Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Torek,
14. 6. 2022,
20.00

Osveženo pred

1 leto, 2 meseca

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,53

Natisni članek

Roma Liverpool Nemanja Matić Darwin Nunez Tottenham nogometna tržnica Gabriele Cioffi

Torek, 14. 6. 2022, 20.00

1 leto, 2 meseca

NOGOMETNA TRŽNICA, 14. JUNIJ

Liverpool sporoča: Imamo ñovico, ki vam bo všeč

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,53
Darwin Nunez | Zdaj je uradno: Darwin Nuñez je novi član Liverpoola. | Foto Reuters

Zdaj je uradno: Darwin Nuñez je novi član Liverpoola.

Foto: Reuters

Nogometna tržnica je v polnem zamahu. Kdo se seli, kdo je podaljšal, kdo je tik pred razjasnitvijo klubske prihodnosti? Najbolj vroče ime v teh dneh je Darwin Nuñez. In Liverpool je zdaj potrdil, da je podpisal pogodbo z njim.

Na družabnih omrežjih je v torek popoldne zaokrožila fotografija Darwina Nuñeza pred Liverpoolovim trening centrom. Zvečer je klub novico potrdil. Z urugvajskim napadalcem so podpisali večletno pogodbo. Benfici naj bi zanj odšteli kar 100 milijonov evrov.

Dvaindvajsetletnik je v minulih dveh sezonah na 85 tekmah zabil 48 golov. Ima tudi že 11 nastopov za člansko reprezentanco. "Res sem vesel, da sem v Liverpoolu. Gre za velik klub," je dejal v prvem intervjuju za klubsko spletno stran. "Proti Liverpoolu sem igral, gledal sem veliko njihovih tekem v ligi prvakov in slog igre mi ustreza." Nosil bo dres s številko 27. Je tretji Urugvajec v zgodovini, ki bo zaigral za Liverpool. Pred njim sta bila na Anfieldu še Luis Suarez in Sebastian Coates.

Ob prihodu Nuneza je še toliko verjetnejši odhod Sadia Maneja. Bayern München je ponudbo zanj poslal že v soboto, v torek pa še eno.

Matić se je preselil v Rim

AS Roma je potrdila, da je njihov novi član Nemanja Matić. Srbski vezist je že aprila oznanil, da po sezoni zapušča Manchester United. Podpisal je enoletno pogodbo z rimskim klubom, kjer bo znova igral pod vodstvom trenerja Joseja Mourinha. Karizmatičnega Portugalca Matić pozna že iz Chelseaja in Man Uniteda.

Kompany na klop Burnleyja

Vincent Kompany je novi glavni trener angleškega Burnleyja, ki bo v novi sezoni igral v angleški drugi nogometni ligi. Nekdanji zvezdnik Manchester Cityja, ki je prejšnji mesec zapustil trenersko mesto v Anderlechtu, je dejal, da ga "navdušuje izziv, ki ga čaka".

Šestintridesetletnik, ki je z Belgijo leta 2018 osvojil tretje mesto na svetovnem prvenstvu, je od leta 2019 pri Anderlechtu opravljal dvojno vlogo igralca trenerja. Z uradnim koncem profesionalne nogometne poti pa je leta 2020 v klubu prevzel vlogo glavnega trenerja. Maja se je s klubom dogovoril o sporazumni prekinitvi sodelovanja. Anderlecht je pod njegovo taktirko redno sezono 2021/22 končal na tretjem mestu. V končnici so zasedli tudi tretje mesto.

Kompany, ki je svojo poklicno nogometno kariero začel leta 2003 pri belgijskemu kolektivu, je bil od 2006 do 2008 član nemškega Hamburga, nato pa je kar 11 let igral na Otoku za Manchester City. S Cityjem je osvojil štiri premierligaške naslove, dva pokala FA in širi pokale angleške lige. Z Anderlechtom je bil kot igralec dvakrat belgijski prvak, in sicer v letih 2004 in 2006. "Nogometni klub Burnley je resnično zgodovinska angleška ekipa in v čast mi je biti imenovan za vodjo prve ekipe," je dejal Kompany.

"Veselim se, da bom začel delati z igralci in bom skušal ustvariti pozitivno, zmagovalno ekipo za naše navijače, ko se vrnemo na Turf Moor. Navdušen sem bil nad vizijo uprave, ki je usklajena z mojo, in veselim se, da bom odigral svojo vlogo, ko vstopamo v pomembno sezono," je dejal Kompany, ki bo skušal Burnley popeljati nazaj v elitno premier ligo.

Burnley je prejšnji mesec izgubil status v premier league, ko jih je poraz z 2:1 proti Newcastle Unitedu poslal v championship. Člani po kakovosti najvišjega ranga angleškega nogometa so bili vse od sezone 2016/17.

Bissouma za 29 milijonov evrov v Tottenham

Tottenham je z Brightonom sklenil dogovor za prestop 25-letnega vezista Brightona Yvesa Bissouma za 29 milijonov evrov. Bissouma se je Brightonu pridružil iz francoskega kluba Lille za 17,3 milijona evrov v letu 2018.

Za klub iz Sussexa je dosegel šest golov v 124 nastopih v vseh tekmovanjih ter pomagal Brightonu k devetemu mestu na prvenstveni lestvici. To je najvišje, kar so galebi dosegli v angleškem vrhunskem nogometu, z rekordnim številom 51 točk.

Hellas Verona ima novega trenerja

Gabriele Cioffi | Foto: Reuters Gabriele Cioffi Foto: Reuters Gabrieleja Cioffija, nekdanjega začasnega trenerja Udineseja, so izbrali za novega trenerja Hellasa Verone, s katero je podpisal dveletno pogodbo, je v torek sporočil klub serie A iz Veneta. Šestinštiridesetletni Cioffi je zasedel izpraznjeno mesto po odhodu Hrvata Igorja Tudorja. Cioffi je bil glavni kandidat za trenerja Verone, potem ko Udinese s 46-letnikom ni podaljšal pogodbe.

Tudor je klub zapustil 28. maja, ker se z vodstvom kluba ni dogovoril za nadaljevanje sodelovanja, kljub precej uspešni sezoni, ki jo je Verona končala na devetem mestu prvenstvene lestvice v serie A, predvsem po zaslugi trojice napadalcev, ki so jo sestavljali Giovanni Simeone, Antonin Barak in Gianluca Caprari.

Marcelo
Sportal Brazilca ob slovesu premagale solze
Ryan Gravenberch
Sportal Bayern München pripeljal mladega Nizozemca
Sadio Mane
Sportal Liverpool z odločnim ne Bayernu, kako se bo odločil Urugvajec?
Ne spreglejte