadetek.

  • 16:55

    Uradno: Norvežan h Kamplu

    Novega soigralca je dobil tudi Kevin Kampl, ki se mu bo v kratkem pri RB Leipzigu pridružil 24-letni Norvežan Alexander Sørloth.

    Norvežan je leta 2018 sklenil sodelovanje z angleškim Crystal Palacom, ki ga je najprej posodil Gentu, v prejšnji sezoni pa še turškemu Trabzonsporju, za katerega je 194 centimetrov visoki napadalec dosegel 33 zadetkov.

    Za usluge Norvežana so se med drugim zanimali tudi pri Tottenhamu in Manchester Unitedu, a se je Norvežan odločil za selitev k Leipzigu, ki je zanj odštel 22 milijonov evrov. Sørloth je sklenil petletno pogodbo, Crystal Palace in Trabzonspor pa bosta napolnila klubsko blagajno s po enajstimi milijoni evrov.

  • 16:19

    Barcelona prelomila obljubo!

    Po pisanju Marce se je prestop Luisa Suareza v Atletico zapleta. Madridčani so se z urugvajskim napadalcem že dogovorili za dvoletno pogodbo in deveti milijoni evri neto letne plače, a predsednik Barcelone Josep Maria Bartomeu, ki je že tako tarča kritik celotno poletje, je vse skupaj zelo otežil.

    Atletico naj ne bi bil na seznamu dovoljenih klubov, kamor Suarez lahko gre, zato je Urugvajcu dejali, da mu v primeru odhoda v Atletico ne pripada odpravnina za zadnjega leta pogodbe.

    Rojiblancosi v tej zgodbi dodajajo, da ne bodo kompenzirali odpravnine z letno plačo, zato je prestop v veliki nevarnosti, kdo bo nadomestil Alvara Morato, ostaja skrivnost. Suareza je vse skupaj tako razbesnelo, da je napovedal celo novinarsko konferenco z odvetniki.

    Luis Suarez | Foto: Reuters Foto: Reuters

  • 15:02

    Barcelono zapustil mladi up

    Obetavni španski branilec Jorge Cuenca se iz Barcelone seli k Villarrealu. Rumena podmornica je kupila 20-letnega upa katalonskega velikana, ki se je dokazoval v dresu druge ekipe Barcelone, za 2,5 milijonov evrov, pozneje pa bi lahko zaslužek španskega podprvaka narasel še za 4 milijone evrov.

    V pogodbi je zapisano, da ima Barcelona pravico do povratnega nakupa, hkrati pa je zadržala 20 odstotkov dobička ob naslednji prodaji Cuence. Mladi branilec je od leta 2017, ko je prišel k Barceloni, za prvo moštvo zbral en, za drugo pa 68 nastopov.

  • 14:04

    Suarez goljufal na izpitu?

    Iz Italije prihaja šokantna novica o tem, kako urugvajskemu nogometnemu zvezdniku Luisu Suarezu grozi policijska preiskava. Napadalca Barcelone sumijo goljufanja na izpitu iz italijanskega jezika, ki ga je želel opraviti zaradi lažje pridobitve italijanskega državljanstva, s katerim bi se lahko pridružil Juventusu.

    Južnoameričan, ki se je po prihodu novega trenerja Ronalda Koemana pri Barceloni znašel na stranskem tiru, se je prejšnji teden mudil na Apeninskem polotoku. Izpit iz italijanskega jezika je opravljal v Perugii, italijanska finančna policija Guardia di Finanza pa je po poročanju časnika La Repubblica razkrila, kako je Urugvajec poznal vsa vprašanja že od prej.

  • 13:53

    Grk končno v Kölnu

    Grški reprezentant Dimitrios Limnios se je pridružil Kölnu. K nemškemu prvoligašu je želel prestopiti že pred tedni, a mu je to preprečil pozitiven test na novi koronavirus po tekmi s Kosovom. Pred tem je odigral tudi dvoboj v Stožicah proti Sloveniji (0:0).

