Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Nedelja,
2. 2. 2020,
22.08

Osveženo pred

4 leta, 3 mesece

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,76

Natisni članek

Bundesliga nemško prvenstvo RB Leipzig Kevin Kampl Bayern München Borussia Mönchengladbach Borussia Dortmund

Nedelja, 2. 2. 2020, 22.08

4 leta, 3 mesece

NEMŠKO PRVENSTVO, 20. KROG

Neverjeten niz čudežnega dečka v majici Borussie Dortmund se kar ne konča

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,76
Erling Haaland | Erling Haaland je v 135 minutah igre v majici Borussie Dortmund v treh nastopih zabil že 7 golov. | Foto Reuters

Erling Haaland je v 135 minutah igre v majici Borussie Dortmund v treh nastopih zabil že 7 golov.

Foto: Reuters

V 20. krogu nemškega prvenstva sta v soboto zmagala tako vodilni Bayern München kot tudi Borussia Dortmund, pri kateri se je še šestič in sedmič v tretjem nastopu v njenem dresu med strelce vpisal norveški najstnik Erling Braut Haaland. Do tega kroga vodilni RB Leipzig Kevina Kampla, ki pa je še vedno poškodovan, je doma remiziral z Borussio Mönchengladbach in zdrsnil na drugo mesto.

Statistika Erlinga Haalanda, komaj 19-letnega norveškega napadalca, ki je pozimi iz RB Salzburga prišel v Nemčijo, v dresu Borussie Dortmund: 135 minut, osem strelov na gol in sedem golov. V prvih dveh nastopih v rumeno črnem dresu je na igrišče vstopal s klopi in najprej zabil hat-trick proti pri zmagi nad Augsburgom, potem je po vstopu na igrišče dva gola zabil proti Kölnu, v soboto pa se na tekmi proti Union Berlinu prvič znašel v začetni enajsterici Borussie in spet navdušil. Prvič je zadel v 18., drugič pa v 76. minuti, ko je postavil končni izid 5:0.

Minuto za tem je odšel z igrišča, se usedel na klop in lahko ob tem ponosno prešteval zadetke, ki jih je v tej sezoni zabil. V prvi polovici sezone jih je dosegel kar 16 v avstrijski ligi in neverjetnih osem v ligi prvakov, štiri pa dodal še v avstrijskem pokalu. Po treh nastopih v nemški prvi ligi je pri številki sedem, skupaj torej 25 tekem in 35 golov. Naj ponovimo še enkrat. Fant ima komaj 19 let.

Veselje najboljšega strelca Bayerna in nemške lige Roberta Lewandowskega po 22. prvenstvenem golu sezone. | Foto: Reuters Veselje najboljšega strelca Bayerna in nemške lige Roberta Lewandowskega po 22. prvenstvenem golu sezone. Foto: Reuters

Velika izenačenost na vrhu, na katerega je skočil Bayern

Precej zanesljivo je do novih treh točk in šeste prvenstvene zmage v nizu prišel tudi Bayern, s 3:1 je zmagal v gosteh pri Mainzu, seveda se je med strelce vpisal tudi Poljak Robert Lewandowski, ki je prišel do 22. prvenstvenega gola sezone in se odlepil na vrhu lestvice strelcev, Bayernu pa pomagal, da je na vrhu lestvice prehitel RB Leipzig Kevina Kampla.

Leipzig, ki pa zaradi poškodbe še vedno ne more računati na nekdanjega slovenskega reprezentanta, je v derbiju kroga gostil Borussio Mönchengladbach, zaostajal že z 0:2, a potem zabil dva gola in prišel do remija.

Na vrhu lestvice najboljše nemške lige je stanje neverjetno izenačeno. Vodilni Bayern in Borussio Mönchengladbach, ki je na četrtem mestu, ločijo le tri točke.

Krzysztof Piatek, za katerega je Hertha Milanu pred dnevi plačala 27 milijonov evrov, je v Berlinu v igro vstopil v zadnjem delu tekme, a ni zadel. | Foto: Reuters Krzysztof Piatek, za katerega je Hertha Milanu pred dnevi plačala 27 milijonov evrov, je v Berlinu v igro vstopil v zadnjem delu tekme, a ni zadel. Foto: Reuters

Rekordni nakupi Herthi za zdaj niso pomagali kaj prida

Že v petek je bila na delu Hertha, ki je presenetila v zimskem prestopnem roku in poskrbela za nemški rekord. Kar 78 milijonov evrov, kolikor so za okrepitve porabili Berlinčani, do zdaj januarja ni odštel še noben nemški klub. To Berlinčanom, ki so v spodnjem delu lestvice, ni pomagalo kaj prida. Pred domačimi navijači so brez zadetkov remizirali proti Schalkeju.

Josip Iličić
Sportal Iličić z novim golom poskrbel za rekord, Šporar še čaka na svoj prvenec. #video
Kevin Kampl
Sportal Kamplova vrnitev se vse bolj odmika

Nemško prvenstvo, 20. krog:

Lestvica:

Najboljši strelci:

22 - Lewandowski (Bayern),
20 - Werner (Leipzig),
12 - Sancho (Borussia D.)
11 - Hennings (Fortuna), Niederlechner (Augsburg), Reus (Borussia D.),
8 - Anderson (Union), Petersen (Freiburg), Quaison (Mainz), Plea (Borussia M.)
...
1 - Kampl (RB Leipzig),

Ne spreglejte