Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Nedelja,
18. 2. 2024,
22.41

Osveženo pred

2 meseca, 1 teden

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,30

Natisni članek

Borussia Dortmund Bayern München Bayer Leverkusen Benjamin Šeško Benjamin Šeško RB Leipzig Bundesliga nemško prvenstvo

Nedelja, 18. 2. 2024, 22.41

2 meseca, 1 teden

Nemško prvenstvo, 22. krog

Bayern izgubil že tretjič zapored, Tuchel kmalu brez službe?

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,30
Harry Kane | Harry Kane je dosegel že 25. zadetek v tej sezoni, a je bila to zanj zelo slaba tolažba. | Foto Reuters

Harry Kane je dosegel že 25. zadetek v tej sezoni, a je bila to zanj zelo slaba tolažba.

Foto: Reuters

Vodilni in še vedno neporažen bundesligaš Bayer Leverkusen je v 22. krogu v gosteh premagal Heidenheim (2:1). Prednost pred Bayernom, ki je padel v rezultatski krizo ter po Bayerju in Laziu izgubil še proti Bochumu, je povišal na osem točk. "Slovenski" RB Leipzig je ugnal Borussio Mönchengladbach z 2:0. Benjamin Šeško, ki je vstopil v igro v 67. minuti, pa se tokrat ni vpisal med strelce. Kevin Kampl ni dočakal priložnosti za nastop. Eintracht je v nedeljo trikrat vodil v Freiburgu, a na koncu osvojil "le" točko (3:3).

Bayer Leverkusen - Bayern München
Sportal Bayer zadal hud udarec Bayernu, Šeško zadel za Leipzig

Thomasu Tuchlu se po tretjem zaporednem porazu s serijskimi prvaki Nemčije trese stolček. Nemški strateg se po porazu v Bochumu sploh ni udeležil novinarske konference. | Foto: Reuters Thomasu Tuchlu se po tretjem zaporednem porazu s serijskimi prvaki Nemčije trese stolček. Nemški strateg se po porazu v Bochumu sploh ni udeležil novinarske konference. Foto: Reuters Nogometaši nemškega prvaka Bayerna so v zadnji tekmi 22. kroga nemške lige še poglobili krizo zadnjega obdobja. V Bochumu so namreč izgubili z 2:3 in zdaj po popolnem krogu za vodilnim Bayerjem zaostajajo že osem točk. 

Bayern je v tem koledarskem letu izgubil tri ligaške tekme; a če je sicer boleč poraz z neposrednim tekmecem z vrha lestvice Bayerjem (0:3) za vodstvo in navijače morda še sprejemljiv, pa bosta izgubljeni tekmi z Werderjem (0:1) in z Bochumom verjetno kmalu poskrbeli za kadrovske menjave v klubu.

Bavarci so bili danes neprepričljivi že v uvodu, a so prek Jamala Musiale vseeno povedli. A je najprej Takuma Asano izenačil, še v prvem polčasu pa je za preobrat poskrbel Keven Schlotterbeck. Težave Bayerna so se povečale v 78. minuti, ko je Dayot Upamecano zakrivil najstrožjo kazen in moral po drugem rumenem kartonu z igrišča. Kevin Stoger je povišal vodstvo na 3:1, v končnici tekme pa oslabljeni Bayern iskal vsaj izenačenje; prvi strelec lige Harry Kane pa je s 25. golom v sezoni zgolj kozmetično popravil slab vtis, zmaga pa je ostala doma.

Leipzig zmagal, Šešku se ni izšlo tudi v četrto

Benjamin Šeško je čestital Loisu Opendi za zadetek na dvoboju proti Gladbachu. | Foto: Guliverimage Benjamin Šeško je čestital Loisu Opendi za zadetek na dvoboju proti Gladbachu. Foto: Guliverimage Slovenski nogometni dragulj Benjamin Šeško je v svoji prvi sezoni v močni nemški bundesligi zabil šest golov. Zadel je na zadnjih treh tekmah, proti Borusii Mönchengladbachu pa ni nadaljeval niza. Trener Marco Rose ga po dolgem času ni uvrstil v začetno enajsterico. Namesto njega je Loisu Opendi delal družbo Yussuf Poulsen. Rdeči biki so povedli v 14. minuti po zadetku Xavija Simonsa, nato pa je v 57. minuti podvojil prednost prvi strelec Leipziga Openda.

