Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Ponedeljek,
21. 9. 2020,
23.27

Osveženo pred

3 leta, 7 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2,02

Natisni članek

Alvaro Morata Luis Suarez Arturo Vidal Nelson Semedo Lionel Messi Lionel Messi Antonio Čolak poletni prestopni rok

Ponedeljek, 21. 9. 2020, 23.27

3 leta, 7 mesecev

Nogometna tržnica (21. september)

Zatišje pred nevihto, ki prihaja?

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2,02
Edinson Cavani | Potem ko so ga povezovali z Atletico Madridom, se Edinson Cavani res utegne preselit v Madrid, a ne k Janu Oblaku, ampak v Real. Takšne govorice so se v nogometnem svetu pojavile v ponedeljek. | Foto Reuters

Potem ko so ga povezovali z Atletico Madridom, se Edinson Cavani res utegne preselit v Madrid, a ne k Janu Oblaku, ampak v Real. Takšne govorice so se v nogometnem svetu pojavile v ponedeljek.

Foto: Reuters

Za nami je še en miren dan na poletni nogometni tržnici, na kateri se v ponedeljek ni zgodilo nič pretresljivega. Nekaj zanimivih govoric, to pa je tudi to, a hkrati tudi najava morebitne nevihte, ki prihaja. Jo bomo dočakali? Spremljajte nas tudi v naslednjih dneh.

23:27

Še en miren dan

22:17

Cavani v Real?

21:56

Islandec v Arsenalu

20:42

Šaka zapušča Aluminij

17:59

Morata se vrača v Juventus

16:06

Bohar prihaja v Osijek

13:36

Suarez kmalu z Oblakom?

13:05

Nič od selitve na Otok

11:58

Prvi strelec Rijeke v Solunu

11:57

Semedo pri volkovih?

11:56

Messi pogreša Vidala

  • 23:27

    Še en miren dan

    Izklapljamo se. Za nami je še en dan, ki ni ponudil nič bombastičnega, a morda bo že jutri drugače. Spremljajte nas. Se vidimo, do takrat pa - lahko noč!

  • 22:17

    Cavani v Real?

    Edinson Cavani, z 200 goli najboljši strelec v zgodovini PSG, je po izteku pogodbe z evropskimi podprvaki brez pogodbe in trenira v domačem Urugvaju. Kje bo ta 33-letni urguvajski golgeter nadaljeval svojo bogato nogometno pot, za zdaj ni znano, a naj bi bil v zadnjih dneh ponujen Real Madridu.

    Ali bo na Santiago Bernabeu res prišel, za zdaj ni znano, a naj bi pri Realu resno razmišljali o tem, da ga pripeljejo. Njegova pogodba ne bo poceni, saj na leto zahteva sedem milijonov evrov plače, a bi po drugi strani v Madrid prišel brez odškodnine, kar je za napadalca, ki je v svoji karieri na članski ravni v klubskih in reprezentančnem dresu zabil že prek 400 golov, seveda luksuz.

    Edinson Cavani | Foto: Reuters Foto: Reuters

  • 21:56

    Islandec v Arsenalu

    Ne zgodi se vsak dan, da Islandec podpiše za Arsenal. Danes se je. Nogometno pot bo na stadionu Emirates nadaljeval 25-letni islandski reprezentančni vratar Runar Alex Runarrson, ki je z Arsenalom podpisal štiriletno pogodbo, v London pa se seli iz Dijona. Ta je na račun odškodnine z njim zaslužil dva milijona evrov. Vratar, ki je v prvi francoski ligi zbral 36 nastopov, se v Arsenal seli kot menjava za prvega vratarja topničarjev, Nemca Bernda Lena.

  • 20:42

    Šaka zapušča Aluminij

    Miloš Šaka in Nogometni klub Aluminij sta se dogovorila za sporazumno prenehanje sodelovanja, so danes sporočili iz kluba. Šestindvajsetletni vezist, ki je prišel v Kidričevo v začetku letošnjega koledarskega leta, je za rdeče-bele vknjižil 13 prvenstvenih in en pokalni nastop in skupaj na zelenici prebil točno 940 minut.

    Miloš Šaka zapušča rdeče-bele ⚽️ #klubnasihsrc #rdecebeli

    Objavil/a NK Aluminij dne Ponedeljek, 21. september 2020

    "V življenju včasih ne gre vse točno po zastavljenih ciljih, zato sem se s klubom dogovoril za sporazumno prekinitev pogodbe. Žal mi je, da v lanski sezoni nismo dosegli te evropske stopničke, ki smo si jo vsi tako zelo želeli, saj smo bili zelo blizu tako v prvenstvu, kot v pokalnem tekmovanju. Ne glede na vse, mi sem se v Kidričevem dobro počutil, med soigralci stkal nove prijateljske vezi. Aluminiju želim v letošnji sezoni vse dobro v nadaljevanju sezone," je sporočil vezist.

