Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Nedelja,
7. 4. 2024,
19.45

Osveženo pred

3 tedne, 1 dan

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,87

Natisni članek

Borussia Dortmund Kevin Kampl Harry Kane Benjamin Šeško Benjamin Šeško RB Leipzig Bayern München Bayer Leverkusen Bundesliga nemško prvenstvo

Nedelja, 7. 4. 2024, 19.45

3 tedne, 1 dan

Nemško prvenstvo, 28. krog

Bayer ušel Bayernu na neverjetnih +16, Hoffenheim ujel Augsburg

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,87
RB Leipzig Benjamin Šeško | Nogometaši Leipziga, tudi Benjamin Šeško, so se že v 18. minuti veselili vodstva z 2:0. | Foto Guliverimage

Nogometaši Leipziga, tudi Benjamin Šeško, so se že v 18. minuti veselili vodstva z 2:0.

Foto: Guliverimage

Šest tekem pred koncem prve nemške bundeslige je Bayer Leverkusen z eno nogo že prvak. Tudi v 28. krogu je ostal nepremagan, z 1:0 je bil boljši od Uniona iz Berlina. Medtem je Bayern München še drugič zapored izgubil, z 2:3 proti Heidenheimu, in tako za vodilno ekipo lige zdaj zaostaja že gromozanskih 16 točk. Pet golov je padlo tudi v Freiburgu, kjer je s 4:1 zmagal RB Leipzig. Zadel je tudi Benjamin Šeško, že osmič v tej sezoni. Hoffenheim je v nedeljo vzel mero Augsburgu, Borussia Mönchengladbach pa je zmagala v Wolfsburgu.

Benjamin Šeško RB Leipz Mainz
Sportal Bayern izgubil največji derbi, Stuttgart zapravil lepo priložnost

To sezono še kar neporaženi Bayer Leverkusen (24 zmag in štirikrat remi za 76 točk) je tik pred osvojitvijo svojega prvega naslova nemškega prvaka. To mu pravzaprav lahko uspe že v naslednjem krogu, če bo imel 18 točk prednosti pred Bayernom iz Münchna. Zdaj je razlika med njima 16 točk. Bavarci so izgubili drugič zapored, tokrat proti novincu v prvi ligi Heidenheimu; lekarnarji pa v Berlinu niso dovolili presenečenja.

Bayern je sicer po nekaj težavah na začetku tekme ob koncu prvega dela vodil z 2:0 (Harry Kane se je dokazal že z 32. golom v sezoni, zabil je še Serge Gnabry), a so domači v nadaljevanju uprizorili popoln preobrat. Zmago je zrežiral Tim Kleindienst z dvema zadetkoma, pred tem je le minuto pred njegovim prvim zadel še Kevin Sessa. V slabo tolažbo je Bayernu ostal statistični podatek o 700. nastopu Thomasa Müllerja, ki je šele drugi igralec v zgodovini bundeslige po Seppu Maierju s toliko nastopi.

Thomas Tuchel
Sportal Tuchel ostaja na klopi, prst usmerili proti igralcem

Bayern München je doživel še en boleč poraz, po Dortmundu ga je premagal še Heidenheim. | Foto: Reuters Bayern München je doživel še en boleč poraz, po Dortmundu ga je premagal še Heidenheim. Foto: Reuters

Leverksuen sicer ni blestel, a je odigral ravno dovolj dobro, da je dosegel 24. zmago v sezoni. Odločitev je padla ob koncu prvega dela, ko je po ogledu posnetka dobil enajstmetrovko, Robin Gosens pa drugi rumeni karton. Z bele točke je za zmago zadel Florian Wirtz.

Serhou Guirassy je drugi strelec bundeslige. | Foto: Guliverimage Serhou Guirassy je drugi strelec bundeslige. Foto: Guliverimage Derbi kroga sta v soboto zvečer odigrala Stuttgart in Dortmund, ki sta bila na tretjem oziroma četrtem mestu. Edini gol na tekmi je zabil kdo drug kot drugi strelec lige Serhou Guirassy. Stuttgart je tako po zmagi z 1:0 zdaj sedem točk pred Leipzigom in Dortmundom.

Sledi jima RB Leipzig, ki je na tekmi 28. kroga visoko zmagal. Večji del posla za zmago nad Freiburgom s 4:1 je naredil že v prvih 20 minutah. Na semaforju je bilo že 2:0. Za končni izid je dva gola zabil Lois Openda, prvega po mesecu dni pa tudi slovenski reprezentant Benjamin Šeško. Ta je zdaj pri osmih golih v svoji prvi sezoni v nemški bundesligi. Šeško je tekmo začel v prvi enajsterici, Kevin Kampl med rezervisti in tudi ni vstopil v igro.

Nemško prvenstvo, 28. krog:

Petek, 5. april

Sobota, 6. april

Nedelja, 7. april:

Lestvica:

Najboljši strelci:

32 - Kane (Bayern)
24 - Guirassy (Stuttgart)
21 - Openda (Leipzig)
15 - Demirović (Augsburg), Undav (Stuttgart)
13 - Beier (Hoffenheim)
11 - Füllkrug (Dortmund), Kleindienst (Heidenheim), Malen (Borussia D.)
10 - Boniface (Bayer), Marmoush (Eintracht), Musiala (Bayern)
...
8 - Šeško (Leipzig)

Bayer Leverkusen
Sportal Bayer suvereno v veliki finale
Ne spreglejte