Šeško je vstopil v igro v 67. minuti, Kevin Kampl pa tokrat ni dobil priložnosti za igro. Leipzig je tako na šesti spomladanski tekmi v bundesligi prišel do druge zmage, s katero se je utrdil na petem mestu.

Bayer strl tudi odpor Heidenheima

Na gostovanju pri novincu v ligi je Bayer Leverkusen, edino še neporaženo moštvo v sezoni, z nekaj malega težavami prišel do novih treh točk. Odpor Heidenheima so gostje strli v šele končnici prvega dela, ko je zadel Jeremie Frimpong. Tudi v drugem polčasu so se vodilni lekarnarji mučili, z drugim zadetkom Amina Adlija sicer postavili temelje za zmago, a je za razburljivo končnico še poskrbel Tim Kleindienst z znižanjem na 1:2 v 87. minuti.

Leverkusen je s to zmago ostal neporažen na 32. zaporedni tekmi, s čimer je izenačil rekord Bayerna med decembrom 2019 in septembrom 2020.

Bayer Leverkusen ni v nemškem prvenstvu doživel poraza že 32 tekem zapored. | Foto: Reuters Bayer Leverkusen ni v nemškem prvenstvu doživel poraza že 32 tekem zapored. Foto: Reuters

Stuttgart je gostoval pri zadnjem Darmstadtu in prav tako do načrtovanih točk prišel s težavami; prvi gol je dosegel Serhou Guirassy, domačim so izenačujoči zadetek minuto pozneje razveljavili zaradi igre z roko. Stuttgart je drugi polčas igral z desetimi po drugem rumenem kartonu Pascala Stenzla, a je v 90. minuti Mahmoud Dahoud vendarle potrdil zmago, čeprav so domači še zapretili z zadetkom Aarona Seydla v sodnikovem dodatku.

Wolfsburg in Borussia Dortmund sta se razšla z delitvijo točk. Rumeno-črne je v vodstvo popeljal Niclas Füllkrug že v osmi minuti, a je v drugem polčasu izenačil Yannick Gerhardt. V preostalih današnjih tekmah je Hoffenheim izgubil z Unionom z 0:1, Mainz je premagal Augsburg z 1:0.

Benjamin Šeško
Sportal Šeško tarča kar šestih evropskih velikanov, pada nor rekord?

Navijaški protesti v Nemčiji

Tako kot je v Nemčiji v zadnjih tednih že običajno, so tekme zaznamovali tudi navijaški protesti. Navijači nasprotujejo načrtovanemu vstopu strateškega partnerja v nemški nogomet, kar je nemška liga DFL odobrila pred dvema mesecema.

Protesti najpogosteje potekajo z metanjem predmetov na igrišče med tekmami, danes so na tak način navijači najbolj izrazito izražali nezadovoljstvo v Darmstadtu, kjer je bil prvi polčas zaradi prekinitve daljši za več kot 20 minut. Za nameček pa je imela policija v Mainzu težave še z navijaškimi izgredi, ko so se v dogovorjenem spopadu izven stadiona udarili navijači Mainza in Augsburga, 36 jih je policija pridržala.

Na petkovi večerni tekmi je Werder Bremen z 1:0 premagal Köln.

Nemško prvenstvo, 22. krog:

Petek, 16. februar:

Sobota, 17. februar:

Nedelja, 18. februar:

Lestvica:

Najboljši strelci:

25 – Kane (Bayern)
18 – Guirassy (Stuttgart)
16 – Openda (Leipzig)
14 – Undav (Stuttgart)
12 – Demirović (Augsburg)
11 – Füllkrug (Dortmund)
10 – Boniface (Bayer)
9 – Ducksch (Werder Bremen), Malen (Borussia D.), Marmoush (Eintracht), Wind (Wolfsburg)
8 – Beier (Hoffenheim), Grimaldo (Bayer), Kramarić (Hoffenheim), Sane (Bayern)
...
6 – Šeško (Leipzig) 

Benjamin Šeško
Sportal Šeško za 50 milijonov evrov? Oglasil se je njegov agent in pojasnil.
PSG Real Sociedad Kylian Mbappe
Sportal PSG strl najboljšo obrambo, novi spodrsljaj Bayerna
Ne spreglejte