    Aluminij zaseda sedmo mesto na na desetčlanski prvenstveni lestvici. Na štiri tekmah nove sezone je vknjižil štiri točke, za vodilno Muro pa zaostaja šest točk.

  • 17:59

    Morata se vrača v Juventus

    Alvaro Morata zapušča Atletico Madrid, pri katerem naj bi ga kmalu nasledil donedavni zvezdnik Barcelone Luis Suarez, in se vrača v Juventus, za katerega je med letoma 2014 in 2016 že igral. Za Torinčane je takrat v 93 nastopih zabil 27 golov in prispeval še 18 asistenc.

    Ta 27-letni španski napadalec je v minuli sezoni za Atletico igral kot posojen član Chelseaja, potem pa ga je Atletico letos poleti od Londončanov odkupil za kar 56 milijonov evrov. Le nekaj tednov pozneje ga Madridčani pošiljajo k Juventusu. Posel je tak, da bo Juventus Atleticu najprej odštel 10 milijonov evrov, po koncu sezone pa naj bi ga lahko odkupil za nadaljnjih 45 milijonov evrov.

    Morato naj bi od podpisa pogodbe z Juventusom ločil le še uspešno opravljen zdravniški pregled.

    Alvaro Morata | Foto: Reuters Foto: Reuters

  • 16:06

    Bohar prihaja v Osijek

    Damjan Bohar, strelec zmagovitega gola za Slovenijo na njeni zadnji tekmi, pri zmagi nad Moldavijo v ligi narodov z 1:0, bo očitno zamenjal klub. Nekdanjega nogometaša Mure in Maribora, za katerega je gol zabil ob obeh nastopih vijoličastih v ligi prvakov, že nekaj časa povezujejo z ambicioznim hrvaškim prvoligašem Osijekom, ki je tega 28-letnega krilnega napadalca snubil že nekaj časa, zdaj pa očitno z Zaglebie Lubinom, za katerega je igral v zadnjih dveh letih, le sklenil dogovor, da ga leto dni pred iztekom pogodbe zvabi k sebi.

    Damjan Bohar | Foto: Vid Ponikvar Foto: Vid Ponikvar

    Hrvaški mediji poročajo, da odškodnina za Boharja znaša okoli 700 tisoč evrov, podpis pogodbe z Osijekom pa naj bi sledil v naslednjih dneh. Verjetno že kmalu. Bohar se je namreč na družabnih omrežjih že poslovil od svojega zdajšnjega kluba, za katerega je odigral 80 tekem, zabil 28 golov in prispeval še 14 asistenc.

    V Osijeku ga bo pričakala slovenska družba, saj je tja pred kratkim odšel tudi nekdanji bočni branilec Olimpije Mario Jurčević, igral in treniral pa bo pod vodstvom donedavnega trenerja zagrebškega Dinama, s katerim je lani navduševal v Evropi, Nenada Bijelice.

  • 13:36

    Suarez kmalu z Oblakom?

    Kaj se dogaja z Luisom Suarezom? Po besedah športnega direktorja Juventusa Fabia Paraticija do 5. oktobra, ko se izteče poletni prestopni rok, ne bo mogel prejeti italijanskega potnega lista, tako da ga bo italijanski prvak odstranil s seznama želja. Po poročanju nekaterih španskih medijev se je zahvalil ponudbama Rome in Interja iz Miamija, kjer bi lahko v napadu sodeloval z Argentincem Gonzalom Higuainom.

    Mundo Deportivo namiguje, da bi lahko nadaljeval kariero v Madridu pri Atleticu, stvari naj bi šle celo tako daleč, da se je izkušeni Urugvajec že domenil z rdeče-beli, kjer bi združil moči z Janom Oblakom, Marca pa dodaja, da bi lahko do selitve v špansko prestolnico prišlo le v primeru, če bi Atletico v bližnji prihodnosti zapustilo nekaj igralcev.

    Omenja se možnost, da bi se lahko iz Madrida v Torino, kjer je v karieri že igral, preselil Alvaro Morata. Španski napadalec naj bi po poročanju Deportes Cuatro izrazil željo, da zapusti Wanda Metropolitano. Morata bi bil do konca sezone posojen Juventusu, ki bi moral plačati Atleticu 10 milijonov evrov, nato pa bi imel pravico nakupa Španca za 45 milijonov evrov.

