Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sreda,
14. 2. 2024,
22.48

Osveženo pred

2 meseca, 1 teden

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2,12

Natisni članek

Bradley Barcola Kylian Mbappe Kylian Mbappe Lazio Real Sociedad Bayern München PSG UEFA liga prvakov

Sreda, 14. 2. 2024, 22.48

2 meseca, 1 teden

Liga prvakov, osmina finala, prvi tekmi (14. februar)

PSG strl najboljšo obrambo, novi spodrsljaj Bayerna

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2,12
PSG Real Sociedad Kylian Mbappe | Kylian Mbappe je imel prvo priložnost na tekmi že v šesti minuti. | Foto Reuters

Kylian Mbappe je imel prvo priložnost na tekmi že v šesti minuti.

Foto: Reuters

Na prvi tekmi osmine finala nogometne lige prvakov se je PSG eno uro mučili z najboljšo obrambo sezone v tem tekmovanju, ki jo ima Real Sociedad, nato je v 14 minutah le dvakrat zadel. Mrežo sta zatresla Kylian Mbappe in Bradley Barcola. Težjo nalogo bo imel na povratni tekmi Bayern München, saj ga je Lazio premagal z 1:0. Po izključitvi Dayota Upamecana je z bele točke zadel Ciro Immobile.

Benjamin Šeško Leipzig Real
Sportal Šešku se je godila krivica? Tako meni celo zvezdnik Reala!

Liga prvakov, osmina finala (prvi tekmi):

Sreda, 14. februar:

Izključitev Upamecana, gol Immobileja z bele točke

Harry Kane | Foto: Reuters Harry Kane Foto: Reuters Na Olimpicu se prvič po treh letih v izločilnem delu lige prvakov merita Lazio in Bayern. Bavarci so leta 2021 osvojili večno mesto s 4:1. Tudi tokrat so favoriti. V ligi prvakov so že dolgo časa nepremagljivi, lastijo si kar nekaj rekordov, vseeno pa je visok poraz na derbiju nemške bundeslige z vodilnim Bayerjem (0:3), v tabor bavarskega velikana vnesel nemir in dvom o tem, kaj resnično zmorejo. Navijači Lazia na drugi strani ne morejo biti zadovoljni z rezultati v serie A, saj zasedajo osmo mesto. Lazio se ni uvrstil med najboljših osem že 24 let. Nazadnje mu je to uspelo v sezoni 1999/2000, ko je v skupinskem delu dvakrat s 4:0 premagal Maribor.

Bavarci so tekmo začeli zelo odločno, Leroy Sane in Harry Kane sta imela prvi priložnosti že v uvodnih desetih minutah. A tudi Rimljani so si želeli zadetek. V 22. minuti je z roba kazenskega prostora le malo prek prečke streljal Luis Alberto. Bil je to polčas zapravljenih priložnosti za Bayern, v 32. minuti je mimo leve vratnice streljal Sane, v 40. pa Jamal Musiala prek prečke po zares izvrstni podaji Leona Goretzke.

Dayot Upamecano  | Foto: Reuters Dayot Upamecano Foto: Reuters Prvo priložnost drugega polčasa je imel Lazio, točneje Gustav Isaksen, a je njegov strel po tleh vratar Manuel Neuer ubranil. V 67. minuti je sledil prelomni trenutek tekme, Dayot Upamecano je z grobim prekrškom v kazenskem prostoru podrl Francoisa Letexierja. Sodnik mu je brez obotavljanja pokazal rdeči karton, Ciro Immobile pa je uspešno izvedel strel z bele točke. Z igralcem manj Bayern ni imel več prave priložnosti za izenačenje, domači pa so se očitno zadovoljili z minimalno zmago 1:0. 

Jack Grealish
Sportal Alarm v taboru Manchester Cityja: poškodba Grealisha in Bernarda Silve

Najboljši strelci lige prvakov v sezoni 2023/24:

5 – Antoine Griezmann (Atletico), Erling Haaland (Man City), Rasmus Hojlund (Man United), Alvaro Morata (Atletico)
4 – Julian Alvarez (Man City), Jude Bellingham (Real Madrid), Evanilson (Porto), Gabriel Jesus (Arsenal), Galeno (Porto), Harry Kane (Bayern), Lois Openda (Leipzig), Danilo Sikan (Šahtar)
...
Benjamin Šeško (Leipzig) 

Obramba Sociedada klonila po 440 minutah

 Takefusa Kubo  | Foto: Reuters Takefusa Kubo Foto: Reuters Na Parku princev že dolgo sanjarijo o tem, da bi se povzpeli na evropski vrh. PSG je bil najbližje leta 2020, ko je v finalu izgubil z Bayernom. Čeprav so v klub s pomočjo katarskega kapitala pripeljali mnoge zvezdnike. Morda je letos zadnja priložnost, saj naj bi  Kylian Mbappe po sezoni odšel k madridskemu Realu. PSG bo moral preskočiti še štiri ovire, za začetek španski Real Sociedad. Parižani so v "skupini smrti" nanizali tri tekme brez zmage, a se vseeno prebili med 16 najboljših, trenutno sedmi klub la lige pa je v skupinskem delu blestel in prehitel prav vse, tudi Inter. Navdušujejo v obrambi, saj gola do te tekme niso prejeli 384 minut.

Mbappe je imel prvo priložnost že v šesti minuti, ko je prodrl v kazenski prostor, a je njegov strel vratar Alex Remiro ubranil. V nadaljevanju prvega polčasa so bili precej nevarnejši, čeprav oslabljeni zaradi poškodb, nogometaši Sociedada. Strel Braisa Mendeza so Parižani blokirali, Takefusa Kubo ni bil dovolj natančen, tudi Andre Silva je meril le za las mimo vrat. V 25. minuti pa končno spet priložnost za PSG, Ousmane Dembele je dobil žogo v kazenskem prostoru, a streljal mimo desne vratnice. Prvi polčas se je končal brez zadetkov, rezultat, s katerim so bili lahko bolj zadovoljni Parižani. V 45. minuti je Mikel Merino stresel prečko. Streljal je z roba kazenskega prostora, to bi bil pravi evrogol.

Bradley Barcola  | Foto: Reuters Bradley Barcola Foto: Reuters PSG je drugi polčas začel silovito in po uri igre mu je le uspelo prebiti trdno obrambo španske ekipe. Zadel je kdo drug kot Mbappe. Z dobro podajo iz prostega strela ga je zaposlil Marquinhos. To je bil šele tretji gol, ki ga je to sezono Sociedad dobil v ligi prvakov. Pet minut pozneje je francoski reprezentant zadel še prečko. Pritisk Parižanov ni pojenjal in od 71. minute so bili korak bliže napredovanju. Bradley Barcola je po samostojnem prodoru vratarju Remiru žogo poslal med nogama in PSG je vodil z 2:0. PSG bi lahko zmago še oplemenitil, pred koncem tekme sta imela najlepša strela Marco Asensio in Randal Kolo Muani. Na drugi strani je Jon Pacheco v 89. minuti zapravil svojo priložnost, ko je streljal visoko prek gola.

Miran Pavlin Podcast Spotcast
Novice Legendarni Slovenec, ki je pred 25 leti spravil domovino v delirij #Spotkast

Liga prvakov, osmina finala (prve tekme):

Torek, 13. februar:

Sreda, 14. februar:

Torek, 20. februar:

Sreda, 21. februar:

Lestvice po skupinskem delu:

Benjamin Šeško
Sportal Šeško ogrožal vrata Reala, a so v Leipzigu zmagali Madridčani, City zanesljiv
Ne spreglejte