Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Četrtek,
25. 11. 2021,
16.45

Osveženo pred

1 leto

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2,26

8

Natisni članek

Sierd de Vos UEFA liga prvakov Bešiktaš liga prvakov liga prvakov Domagoj Vida

Četrtek, 25. 11. 2021, 16.45

1 leto

Nizozemec se je spravil na Hrvata: Tako je grd, da …

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2,26

8

Domagoj Vida | Nizozemski komentator se je spravil na zunanji videz hrvaškega branilca Domagoja Vide.  | Foto Guliverimage

Nizozemski komentator se je spravil na zunanji videz hrvaškega branilca Domagoja Vide.

Foto: Guliverimage

Na Hrvaškem odmevajo grobe in neprimerne besede nizozemskega komentatorja Sierda De Vosa, ki se je pred obračunom med nizozemskim Ajaxom in turškim Bešiktašem spravil na zunanji videz hrvaškega nogometaša Domagoja Vide, sicer kapetana turškega velikana.

Jan Oblak, Zlatan Ibrahimović
Sportal Zgodovinski dosežek Handanovića, Oblak v nezavidljivem položaju

Nizozemski komentator Sierd De Vos je v neposrednem prenosu, medtem ko je kamera kazala hrvaškega branilca in kapetana Bešiktaša Domagoja Vido, izjavil, da je Vida tako grd, da v tako zgodnem terminu (18.45) ne sme biti na televiziji, saj jo gledajo tudi otroci.

"Bešiktaš je zato moral zaprositi in plačati posebno dovolilnico, da Vida sploh lahko igra," je izjavil 62-letni De Vos, ki so ga hrvaški mediji zaradi njegovih besed danes vzeli pod svoj drobnogled.

Kdo je Sierd de Vos?

De Vos je znan po svojih besednih izpadih in odkritem navijanju za nogometni klub Atletico Madrid. De Vos je kot komentator delal za RTL, Canal+, Sport1, TROS in nekaj manjših televizijskih kanalov, širša javnost pa ga je spoznala leta 1992, ko je kot komentator dogajanja na olimpijskih igrah v Barceloni v cilju poljubil rojakinjo Ellen van Langen, zmagovalko teka na 800 metrov in ji predal mobitel, da se je lahko javila svoji družini.

Kot poroča hrvaški Index, ima nizozemska javnost zelo deljeno mnenje glede načina, s katerim se loteva komentiranja tekem. Pogosto namreč razkriva podrobnosti iz zasebnega življenja nogometašev, izraža se na grob način, nogometaše pogosto označuje za strahopetce ali pa jih žali na račun njihovega zunanjega videza.

Nogometaši Ajaxa so v petem krogu skupinskega dela Lige prvakov z 2:1 premagali Bešiktaš in se s peto zmago na petih tekmah zavihteli na prvo mesto v skupini C, kjer so si že prej zagotovili napredovanje v naslednji krog tekmovanja. Za Ajax je dvakrat zadel Sebastien Haller, ki se je z devetimi goli na vrhu lestvice najboljših strelcev izenačil z Robertom Lewandowskim.

Ne spreglejte