  • 13:05

    Nič od selitve na Otok

    Tukaj je še ena novica iz hrvaškega nogometa. Čeprav se je za mladega branilca zagrebškega Dinama Joška Gvardiola zanimal Leeds United, se bo  Hrvat po poročanju 24sata.hr preselil k nemškemu RB Leipzigu, kjer igra tudi slovenski vezist Kevin Kampl. Hrvaški medij poroča, da bo vrednost prestopa 19 milijonov evrov.

  • 11:58

    Prvi strelec Rijeke v Solunu

    Hrvaški pokalni zmagovalec Rijeka, ki ga vodi Simon Rožman, zanj pa igra Adam Gnezda Čerin, ostaja brez najboljšega napadalca. Antonio Mirko Čolak se je odpravil v Grčijo, kjer bo v kratkem po opravljenem zdravniškem pregledu podpisal pogodbo za solunski PAOK.

    Rečani bodo po poročanju hrvaških medijev bogatejši za 3,5 milijona evrov, pripadlo jim bo tudi 15 odstotkov od naslednjega prestopa 27-letnega hrvaškega napadalca. Rožman je tako ostal brez najboljšega strelca, ki je v prejšnji sezoni v hrvaškem prvenstvu dosegel 20 zadetkov.

  • 11:57

    Semedo pri volkovih?

    Wolverhampton, ki bo zvečer v angleškem prvenstvu gostil Manchester City, odpira vrata še enemu Portugalcu. Z Barcelono se pogaja o prestopu branilca Nelsona Semeda, za katerega bi moral po poročanju angleških medijev odšteti več kot 30 milijonov evrov. S tem bi trener Nuno Espirito Santo, ki pri volkovih obožuje svoje rojake, zapolnil vrzel na desni strani obrambe, ki je nastala po odhodu Irca Matta Dohertyja k Tottenhamu.

  • 11:56

    Messi pogreša Vidala

    Dober dan! Ni več skrivnost, da bo Arturo Vidal nadaljeval kariero pri Interju. Čilenec je že pripotoval v Milano, kjer je nagovoril navijače črno-modrih, danes sledijo zdravniški pregledi in najverjetneje slovesen podpis pogodbe. Od 33-letnega zveznega igralca se je z ganljivim sporočilom, ki je hitro zakrožilo na družbenih omrežjih, poslovil tudi prvi as Barcelone Lionel Messi.

    Med drugim je zapisal, kako ga je Čilenec pozitivno presenetil, da sta v dveh letih odlično sodelovala pri Barceloni in da ga bo slačilnica zelo pogrešala. Zaželel mu je veliko sreče v novem klubu in dodal ''spominsko'' fotografijo, na kateri nasmejana Messi in Vidal ne skrivata dobre volje.

    Čilenec se mu je zahvalil za tople besede, prijatelja Messija zaradi bogatega nogometnega znanja šaljivo označil za ''Nezemljana'' in dodal, kako je ponosen, da je igral z največjim igralcem v zgodovini nogometa, pa tudi to, kako ga pogreša.

Kaj se je dogajalo včeraj:

Arturo Vidal
Sportal Inter ujel zvezdnika, na katerega se lepijo lovorike

Do kdaj traja poletni prestopni rok?

 30. september: Slovenija, Malta, Ukrajina
 2. oktober: BiH
 5. oktober: Španija, Nemčija, Francija, Italija, Turčija, Srbija, Avstrija, Grčija, Bolgarija, Poljska, Romunija, Slovaška,       Danska
 6. oktober: Portugalska
 12. oktober: Švica
 16. oktober: Anglija
 19. oktober: Hrvaška

Trenutno najdražji nakupi v tem prestopnem roku:

nogometaš iz kluba v klub odškodnina
Kai Havertz Bayer Leverkusen Chelsea 80.000.000 evrov
Arthur Barcelona Juventus 72.000.000 evrov
Victor Osimhen Lille Napoli 70.000.000 evrov
Miralem Pjanić Juventus Barcelona 60.000.000 evrov
Alvaro Morata Chelsea Atletico Madrid 56.000.000 evrov

Ekipe, ki so do zdaj za okrepitve zapravile največ:

klub vsota, zapravljena za okrepitve
Chelsea 223.200.000 evrov
Barcelona 103.000.000 evrov
Atletico Madrid 90.000.000 evrov
Inter Milano 89.000.000 evrov
Benfica 80.000.000 evrov
Ne spreglejte