    Nekdanji nogometaš solunskega PAOK se je tako pridružil kozličkom z nekajtedensko zamudo. S Kölnom je podpisal pogodbo do leta 2024, grški podprvak pa bo prejel okrog tri milijone evrov.

  • 13:47

    Rožman izgubil najboljšega

    Najboljši strelec Rijeke Antonio Mirko Čolak je uradno sklenil sodelovanje z grškim podprvakom PAOK Solun, ki se poteguje za vstop v skupinski del lige prvakov. Rečani bodo zaslužili 3,5 milijona evrov, pripadlo pa jim bo tudi 15 odstotkov od naslednjega prestopa hrvaškega napadalca, na katerega tako ne bo več mogel računati slovenski trener Simon Rožman.  

    Na Rujevici bo skušal v njegove čevlje stopiti Sandro Kulenović, katerega je Rijeki do konca sezone posodil zagrebški Diname, nato pa bo imel aktualen pokalni zmagovalec na Hrvaškem možnost odkupa.

  • 12:20

    Vidal uradno v dresu Interja

    Čilenski zvezdnik Arturo Vidal, na katerega se lepijo državni naslovi, saj jih je po letu 2012 osvojil kar sedem zapored, je uradno novi nogometaš Interja. 33-letni Južnoameričan je s črno-modrimi sklenil dveletno pogodbo z možnostjo podaljšanja za še eno leto, milanski velikan pa bo zanj plačal Barceloni milijon evrov.

    Vidal ima že bogate izkušnje z igranjem v Italiji, kjer je z Juventusom osvojil tri zaporedne državne naslove. Takrat ga je vodil Antonio Conte, s katerim bo sodeloval tudi na San Siru. Inter je v tem poletnem prestopnem roku pripeljali tri slovita nogometna imena, starejša od 30 let. Poleg Vidala sta novopečenega soigralca Samirja Handanovića tudi 34-letni Srb Aleksandar Kolarov in pa še en Čilenec, 31-letni Alexis Sanchez, ki ni več posojen igralec Manchester Uniteda, ampak polnopravni član Interja.

  • 11:19

    Bayern ali Barcelona?

    Komaj 19-letni desni bočni branilec Ajaxa Sergiño Dest, za katerim je šele ena članska sezona, je velika želja Bayerna in Barcelone, ki si želita talentiranega Nizozemca kar se da hitro videti v svojih vrstah, zdaj je le še vprašanje, čigavo ponudbo bo Dest izbral. Piše se, da ima nekoliko več možnosti nemški prvak, a bomo videli.

    Ajaxa za mladeniča zahteva vsaj 25 milijonov evrov. 

  • 11:00

    Roma berači še naprej

    Neverjetno, kaj se dogaja okoli prestopa Chrisa Smallinga. Roma ga želi v svojih vrstah že praktično celotno poletje, tudi trener sinov volkulje je to javno povedal, a Italijani nočejo plačati zahtevanih 20 milijonov evrov.

    Ponujajo le 13 milijonov evrov, česar United seveda noče sprejeti. Anglež se je že vrnil na treninge Uniteda in čaka na ugodno rešitev. Če Roma ne bo nehala beračiti, lahko tvega, da bo angleški branilec na koncu te nerazumljive sage okrepil enega izmed rivalov Napoli ali Inter.

    Chris Smalling | Foto: Getty Images Foto: Getty Images

  • 10:54

    Kepa bo res dobil konkurenco

    Kot že več dni pišemo, se rekorder tega poletja po zapravljenih milijonih Chelsea še ni ustavil. Že več tednov se z Rennesom dogovarja za nakup vratarja Edouarda Mendyja, ki bi lahko iz prve postave vrgel Kepo, ki se je na derbiju proti Liverpoolu spet osmešil.

    Preteklo poletje so Londončani za španskega čuvaja mreže odšteli za vratarja rekordnih 80 milijonov evrov, Francoz bo cenejši, okoli 30 milijonov evrov. Mendy naj bi se že poslovil od ekipe, po poročanju RMC Sport pa bo že danes opravil zdravniški pregled pred podpisom petletne pogodbe.

  • 10:48

    Valižan odhaja v Leeds?

    Valižan Daniel James je preteklo sezono na Old Trafford prišel kot okrepitev za prihodnost, a se je po super začetku povsem izgubil, zato ne čudi, da ga je United pripravljen prodati. Zanj se zanima povratnik v premier league Leeds, a za zdaj ni še nič odločenega. Niti ni jasno, ali se dogovarjajo za posojo ali prodajo.

  • 10:43

    Sanjski napad pri Atleticu?

    Potem je ko je Alvaro Morata z eno nogo in pol že pri Juventusu in Diego Costa na izhodnih vratih Wande Metropolitano, Atletico išče drug napadalni dvojec. To bi bil lahko kar urugvajski napadalni par Luis Suarez in Edinson Cavani, ki se po izteku pogodbe pri PSG ponuja evropskih velikanom. Medtem ko naj bi bil posel s Suarezom že bolj kot ne sklenjen, francoski L'Equipe poroča, da se je Atletico ogrel tudi za Cavanija, ki na nogometnih zelenicah zagotovo še ni rekel zadnje. Janu Oblaku se obeta zvezdniška družba.

  • 10:34

    Iličić dobil nizozemsko družbo

    Imamo že prvi malce večji prestop dneva. V Italiji k Atalanti, kjer igra tudi Josip Iličić, se seli 23-letni nizozemski napadalec Sam Lammers. Ekipa iz Bergama bo morala PSV-ju odšteti okoli devet milijonov evrov. 

  • 10:27

    Morata že pri zdravnikih

    Konec je vsakršne dileme. Nogometaš Atletica Alvaro Morata se po petih sezonah vrača v Juventus, kjer je blestel od leta 2014 do 2016. Odlični španski napadalec je na 93 nastopih za Torinčane dosegel 27 zadetkov, zdaj po se po igranju za Real, Chelsea in, kot rečeno, Atletico vrača v Torino.

    Govori se, da bo Morata prvo leto za italijanskega prvaka igral kot posojen nogometaš, po sezoni pa ga bo Juventus lahko kupil za 45 milijonov evrov. Tudi enoletna posoja ne bo zastonj – Italijani bodo morali Atleticu plačati deset milijonov evrov.

    Španec je v Torino prispel včeraj zvečer, danes pa že opravlja zdravniške preglede. Čaka se le še uradno potrditev.

  • 10:22

    Dobro jutro!

    Ura je nekaj čez deset. Zavihajmo v roke in poglejmo, kaj se dogaja na vroči nogometni tržnici, ki se bo v večini največjih lig končala 5. oktobra, v Sloveniji še nekoliko prej.

Kaj se je dogajalo včeraj:

Edinson Cavani
Sportal Zatišje pred nevihto, ki prihaja?

Do kdaj traja poletni prestopni rok?

 30. september: Slovenija, Malta, Ukrajina
 2. oktober: BiH
 5. oktober: Španija, Nemčija, Francija, Italija, Turčija, Srbija, Avstrija, Grčija, Bolgarija, Poljska, Romunija, Slovaška,       Danska
 6. oktober: Portugalska
 12. oktober: Švica
 16. oktober: Anglija
 19. oktober: Hrvaška

Trenutno najdražji nakupi v tem prestopnem roku:

nogometaš iz kluba v klub odškodnina
Kai Havertz Bayer Leverkusen Chelsea 80.000.000 evrov
Arthur Barcelona Juventus 72.000.000 evrov
Victor Osimhen Lille Napoli 70.000.000 evrov
Miralem Pjanić Juventus Barcelona 60.000.000 evrov
Alvaro Morata Chelsea Atletico Madrid 56.000.000 evrov

Ekipe, ki so do zdaj za okrepitve zapravile največ:

klub vsota, zapravljena za okrepitve
Chelsea 223.200.000 evrov
Barcelona 103.000.000 evrov
Atletico Madrid 90.000.000 evrov
Inter Milano 89.000.000 evrov
Benfica 80.000.000 evrov
Ne spreglejte